Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Θ.Πάγκαλος: "Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας τίμιος πολίτης"!!


«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας τίμιος πολίτης και αν υπάρχει έστω και ένας τότε θα πρέπει να του στήσουμε άγαλμα», δήλωσε βαρύγδουπα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη Γενεύη, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Κοινωνική απόρριψη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ "βλέπει" νέα δημοσκόπηση

Ριζική ανατροπή του μεταπολιτευτικού πολιτικού σκηνικού, με συρρίκνωση της εκλογικής επιρροής των δύο μεγάλων κομμάτων και επτακομματική βουλή καταγράφει το μηνιαίο Βαρόμετρο της Public Issue που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της εφημερίδας "Καθημερινή". 

Πεντακάθαρη πλέον η παραλία της Νέας Μηχανιώνας

Μία ομάδα από τους εθελοντές. Υπήρχαν και άλλοι που
καθάριζαν σε άλλα σημεία και δεν φαίνονται στη φωτογραφία
«Τζάμι» έκαναν την παραλία της Νέας Μηχανιώνας οι φίλοι της «Πρωτοβουλίας Εθελοντών Θερμαϊκού», που για τέσσερις περίπου ώρες σάρωσαν κάθε άχρηστο αντικείμενο που υπήρχε σε μία μεγάλη παραθαλάσσια έκταση, από τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού, μέχρι την περιοχή της εγκαταλειμένης  δημοτικής πλαζ, μπροστά από το εξοχικό κέντρο «Ρετσέλης» και τη σκάλα, γεμίζοντας δεκάδες μεγάλες σακούλες με σκουπίδια.

Δεν υπάρχει κρίση για τους "κροίσους"


H κρίση μπορεί να πλήττει τους επαγγελματίες, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, όμως οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι συνεχίζουν να αυγατίζουν τα κέρδη τους, ακόμη και αυτή την εποχή της λιτότητας και της αφαίμαξης των λαϊκών μαζών.

Βοήθεια, μας ληστεύουν !!


Ληστεία άνευ προηγουμένου σε όλα τα πορτοφόλια από μία ανάλγητη κυβέρνηση η οποία αφού υφάρπαξε την ψήφο του ελληνικού λαού με το "λεφτά υπάρχουν" και επέβαλε σκληρή λιτότητα εδώ και ένα χρόνο, έρχεται τώρα να επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα, επιβάλλοντας ειδικό τέλος σε όλα τα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, επέκταση της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα έως το 2015, αλλά και νέο τέλος στις πιστωτικές κάρτες με τα επιπρόσθετα μέτρα  του "Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011 - 2015".

Προκλητική ανθελληνική ενέργεια Ολλανδού εθνικιστή


Για προσβλητική κίνηση κατά της Ελλάδας και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων απαξιώνοντας την προσπάθεια που καταβάλλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης, έκανε λόγο η ελληνική πρεσβεία στη Χάγη σχολιάζοντας τη διαμαρτυρία του ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος της Ολλανδίας «PVV», Χέερτ Βίλντερς, που ζήτησε την έξοδο της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

"Γδέρνουν" 7.000.000 Έλληνες με τα νέα εξοντωτικά μέτρα

Ένα προφητικό σκίτσο του ΣΤΑΘΗ πριν ένα χρόνο
Η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση γδέρνει στην κυριολεξία τουλάχιστο 7.000.000 μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, εισοδηματίες και άνεργους, με τα πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα, ύψους τουλάχιστον 6,4 δισ. ευρώ, που αποφάσισε να συμπεριλάβει στο βαρύγδουπο «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής», για να διασώσει  κατ΄επιταγή της τρόϊκας τον προϋπολογισμό του 2011 από τον εκτροχιασμό και να διασφαλίσει τη μείωση του ελλείμματος στο 7,6% του ΑΕΠ έως το τέλος Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Χάνεται οριστικά για τη Μηχανιώνα το Διεθνές Πανεπιστήμιο;

Τι γίνεται με το Διεθνές Πανεπιστήμιο; Χάθηκε οριστικά για τη Νέα Μηχανιώνα και γενικότερα για το Δήμο Θερμαϊκού;  Όπως διαβάζουμε σε κάποια δημοσιεύματα, το σημαντικό αυτό πανεπιστημιακό ίδρυμα, όχι μόνο δεν πρόκειται να εγκατασταθεί στην περιοχή μας, αλλά το πιθανότερο είναι να φύγει και από το αγρόκτημα της Θέρμης (κτίριο ΠΑΣΕΓΕΣ), όπου στεγάζεται σήμερα και να μεταφερθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εντατικά προετοιμάζονται τα "Μηχανιώτικα 2011"

Οι γυναίκες της Ν.Μηχανιώναςσ παρακολουθούν θεατρική παράσταση και όπως
φαίνεται την απολαμβάνουν, στα "Μηχανιώτικα 2009", στο υπαίθριο θεατράκι
Εντατικά, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις τετραήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις «Μηχανιώτικα 2011», που διοργανώνει  η δημοτική κοινότητα Νέας Μηχανιώνας του δήμου Θερμαϊκού από τις 14 έως και τις 17 Ιουλίου.

Μετά τα τουρκικά τώρα και .... βουλγαρικά σίριαλ !!

Μετά τα τουρκικά τώρα και ... βουλγαρικά σίριαλ, αρχής γενομένης από τον Alpha, που προσεγγίζει πλέον και τη βουλγαρική τηλεοπτική αγορά, εξασφαλίζοντας να δείξει μέσα στο καλοκαίρι (από τις 4 Ιουλίου εκτός απροόπτου) στην prime time ζώνη του τη σειρά ''Γυάλινος κόσμος''.

Δημοτικό Ωδείο Θέρμης: "Κακοποιείται ο Πολιτισμός στο όνομα της κρίσης"

Την ανησυχία του για τη “συνεχόμενη παραμέληση και εγκατάλειψη εκ μέρους της πολιτείας και του υπουργείου Πολιτισμού σημαντικών οργανισμών και φορέων”, εκφράζει με ψήφισμα-διαμαρτυρία ο σύλλογος καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Τι γίνεται με το νερό της Περαίας;

Για να αποφευχθούν φαινόμενα λειψυδρίας, θα... δανειστεί νερό η Περαία από την Επανομή λόγω υφαλμύρωσης του νερού σε δύο γεωτρήσεις
Λουκέτο σε δύο από τις δεκαοχτώ συνολικά γεωτρήσεις αναγκάστηκε να βάλει πρόσφατα ο δήμος Θερμαϊκού λόγω της υφαλμύρωσης του νερού, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος να μην μπορεί να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση ενόψει του καλοκαιριού στην πλέον τουριστική περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Σε πρώτη φάση, ο δήμος θα… δανειστεί νερό από τη Δημοτική Ενότητα Επανομής, προκειμένου να αποφύγει φαινόμενα λειψυδρίας, έως ότου βρει τα κονδύλια, για να ανοίξει νέες γεωτρήσεις.
Αυτή τη στιγμή, τα νοικοκυριά στις τρεις ενότητες του Θερμαϊκού -Περαία, Αγία Τριάδα, Νέοι Επιβάτες- χρειάζονται 400-500 κ.μ. νερού ημερησίως, για να καλυφθούν οι ανάγκες τους, αριθμός που, σύμφωνα με τον δήμο, αναμένεται να μεταβληθεί στα μέσα του καλοκαιριού λόγω της αύξησης του πληθυσμού. 

Πρόκειται τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και τους παραθεριστές που διαθέτουν στην περιοχή εξοχικές κατοικίες, αλλά και τους επισκέπτες του Σαββατοκύριακου. 


O δήμαρχος Θερμαϊκού
Ο δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής εμφανίζεται καθησυχαστικός προς το παρόν, δεδομένου ότι ο δήμος θα φροντίσει να καλύψει τις ποσότητες νερού από τις δύο γεωτρήσεις που έκλεισαν στην Περαία με νερό που θα αναγκαστεί να πάρει από την Επανομή, όπου υπάρχει επάρκεια. “Προς το παρόν, καλύπτουμε τις ανάγκες σε νερό, αλλά το καλοκαίρι είναι μπροστά, και δεν ξέρουμε ακόμα τι ανάγκες θα προκύψουν από τους παραθεριστές και τους επισκέπτες”, σημείωσε ο κ. Αλεξανδρής. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το νερό από την περιοχή της Επανομής θα ληφθεί προληπτικά, “για να είμαστε σε θέση να καλύψουμε νέες ανάγκες μέσα στο καλοκαίρι”.

“Λεφτά τέλος για νέες γεωτρήσεις”
Ο δήμαρχος Θερμαϊκού δηλώνει ότι πρόθεση του δήμου είναι να ξεκινήσει ακόμα δύο γεωτρήσεις στην περιοχή, έργο για το οποίο απαιτούνται τουλάχιστον 400.000-500.000 ευρώ. “Τα χρήματα δεν τα έχουμε και, για να κάνουμε άμεσα τις γεωτρήσεις, θα πρέπει να επιβαρύνουμε οικονομικά τους πολίτες. Αυτό όμως, σε μία τόσο δύσκολη οικονομικά συγκυρία, δεν μπορεί να γίνει”, ανέφερε ο κ. Αλεξανδρής και πρόσθεσε ότι αναγκαστικά το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Ο ίδιος υπογράμμισε ακόμα ότι το πρόβλημα δεν μπορεί να λύνεται εφ’ όρου ζωής με τις γεωτρήσεις, γιατί μπορεί μεν ο δήμος να τις ανοίξει, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το νερό θα είναι κατάλληλο για πόση. Και αυτό δεν είναι ευθύνη του δήμου, σημείωσε.

“Έχουμε φαινόμενα σπατάλης”
Αισιόδοξη ότι η περιοχή του Θερμαϊκού, που το καλοκαίρι συγκεντρώνει περί τις 60.000-70.000 κατοίκους, δεν θα διψάσει εμφανίστηκε η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κυριακή Καζουλίδου, λέγοντας ότι το έργο της μεταφοράς νερού από την Επανομή είναι θέμα χρόνου. “Δεν ξέρουμε ακόμα πόσος κόσμος θα φιλοξενηθεί φέτος στην Περαία, την Αγία Τριάδα και τους Νέους Επιβάτες, αλλά το νερό θα φτάσει, γιατί θα ενισχύσουμε την κεντρική δεξαμενή του δήμου με νερό από την Επανομή”, επεσήμανε η κ. Καζουλίδου. 

Ανέφερε επίσης ότι, παρά την αυξημένη ζήτηση, ο δήμος έχει καταγράψει φαινόμενα αλόγιστης χρήσης νερού σε κήπους και γκαζόν, παρά τις επισημάνσεις του δήμου για περιορισμό της σπατάλης. Τέλος, σημείωσε ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού σημειώνονται πολλές βλάβες στις γεωτρήσεις, με αποτέλεσμα να γίνονται αναγκαστικά διακοπές νερού.


(πηγή: εφημερίδα "Μακεδονία")

Προσφυγή Π.Ψωμιάδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προσέφυγε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματική, αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και στην νομοθεσία, η από 6.6.2011 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με την οποία τέθηκε σε αργία.

Μίκης Θεοδωράκης από Αριστοτέλους: "Όχι στο έγκλημα του νέου μνημονίου"


Να πούν ''όχι'' «σ΄ αυτό το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού και της πατρίδας» κάλεσε τους βουλευτές ο Μίκης Θεοδωράκης από το βήμα της συγκέντρωσης της «Σπίθας» στην πλατεία Αριστοτέλους, αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Απλήρωτοι από Ιανουάριο οι έκτακτοι καθηγητές ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Oι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του TEI Θεσσαλονίκης, υνεχίζουν την αποχή από διδακτικά τους καθήκοντα, με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, ζητώντας να τους καταβληθούν δεδουλευμένα από τον Ιανουάριο και να υπογραφούν οι συμβάσεις του προσωπικού που εργάστηκε κατά το εαρινό εξάμηνο.

Χωρίς ενημερωτικές εκπομπές σήμερα η τηλεόραση

Χωρίς ζωντανές ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων και σήμερα τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας (πλην ΣΚΑΙ όπου οι τεχνικοί δεν απεργούν) εξαιτίας της συμμετοχής της ΕΤΙΤΑ στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΣΥ για τους δημοσιογράφους, τεχνικούς και το διοικητικό προσωπικό στην κρατική τηλεόραση.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Μίκης Θεοδωράκης: "Είμαστε κι εμείς συνιδιοκτήτες της Ελλάδας"


Συμβολική κατάληψη στην πλατεία Αριστοτέλους έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν παραχώρησε την πλατεία για την συγκέντρωση του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα», που γίνεται στις 7,30 μμ της Πέμπτης και κάλεσε τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη να του ζητήσει «συγγνώμη».

Τι συμβαίνει με το χρέος άλλων χωρών, ενώ βάζουν "θηλειά" στην Ελλάδα


Η απορία είναι εύλογη: Γιατί οι δανειστές μας (τράπεζες τοκογλύφοι) ζητάνε επιτακτικά από την Ελλάδα την αποπληρωμή ολόκληρου του χρέους της, ενώ την ίδια στιγμή κάνουν τα στραβά μάτια για άλλες χώρες των οποίων το χρέος δεν είναι απλώς μεγαλύτερο, αλλά μερικές φορές είναι και πολλαπλάσιο του Ελληνικού;

Πανελλήνιος σάλος για το "Όχι" στον Μίκη Θεοδωράκη


Πανελλήνιο σάλο, προκαλεί η απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να μην επιτρέψει τη συγκέντρωση του δημοφιλούς συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στην πλατεία Αριστοτέλους. Οργισμένα μηνύματα από δεκάδες φορείς, προσωπικότητες, κόμματα και παρατάξεις, ενώ συνεδριάζει αυτή την ώρα, η δημοτική ομάδα της “Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη”, υπό τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη για να συζητήσει το θέμα.

Εθνικό έγκλημα: Στο 16,2% η ανεργία το Μάρτιο, στο 42,5% η ανεργία των νέων


Το μεγαλύτερο έγκλημα που διαπράττεται αυτή την εποχή του Μνημονίου και της τρόϊκας, είναι η ανεργία, η οποία σκαρφάλωσε στο νέο ρεκόρ του 16,2% το Μάρτιο του 2011, ενώ το υψηλότερο ποσοστό ανέργων καταγράφεται μεταξύ των νέων μας, καθώς εκτοξεύθηκε στο 42,5%.

"Κατάληψη" της πλατείας Αριστοτέλους από τον Μίκη σήμερα !

Αντιδρώντας στην απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης να του επιτρέψει να μιλήσει στην πλατεία Αριστοτέλους προς τον αγανακτισμένο λαό, ο Μίκης Θεοδωράκης θα βρίσκεται σήμερα το απόγευμα στην πλατεία-σύμβολο της Θεσσαλονίκης, ορθώνοντας για μία ακόμη φορά το πολιτικό του ανάστημα απέναντι στο πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Σε τραγική κατάσταση η δασοπυρόσβεση στη χώρα μας

Παρότι μπήκαμε στο καλοκαίρι, η πυροπροστασία στη χώρα μας βρίσκεται σε τραγικό σημείο, επισημαίνει σε ερώτησή του ο βουλευτής στη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου. Σημειώνοντας τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και επίγεια και εναέρια μέσα στο Πυροσβεστικό Σώμα, με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν σημαντικοί κίνδυνοι και να τίθεται σε διαρκή κίνδυνο η δασοπυρόσβεση.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Εκστρατεία καθαριότητας το Σάββατο στην παραλία της Ν.Μηχανιώνας

Από τη νεοσύστατη "Πρωτοβουλία Εθελοντών Θερμαϊκού"
Εκστρατεία καθαριότητας στην παραλία της Νέας Μηχανιώνας, οργανώνει αυτό το Σάββατο 11 Ιουνίου η νεοσύστατη «Πρωτοβουλία Εθελοντών Θερμαϊκού», η οποία δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες με τη συμμετοχή δημοτών από όλα τα διαμερίσματα του δήμου Θερμαϊκού, από όλες τις πολιτικές παρατάξεις.

Κρίση: Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις


του Αριστείδη Καλογερόπουλου-Στρατή
Ο καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ, προβλέπει καθεστώς «επιτήρησης» ή «κηδεμονίας» για χώρες, οι οποίες έχουν τα χαρακτηριστικά και τις προϋποθέσεις ανεξαρτήτων κρατών, αλλά που για πολιτικούς λόγους δεν μπορούν να τύχουν διεθνούς αναγνώρισης ή βρίσκονται σε κατάσταση αδυναμίας να κυβερνηθούν από μόνες τους.

Κάτω η χούντα του ΔΝΤ


του Τάκη Πέπα
Για ποσο ακομα ακόμα οι κυριοι της κυβερνησης θα παιζουν μπιλιαρδο στις πλατες μας και για ποσο ακομα νομίζουν οτι θα αντεξουμε να υπομενουμε τη θηλια του ΔΝΤ που μας περασαν;
Ανεργοι και απολυμένοι καθημερινα ,συνταξιουχοι που τους καταδικαζουν σε θανατο με τις συνταξεις πεινας και τις εισφορες.
Ενα βημα πριν απο τα σιδερα της φυλακης μας ριχνουν τα νεα μετρα τους.Ειναι ασηκωτο το φορτιο του χρεους .
Το βίντεο που ακολουθεί, νομίζω ότι δίνει εικονα σε ο,τι περνάμε αυτή τη στιγμη!!!!!

Νέα άσκηση "εκπαίδευσης στην καταστολή πλήθους" στο Κιλκίς !


Νέα άσκηση «εκπαίδευσης στην καταστολή πλήθους» πραγματοποιείται από σήμερα σε στρατόπεδο στο Δροσάτο του Κιλκίς. Γίνεται σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων μηνών από την τελευταία ανάλογη άσκηση στην περιοχή του Κιλκίς και πάλι, και προβλέπει, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, συνεκπαίδευση ελληνικού και αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού για τη «διεξαγωγή επιχειρήσεων σε κατοικημένες περιοχές».

Μεθοδεύσεις για να εμποδιστεί η ομιλία του Μίκη στην πλατεία Αριστοτέλους

Απαράδεκτες μεθοδεύσεις για να μην πραγματοποιηθεί η ομιλία του μεθαύριο Πέμπτη στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης,  καταγγέλει ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, αποκαλύπτοντας ότι ο μεν δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αρνείται να παραχωρήσει την πλατεία, ο δε πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος που είχε δηλώσει ότι θα πάρει μέρος στη συγκέντρωση, βγαίνει τώρα με ανακοινώσεις ότι τάχα…παραπλανήθηκε!

Μέτρα για τους "Μετρόπληκτους"

Μέτρα για την ανακούφιση των καταστηματαρχών που πλήττονται ή αναμένεται να πληγούν οικονομικά από τα εργοτάξια του μετρό προωθεί ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης σε συνεργασία με οκτώ φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Γιούνκερ: "Έγκλημα κατά του ελληνικού λαού η αποχώρηση από το ευρώ"


Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί συνολική λύση για τη νέα στήριξη της Ελλάδας, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ , θεωρώντας ότι θα αποτελούσε έγκλημα (η αποχώρηση) κατά του ελληνικού λαού.

Παραπομπή Άκη, προτείνει ομόφωνα η Προανακριτική Επιτροπή


Την παραπομπή του πρώην υπουργού Αμυνας του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου σε δίκη για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, προτείνει ομόφωνα η Προανακριτική Επιτροπή που διερεύνησε την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Για "αλαζονεία" κατηγορεί τον πυρήνα της κυβέρνησης ο Ανδρουλάκης

Κριτική στον ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης, που όπως τονίζει, «αγνόησε με επιδεικτική αλαζονεία τις έγκαιρες προειδοποιήσεις κινδύνου και ξόδεψε πολύτιμο κεφάλαιο εμπιστοσύνης καθώς και στην ηγεσία της ΝΔ, «της οποίας η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού», ασκεί με άρθρο του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης.

Ούτε να ... πεθάνει κανείς δεν μπορεί στο δήμο Θερμαίκού


Σ΄αυτό τον τόπο δεν μπορεί…. ούτε να πεθάνει κανείς, καθώς τα κοιμητήρια, τόσο στην Περαία, όπως επίσης στη Νέα Μηχανιώνα και την Επανομή έχουν υπερπληρωθεί και οι συγγενείς των πεθαμένων δίνουν πραγματική μάχη για την εξασφάλιση ενός τάφου ώστε να ενταφιάσουν το αγαπημένο τους πρόσωπο που αποδήμησε εις Κύριον.

Μίκης. Ο μεγάλος Αγανακτισμένος


του Όθωνα Ιακωβίδη
Μεθαύριο, Πέμπτη 9 Ιουνίου, μετά την ιστορική εφάνισή του στα Προπύλαια του Πανεπισημίου στην Αθήνα, ο Μίκης Θεοδωράκης κατεβαίνει στην Πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, για να ενώσει τη φωνή του με τους αγανακτισμένους  Έλληνες, εναντίον των ανδρείκελων και των μαριονετών της εξάρτησής μας από τους  διεθνείς τοκογλύφους.

Π.Ψωμιάδης: "Φεύγω αλλά μένω..."


Αργία; Ποια αργία. Ο Περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώρης Ψωμιάδης, παρέλαβε μεν την απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Θύμιου Σώκου, με την οποία τίθεται σε προσωρινή αργία. Ωστόσο, όπως διεμήνυσε, θα παραμείνει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς να έχει το τίτλο του περιφερειάρχη.

Η σχέση της "Καρφίτσας" που έκλεισε με το δήμο Θερμαϊκού

Τι σχέση έχει με το δήμο Θερμαϊκού η εφημερίδα «Καρφίτσα», που εκδίδονταν στη Θεσσαλονίκη και η οποία έβαλε λουκέτο πριν λίγες μέρες, αφήνοντας απλήρωτο το προσωπικό, όπως καταγγέλει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης;

Να μεταφερθούν τα αποθεματικά της Εκκλησίας στην Τράπεζα Ελλάδος

Εντάσεις, διχογνωμίες αλλά και εκ διαμέτρου αντίθετες εκτιμήσεις προκάλεσε στους κόλπους της Διοικούσης Εκκλησίας επιστολή του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Προβόπουλου, ο οποίος επιστρατεύοντας έναν νόμο του 1950 ζητάει να μεταφερθούν όλα τα αποθεματικά των Ενοριών, των Μονών και των Μητροπόλεων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε γαλλικές και γερμανικές τράπεζες τα περισσότερα ελληνικά ομόλογα

Επειδή γίνεται πολύς λόγος για το ελληνικό χρέος και τα ομόλογα, πρέπει να πούμε ότι τα περισσότερα ελληνικά κρατικά ομόλογα, τα έχουν στην κατοχή τους οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS).

Η θύελλα των εξοντωτικών μέτρων από τον Ιούλιο

Η θύελλα των νέων μέτρων, που περιέχει το "Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο", θα μας αγγίξει από τον Ιούλιο, ξεκινώντας από την αύξηση της παρακράτησης για τους μισθωτούς και (πρόωρα) συνταξιούχους, τις περικοπές μισθών στο Δημόσιο, με το νέο μισθολόγιο, και την κλιμάκωση της επιβολής των αυξήσεων στην έμμεση φορολογία, από τα τσιγάρα, μέχρι και την εξίσωση της φορολογίας των πετρελαίων θέρμανσης και κίνησης.

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων στις υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ

Nέος κύκλος καθημερινών κινητοποιήσεων σε όλες τις υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ, αρχίζει από σήμερα. Οι κινητοποιήσεις αυτές θα κορυφωθούν την Πέμπτη με την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις τράπεζες.

Λαοθάλασσες στις πλατείες όλης της χώρας κατά του μνημονίου


Βροντερό «Όχι» κατά της πολιτικής του μνημονίου και του ξεπουλήματος της χώρας στην τρόϊκα, βροντοφώναξαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα. Ξεχείλισε και πάλι η πλατεία Συντάγματος από περισσότερους από 100.000 «Αγανακτισμένους». Χιλιάδες κόσμος προχώρησε σε διαμαρτυρία κατά του Μνημονίου και στη Θεσσαλονίκη, ενώ συγκεντρώσεις έγιναν και σε πολλές ακόμα πόλεις της χώρας. «Ραντεβού» σε κεντρικές πλατείες έδωσαν και «Αγανακτισμένοι» της υπόλοιπης Ευρώπης.

Επιτυχία σημείωσε το 5ο παιδικό-εφηβικό φεστιβάλ Θερμαϊκού

Σημαντική επιτυχία, σημείωσε το διήμερο 5ο πανελλήνιο παιδικό-εφηβικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Θερμαϊκού, που οργάνωσε το Σαββατοκύριακο ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Νέοι Επιβάτες" στην παραλία των Νέων Επιβατών. Κατάμεστο το γήπεδο του Beach Volley και τις δύο ημέρες από πλήθος κόσμου που απόλαυσε τα 16 χορευτικά συγκροτήματα, τα οποία έλαβαν μέρος στη σημαντική αυτή συνάντηση.

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Οι "αγανακτισμένοι" του Θερμαϊκού

Από την Κυριακή έχει και ο δήμος Θερμαϊκού τους "αγανακτισμένους πολίτες" του, που σήκωσαν σχετικό πανό στην πλατεία της Περαίας. Πολύς ο κόσμος που έκανε τη βόλτα του το απόγευμα και το βραδάκι της Κυριακής στον παραλιακό πεζόδρομο, αλλά ελάχιστοι αυτοί που έδειχναν να συγκινούνται από την πρωτοβουλία που πήραν μερικοί συνδημότες μας να εκδηλωθεί και στο δήμο μας η αγανάκτηση για τα ληστρικά χαράτσια και τα άλλα μέτρα που επιβάλει η κυβέρνηση της τρόϊκας και του μνημονίου. Πάντως οι έχοντες την πρωτοβουλία είναι αισιόδοξοι ότι τις επόμενες ημέρες οι αγανακτισμένοι του Θερμαϊκού θα πλαισιωθούν από περισσότερο κόσμο.

«Αυθαίρετο» από τους Οικολόγους Πράσινους στο Σύνταγμα

Ένα αυθαίρετο κτίσμα από χαρτόνια έχτισαν σήμερα, συμβολικά, στην -κατειλημμένη από τους «Αγανακτισμένους"- πλατεία Συντάγματος, οι Οικολόγοι Πράσινοι. «Τίμησαν», έτσι, την παγκόσμια ημέρα για το περιβάλλον, μια ημέρα όχι μόνο γιορτής, αλλά και διαμαρτυρίας για τους ίδιους, οι οποίοι δήλωσαν και εκείνοι «αγανακτισμένοι» με την επικείμενη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων.

Πως αποτράπηκε νέο χουντικό πραξικόπημα πριν 30 χρόνια !

Ντοκουμέντα-φωτιά για τη δράση χουντικών πυρήνων φέρνει στο φως το "Εθνος της Κυριακής" σε ρεπορτάζ του Δήμου Βερύκιου. Σύμφωνα με τις εκθέσεις του μηχανισμού παρακολούθησης που είχε συστήσει στο στράτευμα ο τότε υπουργός Αμυνας Ευ. Αβέρωφ, οι "επίλεκτοι" χουντικοί αξιωματικοί συνέχισαν να δρουν ακόμη και μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '80

Η πολιτική κρίση



του Γιώργου Δελαστίκ
Υπάρχει και πολιτική κρίση στη χώρα εκτός από την οικονοµική και κοινωνική; Οι ενδείξεις καταφατικής απάντησης είναι επιφανειακά πολλές. Κυρίαρχη φυσικά η κοσµοσυρροή στο Σύνταγµα. Συνολικά εκατοντάδες χιλιάδες λαού έχουν περάσει από εκεί για να διαµαρτυρηθούν κατά του Μνηµονίου ειρηνικά, χωρίς κοµµατικό πλαίσιο.  

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Μικρή άνοδο σημειώνει σήμερα η θερμοκρασία, ενώ αναμένονται σποραδικές βροχές στα δυτικά και μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά ορεινά.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα, Κυριακή προβλέπονται:

Ατομική συλλογικότητα ή ομαδικός ατομισμός;


του Κυριάκου Στεφανίδη*
Η ατομικιστική λογική επικρατεί σε κάθε σχεδόν πτυχή του σύγχρονου τρόπου ζωής. Οι περισσότεροι από εμάς αδιαφορούμε για το σύνολο, για το συνάνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον. Όλα σήμερα γίνονται για το προσωπικό κέρδος, είτε για επίδειξη, είτε για οικονομική επιβολή επί των υπολοίπων. Η ανάπτυξη της ατομικότητας ξεκινά από την ίδια την οικογένεια και από το σχολείο.

Το μεσοπρόθεσμο προκαλεί βαθύ ρήγμα σε κυβέρνηση-ΠΑΣΟΚ

Σε βαθύ ρήγμα στη συνοχή της κυβέρνησης, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και του κυβερνώντος κόμματος γενικά, αναδεικνύεται η “επιχείρηση Μεσοπρόθεσμο”, καθώς η προχθεσινή σκληρή επιστολή των 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει σοβαρούς κραδασμούς και αμφιβολίες για το αν θα περάσουν τα νέα μέτρα από τη Βουλή.

Όταν οι αστοχίες της κυβέρνησης σπέρνουν πανικό στους καταθέτες

Οι άστοχες κινήσεις κυβερνητικών στελεχών την προηγούμενη εβδομάδα, με τις δηλώσεις Παπακωνσταντίνου ότι τα λεφτά φτάνουν μόνο μέχρι τον Ιούλιο, την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τις δηλώσεις της επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη περί επιστροφής στη δραχμή, πανικόβαλαν τους καταθέτες που έκαναν «ντου» στις τράπεζες, αποσύροντας τις καταθέσεις τους.