Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Ανυπαρξία διαλόγου για τα οικονομικά στο Δήμο Θερμαϊκού


Δύο εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και στο νέο Δήμο Θερμαϊκού, οι δημότες διαπιστώνουν ότι υπάρχει από τους περισσότερους υποψήφιους δημάρχους απουσία ουσιαστικής συζήτησης για τα σοβαρά προβλήματα των οκτώ δημοτικών διαμερισμάτων (Περαία, Μπαξές, Αγ.Τριάδα, Μηχανιώνα, Κερασιά, Αγγελοχώρι, Επανομή και Μεσημέρι) που συναποτελούν πλέον το νέο πολυπληθή δήμο στην ανατολική ακτή του Θερμαϊκού κόλπου.
Το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχει ανυπαρξία διαλόγου για το «αύριο» του νέου δήμου. Και κυρίως, για τα χρέη με τα οποία θα κληθεί να ξεκινήσει η νέα δημοτική αρχή. Χρέη που σήμερα κυμαίνονται μεταξύ 15-20 εκατομμυρίων ευρώ και που από την 1η Ιανουαρίου του 2011, θα αποτελούν εσαεί βρόγχο στο λαιμό του Δήμου Θερμαϊκού, εμποδίζοντας τη δημιουργία κάθε αναπτυξιακού έργου στην περιοχή.

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Απάντηση προς ψευδώ(νυμο)μενο επιστολογράφο






Δεχθήκαμε σήμερα Πέμπτη 21 Οκτωβρίου το πρωί μία συντονισμένη επίθεση από κάποιον κρυπτόμενο ψευδώνυμο επιστολογράφο, ο οποίος θεωρώντας ότι θα πλήξει το κύρος και την αξιοπιστία μας, μας κατηγόρησε με επιστολή του σε site της περιοχής, ότι παραπλανούμε την κοινή γνώμη, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, κρύβουμε την αριστερή πολιτική μας προέλευση και τα χρόνια που εργαστήκαμε ως συντάκτης του "Ριζοσπάστη" και προϊστάμενος του Γραφείου της εφημερίδας στη Βόρεια Ελλάδα. Ο σκοπός φυσικά ήταν προφανής. "Τα λέμε στη νύφη για να τα ακούσει η πεθερά", κατά πως λέει η λαϊκή παροιμία. Θεωρούμε ότι τελικός στόχος της επίθεσης, ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Απόστολος Οικονομίδης και ο συνδυασμός "Μπροστά Μαζί" τον οποίο υπηρετούμε όλοι μαζί. Στο δημοσίευμα, επιχειρούσε να αμφισβητήσει την εντιμότητα, το ήθος και την αξιοπρέπεια του Απόστολου Οικονομίδη, και στη λογική του "όλοι ίδιοι είναι", να βγάλει λάδι άλλους δημάρχους γειτονικών δήμων, στους οποίους καταμαρτυρούν μύρια όσα για το βίο και την πολιτεία τους και κυρίως για τον έλεγχο των οικονομικών του δήμου τους. Και βέβαια, θεωρούμε ότι δεν ήταν καθόλου συμπτωματική η επιστολή αυτή, τούτες τις μέρες που ο Απόστολος Οικονομίδης στις εκδηλώσεις εγκαινίων των εκλογικών κέντρων του συνδυασμού "Μπροστά Μαζί" σε Μηχανιώνα, Επανομή και Περαία, ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα για την κατάχρηση των 894.000 ευρώ στο Δήμο Μηχανιώνας. Η επιστολή που στείλαμε στα site, έχει ως εξής:

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Οι σύγχρονοι Μυγχάουζεν στο Θερμαϊκό

Όσο μπαίνουμε στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, τόσο αυξάνονται οι υποσχέσεις των υποψηφίων δημάρχων για το Δήμο Θερμαϊκού και τα ατελείωτα «ΘΑ» που θυμίζουν τον μακαρίτη άλλοτε βενιζελικό υπουργό Λεωνίδα Ιασωνίδη. Ο οποίος, έχοντας πάρει τόση φόρα από τις πολλές υποσχέσεις που έδινε στις προεκλογικές του ομιλίες,  έφτασε στο σημείο,  όταν οι πολίτες του ζητούσαν να τους παράσχει η κυβέρνηση καλύτερη Παιδεία, αυτός να εξαγγέλλει από τα μπαλκόνια με την αμίμητη ποντιακή του προφορά ότι «Και παιδία θα σας κάνομεν».
Ένα περίπου ίδιο φαινόμενο, βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας, με τους δημάρχους Μηχανιώνας και Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη και Γιάννη Αλεξανδρή. Οι οποίοι, προκειμένου να πετύχουν να είναι στο δεύτερο γύρο των εκλογών και βλέποντας να εξασθενεί η απήχησή τους στο εκλογικό σώμα, δίνουν τα «ρέστα» τους σε υποσχέσεις, ταξίματα και μεγάλα λόγια. Ένα ατέλειωτο μπαράζ από κούφιες εξαγγελίες. Μιλάμε για πολύ ψέμα, για πολλά παραμύθια, που ακούγοντάς τα, θα τα ζήλευε ως και  ο βαρώνος Μυγχάουζεν.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Χάρτινοι πύργοι Αλεξανδρή - Μαυρομάτη στα νερά της βροχής


Μας πήρε στο τηλέφωνο, το βράδυ της Δευτέρας, Τουμπιώτης φίλος, πλασιέ σε μεγάλη εταιρεία ειδών διατροφής, για να ευχηθεί «καλή επιτυχία», όταν πληροφορήθηκε ότι είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Θερμαϊκού με τον συνδυασμό «Μπροστά Μαζί» του υποψηφίου δημάρχου Απόστολου Οικονομίδη. Και αφού γκρίνιαξε αρκετά για την πορεία των ομάδων της Θεσσαλονίκης στο φετινό πρωτάθλημα («Δεν φτάνει που ο ΠΑΟΚ έχει αυτή την καθοδική πορεία, έφαγε και ο Άρης την τεσσάρα του μέσα στο Χαριλάου, έχασε βαθμούς και ο Ηρακλής, πάνε κατά διαόλου σου λέω»), στο τέλος μου ανέφερε και ένα πάθημά του στην περιοχή μας το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

"Μπροστά Μαζί": Ψηφοδέλτιο νίκης

Σημαντικές προσωπικότητες από όλους τους πολιτικούς και οικονομικούς χώρους, προσωπικότητες της δημόσιας διοίκησης, της επιστήμης, της εργασίας και του πολιτισμού, μετέχουν στο ψηφοδέλτιο νίκης και ελπίδας του συνδυασμού "Μπροστά Μαζί". Άνθρωποι δοκιμασμένοι και αποτελεσματικοί, με κύρος και αξιοπρέπεια, δοκιμασμένοι στα κοινά, με επικεφαλής τον αποτελεσματικό δήμαρχο Επανομής μέχρι σήμερα, Απόστολο Οικονομίδη. Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με αγάπη για τον τόπο τους, που ενώθηκαν με δίψα να προσφέρουν τις γνώσεις, την εμπειρία, τις ικανότητές τους για το καλό του τόπου.
Αναλυτικά, η σύνθεση του ψηφοδελτίου έχει ως εξής:

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Θεσσαλονίκη: Πρώτες ώρες πολέμου

ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ "ΟΧΙ" ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ

Συμπληρώνονται εβδομήντα χρόνια από τη μέρα που ο περήφανος και αδούλωτος λαός μας, βροντοφώναξε το ΟΧΙ στους φασίστες Ιταλούς εισβολείς, δημιουργώντας το έπος των αλβανικών βουνών και στέλνοντας σε όλη την ανθρωπότητα το μήνυμα της υπερηφάνειας, της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας. Σήμερα, που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται από τα σκληρά μέτρα του ΔΝΤ, οφείλουμε να διδασκόμαστε από το παράδειγμα των πατεράδων και των παππούδων μας. Οι οποίοι, σφυρηλατώντας την εθνική τους ενότητα και ομοψυχία, προτίμησαν να θυσιάσουν τη ζωή τους στα πεδία των μαχών κι αργότερα, στα χρόνια της σκλαβιάς, να ορθώσουν το ανάστημά τους μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα, παρά να υποδουλωθούν, παρά να υποκύψουν.

Ποιοί και γιατί κρύβουν το πόρισμα;











Την παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα το πόρισμα του ελέγχου, που διενήργησαν οι Επιθεωρητές της Οικονομικής Διεύθυνσης στο Δήμο Μηχανιώνας, για να πάψει να δηλητηριάζεται το ομαλό προεκλογικό κλίμα στο Δήμο Θερμαϊκό, ζητά η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Παρόν της Κυριακής», σε άρθρο του δημοσιογράφου Σπύρου Κουζινόπουλου.
Σε δημοσίευμά της στην 32η σελίδα της, υπό τον τίτλο «Ποιοι και γιατί κρύβουν το πόρισμα για την κατάχρηση στο Δήμο Μηχανιώνας» η εφημερίδα σημειώνει: