Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Θεσσαλονίκη-Αθήνα με λεωφορεία ΚΤΕΛ: Πλοήγηση και στο ίντερνετ

Οι επιβάτες που θα ταξιδεύουν από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και αντίστροφα με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, θα μπορούν εκτός από τις βαλίτσες να έχουν μαζί και τον προσωπικό τους υπολογιστή, καθώς θα είναι εύκολη η πρόσβαση στο ίντερνετ, στο οποίο θα μπορούν να κάνουν πλοήγηση και μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.
Περισσότερο ευχάριστο αλλά και εποικοδομητικό ταξίδι προσφέρει καθημερινά σε αρκετούς από τους εκατοντάδες πελάτες του το ΚΤΕΛ Αττικής. Σύμφωνα με το πιλοτικό πρόγραμμα που είναι σε ισχύ εδώ και λίγα 24ωρα, τέσσερα από τα λεωφορεία του στόλου είναι εφοδιασμένα με τον απαραίτητο εξοπλισμό που εξασφαλίζει πρόσβαση στο διαδίκτυο εν κινήσει και μάλιστα σε όλο το μήκος της διαδρομής Θεσσαλονίκη - Αθήνα.
«Η πρόσβαση για τους επιβάτες είναι πλήρης, αφού εκτός από περιήγηση στις σελίδες της αρεσκείας τους μπορούν μέσω των φορητών υπολογιστών και των έξυπνων κινητών τους να κατεβάζουν και να ανεβάζουν αρχεία. Ο μόνος περιορισμός έγκειται στο γεγονός της ύπαρξης φίλτρου που απαγορεύει την επίσκεψη σε σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, κάτι απόλυτα λογικό, αφού πρόκειται για μέσο μαζικής μεταφοράς», δήλωσε στην εφημερίδα «Μακεδονία» ο κ. Θανάσης Βραχινόπουλος, εμπορικός διευθυντής της εταιρείας InfoTrip, που προσέφερε στο ΚΤΕΛ την τεχνολογία και την τεχνογνωσία για την πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα υπηρεσία. Ο κ. Βραχινόπουλος πρόσθεσε ότι «το κόστος εγκατάστασης του απαραίτητου εξοπλισμού είναι λίγο πάνω από 1.000 ευρώ. Πρόκειται για μια έξυπνη και σχετικά ανέξοδη υπηρεσία, που αποφέρει πολλαπλάσια οφέλη στα ΚΤΕΛ, αφού γίνονται περισσότερο δημοφιλή στο επιβατικό κοινό».
Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ Αττικής, η δωρεάν υπηρεσία Wi-Fi στα οχήματα στοχεύει στο να ενθαρρύνει τους πολίτες να χρησιμοποιούν το λεωφορείο αντί το ΙΧ και να αξιοποιούν όσο το δυνατόν καλύτερα τον χρόνο του ταξιδιού τους, καθισμένοι αναπαυτικά, διαβάζοντας τα e-mail τους, χρησιμοποιώντας το ίντερνετ και συμμετέχοντας σε όλες τις υπηρεσίες κοινωνικές δικτύωσης.

Το επιτυχημένο «πείραμα» του ΚΤΕΛ Κοζάνης
Η πρώτη απόπειρα πανελλαδικά έγινε πριν από περίπου ένα χρόνο από το ΚΤΕΛ Κοζάνης. Το εγχείρημα στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού τα δικτυωμένα λεωφορεία έγιναν αμέσως ιδιαίτερα δημοφιλή μεταξύ των επιχειρηματιών, των φοιτητών, των στρατευμένων, της νεολαίας γενικότερα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση των οχημάτων που προσφέρουν σύνδεση στο ίντερνετ. Όλα, πάντως, δείχνουν πως η Ελλάδα, έστω και με σημαντική καθυστέρηση, αρχίζει να καλύπτει στο συγκεκριμένο θέμα το χάσμα που την χωρίζει από τις υπόλοιπες αναπτυγμένες χώρες. Στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες η παροχή γρήγορου ίντερνετ στους επιβατικούς σταθμούς, στα αεροδρόμια, στα τρένα, τα λεωφορεία και στις σήραγγες του μετρό θεωρείται από το κοινό λίγο-πολύ δεδομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου