Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Μεγάλη διαδήλωση κατά της πυρηνικής ενέργειας στο Τόκιο


Χιλιάδες Ιάπωνες διαδήλωσαν στους δρόμους του Τόκιο, ζητώντας να σταματήσει η χρήση πυρηνικής ενέργειας μετά την τεράστια πυρηνική καταστροφή που προκάλεσαν ο σεισμός και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Οι βλαβερές συνέπειες της μυστικής διπλωματίας


Ο σάλος που ξέσπασε στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, σχετικά με τη συνάντηση που είχαν στο Λουξεμβούργο το βράδυ της Παρασκευής οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης που συμμετέχουν στο G20 και στην οποία εκτάκτως και με απόλυτη μυστικότητα μετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δείχνει τις συνέπειες που μπορεί να έχει η πολιτική της μυστικής διπλωματίας.

"Πάρτι αποδοχών" για τους βουλευτές και τους υπαλλήλους της Βουλής


Εξωφρενικά προνόμια απολαμβάνουν βουλευτές και
υπάλληλοι, σε σύγκριση με τους άλλους εργαζόμενους

Μόνο ως πρόκληση, μπορεί να θεωρηθεί το «πάρτι αποδοχών» που γίνεται για τους βουλευτές και τους υπαλλήλους της Βουλής, σχετικά με τις αποδοχές τους, καθώς σε πλήρη αντίθεση με την κατακρεούργηση των μισθών και των συντάξεων για το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αυτοί απολαμβάνουν παχυλότατων αποδοχών και… 16 μισθών !

Μείναμε.. κάγκελο με κάποια ονόματα


Μείναμε… κάγκελο, διαβάζοντας στην ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος» μερικά ενδεικτικά ονόματα από αυτά των πρώην βουλευτών που έκαναν προσφυγή ζητώντας αναδρομική αύξηση αλλά και να εξισωθούν οι αποδοχές τους με αυτές των δικαστών. Σας μεταφέρουμε αυτούσια την ανάρτηση, με την ελπίδα τα στοιχεία που αναφέρει… να μην είναι αληθινά!

Ομιλία στο "Νόησις" για το διάστημα από Έλληνα ερευνητή της ΝΑΣΑ


Ενδιαφέρον προκαλεί η ομιλία του Έλληνα αστροφυσικού και ερευνητή της ΝΑSΑ, Θανάση Οικονόμου, ο οποίος την Τετάρτη 11 Μαΐου, στις 19.30. θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη, στο «Νόησις», τις πρόσφατες αποστολές «STARDUST» της ΝΑSΑ στους κομήτες Wild 2 και Tempel 1 και τα συμπεράσματα που προέκυψαν για τους επιστήμονες

Για κάποιους δημοτικούς συμβούλους που επιδιώκουν διαρκώς προβολή


Είναι αλήθεια πως είχαμε καιρό να παρακολουθήσουμε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου. Την πρώτη μας γεύση από συνεδριάσεις ενός παρόμοιου σώματος, την είχαμε προδικτατορικά στις Σέρρες, επί δημαρχίας του Ανδρέα Ανδρέου. Ενώ μετά τη μεταπολίτευση, είχαμε καλύψει δημοσιογραφικά άπειρες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, επί δημαρχίας των αείμνηστων Μιχάλη Παπαδόπουλου, Θεοχάρη Μαναβή και Θανάση Γιαννούση, αλλά και αργότερα, με δημάρχους τον Σωτήρη Κούβελα και τον Ντίνο Κοσμόπουλο.
Μάλιστα μετά από παράκληση του δημάρχου Θανάση Γιαννούση, είχαμε αναλάβει και κρατούσαμε επί μήνες – αμισθί παρακαλώ και εθελοντικά- και τη θέση του υπευθύνου για το Γραφείο Τύπου του δήμου. Οπότε αναγκαστικά παρακολουθούσαμε και όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Τέλος, μετά από πρόσκληση του επίσης αείμνηστου φίλου μας, Αντώνη Τρίτση, είχαμε παρακολουθήσει και δύο-τρεις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας. Έτσι λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κάποια πείρα από τον τρόπο λειτουργίας ενός δημοτικού συμβουλίου.
Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Για να επισημάνουμε ότι πουθενά αλλού δεν είδαμε αυτό το «μπάχαλο» που παρατηρείται κάποιες φορές, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προεδρείου, στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού. Με κάποιους συμβούλους να θορυβούν συνέχεια και να παίρνουν το λόγο «επί παντός επιστητού». Μερικές φορές, είναι εύστοχες οι παρατηρήσεις και χρήσιμες οι υποδείξεις τους. Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις, είναι έκδηλη η αγωνία τους να μιλήσουν, να ακουστούν από το ακροατήριο, να κάνουν εντύπωση.
Και σαν να μη φτάνει αυτό, από πάνω κατηγορούν και τους συναδέλφους τους στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στην ίδια με αυτούς παράταξη, ότι παραμένουν… «μονίμως άφωνοι». Λες και το θέμα είναι εάν ανοίγει ή όχι το στόμα του κάποιος και όχι το περιεχόμενο αυτών που θα πει. Εάν πρέπει να τα πει και σε ποια χρονική στιγμή.
Δεν είναι μεμπτό το να μην μιλάει κανείς συνέχεια. Εξάλλου, από την ώρα που πριν από κάθε συνεδρίαση προηγούνται τα προσυμβούλια των δημοτικών παρατάξεων, προκειμένου να είναι εναρμονισμένη και όχι… αλαλούμ η στάση των δημοτικών συμβούλων, στην κανονική συνεδρίαση παίρνουν το λόγο ο δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι. Ενώ φυσικά υπάρχει και η παρέμβαση των συμβούλων όταν χρειαστεί να μιλήσουν. Για να πουν κάτι ουσιαστικό και όχι για να κάνουν εντύπωση για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους.
Δεν πάει πολύς καιρός που το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού ασχολούνταν επί είκοσι λεπτά της ώρας με το εάν ένα κείμενο που συντάχθηκε για να περιγράψει τις φοβερές ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας θα έπρεπε να ονομάζεται «ψήφισμα» ή «αίτημα». Και καταναλώθηκε τόσος πολύτιμος χρόνος και άλλη τόση φαιά ουσία εξ αιτίας των συνεχών παρεμβάσεων των ίδιων δημοτικών συμβούλων, ενώ θα μπορούσε ο χρόνος εκείνος να ξοδευθεί πιο παραγωγικά και περισσότερο αποτελεσματικά.
Είναι θεμιτό σε μία πολυπληθή δημοτική ομάδα, όπως είναι αυτή της πλειοψηφίας, να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για πολλά θέματα, από τον τρόπο άσκησης της γενικότερης  δημοτικής πολιτικής, μέχρι το είδος των λουλουδιών που θα φυτέψουν στα παρτέρια τα συνεργεία του δήμου. Την γνώμη σου και κατά συνέπεια την όποια διαφωνία σου, τη διατυπώνεις στους κόλπους της παράταξής σου. Από τη στιγμή όμως που η ομάδα σου πάρει μία απόφαση, οφείλεις να συνταχθείς με αυτή, να την εφαρμόσεις και να την υποστηρίξεις. Αυτό επιτάσσουν οι κανόνες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, αυτό επιβάλλει η δημοκρατική συνείδηση του καθενός μας.
Κατά συνέπεια, το θέαμα κάποιων συμβούλων που επιμένουν να κρατούν δικό τους «μπαϊράκι» στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, να αντιπαρατίθενται με τις απόψεις της παράταξής τους και να «καρφώνουν» τη διοίκηση του δήμου, πιστεύουμε ότι η στάση τους αυτή δεν βοηθάει όχι μόνο την παράταξη υπό την οποία εκλέχθηκαν, αλλά σε τελευταία ανάλυση και τους ίδιους.

Υπόθεση όλων μας η οικονομική διάσωση του δήμου Θερμαϊκού


του Σπύρου Κουζινόπουλου

Οι εξελίξεις, δυστυχώς μας επιβεβαιώνουν πλήρως. Και οι προειδοποιήσεις που επί μήνες απευθύναμε, αποδείχτηκε ότι γίνονταν σε «ώτα μη ακουόντων». Σε απανωτά μας άρθρα, από το περασμένο καλοκαίρι, λίγο μετά την προκήρυξη των τελευταίων δημοτικών εκλογών, προειδοποιούσαμε ότι τα χρέη του νέου δήμου «θα ξεπεράσουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ». Επισημαίνοντας παράλληλα τον κίνδυνο, όπως γράφαμε στις 23 Οκτωβρίου 2010, «…να επιβληθεί στο νέο Δήμο Θερμαϊκού πολιτική τύπου ΔΝΤ, λόγω του υπέρογκου χρέους του».

Οι ψαράδες θα πληρώνονται από την Ε.Ε. για να βγάζουν... πλαστικά


Ένα κοινοτικό πρόγραμμα που πρόκειται να εφαρμοστεί σύντομα, αποσκοπεί στο να δώσει στους αλιείς και τους ιδιοκτήτες σκαφών τη δυνατότητα για εναλλακτικό εισόδημα με την αλιεία πλαστικών απορριμμάτων από τη θάλασσα της Μεσογείου, για να μειωθεί η πίεση στα συρρικνούμενα αποθέματα αλιευμάτων.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Επεισοδιακή παρουσίαση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη


Επεισοδιακή, ήταν η παρουσίαση του βιβλίου του εκδότη Πέτρου Παπασαραντόπουλου «Πολιτικό τραβέρσο στην ύστερη μεταπολίτευση», το βράδυ της Παρασκευής, στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ στη Θεσσαλονίκη.

Spiegel: Δημοσιογραφία του κ..ου


Προβοκάτσια χαρακτήρισε το υπουργείο Οικονομικών το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο, στην ηλεκτρονική του έκδοση, ανέφερε πως η Ελλάδα σκέφτεται να εγκαταλείψει το ευρώ και πως για το λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο στο Λουξεμβούργο. Στην ατζέντα της συνάντησης, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν και το ενδεχόμενο προσεχούς αναδιάρθρωσης του χρέους της χώρας.

Ριζικές ανατροπές στο χώρο της υγείας στη Βόρεια Ελλάδα


Τα πάνω-κάτω, έρχονται στο χώρο της νοσοκομειακής περίθαλψης στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόταση της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, που παρουσίασε ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος και η οποία αποβλέπει στο κλείσιμο 101 κλινικών και στη δημιουργία οκτώ νοσοκομειακών συγκροτημάτων.

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 46χρονου που είχε γίνει στην Περαία το Νοέμβριο


Εξιχνιάστηκε από τις αστυνομικές αρχές η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας 46χρονου, που είχε διαπραχθεί στις 19 Νοεμβρίου 2010 στην Περαία και δράστης φέρεται ότι είναι ένας 27χρονος Βούλγαρος.

Στα χέρια των αρχών οι δολοφόνοι των δύο αστυνομικών


Ένας 36χρονος και ένας 28χρονος, που γεννήθηκαν στη Ρωσία, είναι οι δράστες της συμπλοκής στου Ρέντη, την 1η Μαρτίου 2011, που κόστισε τη ζωή σε δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό δύο ακόμα ατόμων (επίσης γεννημένων στη Ρωσία), που φέρονται να εμπλέκονται στη συμπλοκή.

Την προσεχή Πέμπτη η συνεδρίαση του Δ.Σ. του δήμου Θερμαϊκού



Με 27 θέματα στην ημερήσια διάταξη, θα συνεδριάσει την προσεχή Πέμπτη 12 Μαίου, στις 7,30 μμ, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού. Πρώτο θέμα που θα τεθεί για συζήτηση, είναι η έγκριση των οικονομικών στοιχείων 1ου τριμήνου του δήμου.

Αναστάτωση στο δήμο Θερμαϊκού για το "Μνημόνιο Εξυγίανσης"

Ευτυχώς τα χρέη βρίσκονται λίγο πάνω από το 100% και ίσως αποφύγει την εφαρμογή των καταστροφικών συνεπειών του
Αναστάτωση, προκάλεσε το πρωί της Παρασκευής στο δήμο Θερμαϊκού η είδηση ότι ο δήμος βρίσκεται στο «πορτοκαλί» των υπερχρεωμένων δήμων της χώρας, με κίνδυνο να εφαρμοστεί και εδώ το «πρόγραμμα εξυγίανσης» του υπουργείου Εσωτερικών, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για την περιοχή μας. Δεδομένου ότι οι εντασσόμενοι στο πρόγραμμα δήμοι, υποχρεούνται να παγώσουν εντελώς τις προσλήψεις προσωπικού, να περιορίσουν στο ελάχιστο τις δαπάνες τους και να διακόψουν τα έργα.

Ο σεβασμός στο διεθνές ποινικό δίκαιο


Μπορεί η είδηση για τον εντοπισμό του κρησφύγετου του διαβόητου τρομοκράτη Οσάμα Μπιν Λάντεν να προκάλεσε ένα αίσθημα ανακούφισης σε όλο τον κόσμο, όμως την ίδια στιγμή δημιούργησε και αρκετά ερωτήματα στην κοινή γνώμη. Κυρίως για το κατά πόσο ο αρχηγός της Αλ Κάϊντα έπρεπε να εκτελεστεί επιτόπου, ή να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο δικαστήριο, για να δώσει λόγο των εγκληματικών πράξεών του.

"Λογισμικό λογοκρισίας" στην Τουρκία


Ένα από τα πακέτα φίλτρων που θεσμοθετεί η κυβέρνηση θα κληθούν να επιλέξουν υποχρεωτικά από τις 22 Αυγούστου, όλοι οι χρήστες του Διαδικτύου στην Τουρκία. Το γεγονός αυτό, προκαλεί έντονες αντιδράσεις στη γειτονική χώρα, με τον τουρκικό Τύπο να κάνει λόγο για «λογισμικό λογοκρισίας όπως της Κίνας», ενώ η αρμόδια αρχή υποστηρίζει ότι στόχος της είναι η «προστασία των χρηστών».

Περί "τζιτζιφόγκων", "λιμοκοντόρων", "δανδήδων" και "φλώρων"


Τι σημαίνει η λέξη «Τζιτζιφιόγκος»; Όπως διαβάζουμε στα λεξικά, πρόκειται για μειωτικό χαρακτηρισμό άντρα, συνήθως νεαρής ηλικίας, που ντύνεται και συμπεριφέρεται με υπερβολική κομψότητα και παριστάνει τον γόη. Πρόκειται δηλαδή για «λιμοκοντόρο», «δανδή», «κομψευόμενο» η «φλώρο».

Καρέ-καρέ η επιχείρηση των κομάντος για εξόντωση του Μπιν Λάντεν

Οι ολοένα και περισσότερες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού στρατού στο κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, που οδήγησε στον θάνατο του ηγέτη της Αλ-Κάϊντα, αυξάνουν τη δυσπιστία των αμερικανών για την ακρίβεια των στοιχείων, τα οποία δημοσιοποίησε η ηγεσία των ΗΠΑ.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Αυστριακή πρόκληση σε βάρος του Μίκη Θεοδωράκη

Οργή, προκάλεσε στην Ελλάδα η απόφαση της προέδρου της αυστριακής Βουλής, Μπάρμπαρα Πράμερ να ακυρώσει σήμερα την προγραμματισμένη παρουσίαση του έργου «Μαουτχάουζεν» του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

Κηδεύτηκε ο Λάκης Σάντας


Παρουσία πλήθους κόσμου, του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, του προέδρου του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρα, του πρώην Προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, υπουργών, βουλευτών από όλα τα κόμματα, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, κ.ά. τελέστηκε στον ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Α΄Νεκροταφείο Αθηνών η νεκρώσιμος ακολουθία του ήρωα της Εθνικής Αντίστασης, Λάκη Σάντα.

Στο "κόκκινο" 24 δήμοι της χώρας και άλλοι 34 βουτηγμένοι στα χρέη


Ευτυχώς, ο δήμος Θερμαϊκού δεν βρίσκεται στους 24 υπερχρεωμένους δήμους της χώρας, που βρίσκονται στο «κόκκινο» και για τους οποίους θα εφαρμοστεί αναγκαστικά πρόγραμμα εξυγίανσης, με απαγόρευση προσλήψεων, έλεγχο των δαπανών κλπ. Έτσι λοιπόν προς το παρών ο δήμος μας φαίνεται να την γλιτώνει. Ενώ στην κατηγορία αυτή ευτυχώς δεν υπάρχει και κανένας δήμος του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, ενώ από τη βόρεια Ελλάδα συμπεριλαμβάνονται οι δήμοι Κοζάνης και Σιθωνίας.

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση δημιουργίας ΧΥΤΥ στον Άγιο Αντώνιο


Έντονες αντιδράσεις, προκαλεί στους κατοίκους της Θέρμης η πρόθεση για τη δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου, καθώς όπως υποστηρίζουν υπάρχει ο κίνδυνος "μιας νέας περιβαλλοντολογικής βόμβας στην περιοχή, όπως συνέβαινε επί 30 χρόνια με τη χωματερή των Ταγαράδων".

Θεσσαλονίκη:Σπάνια έργα σπουδαίων Ελλήνων ζωγράφων σε δημοπρασία


Ένα από τα έργα που θα δημοπρατηθούν, είναι η "Λέσχη
Φιλελευθέρων" του Σπύρου Βασιλείου, τέμπερα 42Χ27 cm

Σημαντικά έργα σπουδαίων Ελλήνων ζωγράφων του 19ου & 20ου αιώνα αλλά και η σπάνια «συλλογή Γ. Τριανταφυλλίδη» του γνωστού καθηγητή αρχιτεκτονικής και ιδρυτή της «Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας ΤΕΧΝΗ» που την είχε δωρίσει στο «Άσυλο του Παιδιού», θα δημοπρατηθούν τη Δευτέρα 16 Μαίου, στις 7.30 μμ, στο ξενοδοχείο Electra Palace της Θεσσαλονίκης, ενώ τα έργα θα εκτεθούν στον ίδιο από το μεσημέρι της Κυριακής 15ης Μαίου.

"Η Άννα που περπατά στα σύννεφα..."


Το Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού και Προσαρμοσμένου Αθλητισμού 2000 παρουσιάζει το Σάββατο 7 Μαίου 2011, ώρα 20.30 στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΠΠΑ 2000 στην παραλία Περαίας (δίπλα στις κεραίες της ΕΡΤ), μια εξαιρετική παράσταση της «Θεάτρου Ανάβασις» από την Καβάλα και του «Ελληνικού Θεάτρου Βούπερταλ» της Γερμανίας, με το έργο του Μάκη Αντωνόπουλου
«Η Άννα που περπατά στα σύννεφα...», με τη Μαρία Καραβία.

Ο διαγωνισμός για τη β΄φάση αποχέτευσης της Επανομής


Μία κατασκευαστική εταιρία από τη Θράκη, που πρόσφερε έκπτωση 48,5%, κέρδισε τον δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό για τη 2η φάση του αποχετευτικού της Επανομής και συγκεκριμένα του αγωγού που θα συνδέει τον οικισμό της Επανομής με το σταθμό βιολογικού καθαρισμού του Αγγελοχωρίου, προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ. Ο διθαγωνισμός, πραγματοποιήθηκε στην  Επανομή, στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης 

Απειλούνται με κλείσιμο 20 προνοιακά ιδρύματα στην Κεντρική Μακεδονία


Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται τα 20 προνοιακά ιδρύματα (ΝΠΙΔ) της Κεντρικής Μακεδονίας και απειλούνται με κλείσιμο, καθώς περικόπηκε δραματικά η κρατική χρηματοδότηση που κάλυπτε περίπου το 50% των λειτουργικών τους δαπανών. Το υπόλοιπο καλυπτόταν από τους γονείς, από χορηγίες και δωρεές.

Ποιες αποδείξεις δέχεται η Εφορία


Παρά τη μικρή παράταση που δόθηκε, άρχισε πλέον για όλους τους πολίτες ο «πονοκέφαλος» των φορολογικών δηλώσεων για περίπου 8.500.000 φορολογούμενους. Ένας «πονοκέφαλος» που θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαίου για μισθωτούς και συνταξιούχους οι οποίοι θα επιλέξουν τη χειρόγραφη διαδικασία και στις 15 Ιουνίου την ηλεκτρονική.

"Χειμωνιάτικος" καιρός σήμερα


"Χειμωνιάτικος" ο καιρός σήμερα, μουντός και με βροχή, ενώ όπως προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο υπόλοιπο της ημέρας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και από το απόγευμα στα πελάγη θα φτάσουν τοπικά 7 μποφόρ, ενώ αναμένεται και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια.

Το φαινόμενο της "ερυθράς παλίρροιας" στον Θερμαϊκό κόλπο

Κοκκίνησε ο Θερμαϊκός! Όχι από ντροπή για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, αλλά εξαιτίας του φαινομένου  της «ερυθράς παλίρροιας», το οποίο έχει καταγραφεί ήδη από την εποχή των Φαραώ της Αιγύπτου.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

"Σφαγή" του Ηρακλή:Δικαιολογημένες αντιδράσεις αλλά και απερισκεψίες


Την οργή των οπαδών της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας του «Ηρακλή»μετά  την άδικη απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, να απορρίψει την έφεση του «Γηραιού», που είχε ως αποτέλεσμα τον υποβιβασμό του στη Football League, την αντιλαμβανόμαστε. Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε τις αντιδράσεις τους. Καθώς κάποιοι ανεγκέφαλοι από αυτούς επιδόθηκαν σε απαράδεκτες ενέργειες.

Ένα όνομα, δύο τόποι



Το βιβλίο της Μαριάνθης Παλάζη «Ένα όνομα, δύο τόποι: Επιβάτες Ανατολικής Θράκης, Νέοι Επιβάτες Θεσσαλονίκης» παρακολουθεί την ιστορία ενός προσφυγικού οικισμού στην Ελλάδα. Η διαδρομή των προσφύγων από την Ανατολική Θράκη στο Μπαχτσέ Τσιφλίκι, αντικατοπτρίζει τη μακρά ιστορία του Ελληνισμού, από τις προγονικές εστίες στα εδάφη του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Πλούσιο το πρόγραμμα των 24ων Αργύριων στην Επανομή 7-11 Μαίου

Πλούσιο, παρά τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης, είναι το πρόγραμμα εκδηλώσεων των φετινών 24ων Αργύριων, που οργανώνει ο δήμος Θερμαϊκού σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επανομής, προς τιμή του προστάτη αγίου Αργυρίου του Επανομίτη, που τιμάται η μνήμη του από την Εκκλησία επίσημα στις 11 Μαίου.

Ρυθμίζονται θέματα προσωπικού ΟΤΑ


Θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ α' και β΄βαθμού, ρυθμίζονται με την τροπολογία στο σχέδιο νόμου για την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» που προωθεί στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.

Σάλος και αναταράξεις από τις δηλώσεις Στρος Καν για "υπόγειες διαδρομές"


Σάλο στην κοινή γνώμη και πολιτικές αναταράξεις, προκαλεί απόσπασμα συνέντευξης του Ντομινίκ Στρος Καν σε γαλλικό κανάλι που προβλήθηκε την Τρίτη στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου.

Καθολική αντίδραση των πολιτικών κομμάτων στο αίτημα των 800 "πρώην"


Να επιτέλους και μία σωστή ενέργεια του υπουργείου Οικονομικών αλλά και όλων των πολιτικών κομμάτων της χώρας που πρέπει να την επαινέσουμε:  Υπουργείο και κόμματα, με ανακοινώσεις τους, έβαλαν τέλος στη συζήτηση περί καταβολής αναδρομικών που διεκδικούν 800 συνταξιούχοι βουλευτές, ένα θέμα  που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην ελληνική κοινωνία.

Από 10 έως 24 Μαίου η γενική απογραφή πληθυσμού και κατοικιών

Μία δεκαετία πέρασε από την προηγούμενη γενική απογραφή στη χώρα μας και η νέα απογραφή θα διενεργηθεί από τις 10 έως τις 24 Μαΐου και θα είναι γενική απογραφή πληθυσμού και κατοικιών. 

Αρχίζει η 8η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου


Με τη συμμετοχή του συνόλου σχεδόν των φορέων πολιτισμού της πόλης διοργανώνεται η φετινή- 8η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης (5-8 Μαΐου) στις εγκαταστάσεις της HELLEXPO.

Σε δραματική κατάσταση ο κατασκευαστικός κλάδος


Η δραματική μείωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κατάρρευση ο κλάδος των κατασκευών και πολλές εταιρείες να έχουν βάλει λουκέτο, άλλες να έχουν ενταχθεί στο άρθρο 99, ενώ πάρα πολλές είναι αυτές που παλεύουν να επιβιώσουν. 

Με την παραίτηση στο χέρι χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι λόγω ανασφάλειας


Xιλιάδες δηµόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται με την παραίτηση στο χέρι, επιλέγοντας τη συνταξιοδότηση µπροστά στον φόβο να µειωθούν περαιτέρω οι αµοιβές τους (και η σύνταξή τους) µε το νέο ενιαίο µισθολόγιο και να µη λάβουν εφάπαξ αποζηµίωση καθώς και επικουρική σύνταξη. 

Ταλαιπωρία για χιλιάδες μαθητές μετά την απεργία των λεωφορειούχων


Τραβούν χειρόφρενο, οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, ζητώντας από το υπουργείο Οικονομικών να ανακαλέσει την απόφασή του για περικοπές 20% στα δεδουλευμένα, με συνέπεια να διακοπούν επ΄ αόριστον τα μαθητικά δρομολόγια σε απομακρυσμένες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης και χιλιάδες μαθητές να κινδυνεύουν να μείνουν «ξεκρέμαστοι» και μάλιστα παραμονές των πανελλήνιων εξετάσεων.

Μίνι οπλοστάσιο είχε στο αυτοκίνητό του νεαρός στη Ν.Μηχανιώνα


Ένα μίνι… οπλοστάσιο, είχε στο αυτοκίνητό του 26χρονος νεαρός που συνελήφθη από τους αστυνομικούς στη Νέα Μηχανιώνα, όταν περιπολικό τον σταμάτησε τυχαία, στη διάρκεια ελέγχων ρουτίνας.

"Μνημόνιο" και για τους Δήμους


«Μνημόνιο» για τους υπερχρεωμένους δήμους της χώρας, προανήγγειλαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης, και οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζοντας ότι τα έσοδα - έξοδα για το σύνολο των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ισοσκελισμένα και ότι η κυβέρνηση θα «καλύψει» το χρέος όσων έχουν οφειλές, θέτοντας όμως παράλληλα αυστηρές προϋποθέσεις.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Με φυσικό αέριο θα κινούνται τα αυτοκίνητα του δήμου Θεσσαλονίκης


Με φυσικό αέριο, θα κινείται ο στόλος των οχημάτων του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως προβλέπει το μνημόνιο κατανόησης και συνεργασίας που υπέγραψαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑ, Σπύρος Παλαιογιάννης. 

Η ζωή και το έργο του Θανάση Βέγγου

Ο Θανάσης Βέγγος, που την απώλειά του θρηνεί όλη η Ελλάδα, γεννήθηκε  στο Νέο Φάληρο του Πειραιά, στις 29 Μαίου 1927, από τον Βασίλη και την Ευδοκία Βέγγου, των οποίων ήταν και το μοναδικό παιδί. Ο Θανάσης Βέγγος, ο οποίος νοσηλευόταν από τις 19 Δεκεμβρίου 2010 στην Εντατική Μονάδα του «Ερυθρού Σταυρού», λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου, απεβίωσε στις 3 Μαίου 2011, λίγο μετά τις 7 το πρωί, πριν συμπληρώσει τα 84 χρόνια του.

Αυξάνονται τα λουκέτα στην περιοχή - Να ενισχύσουμε την τοπική αγορά


Σφίγγεται η ψυχή σου, βλέποντας τα καταστήματα της περιοχής μας να κλείνουν  το ένα μετά το άλλο. Και νέοι άνθρωποι, επιχειρηματίες με όρεξη και ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τα παιδιά τους, να βρίσκονται ξαφνικά ξεκρέμαστοι, φορτωμένοι υποχρεώσεις.

"Έφυγε" ο καλός μας άνθρωπος Θανάσης Βέγγος. Πιο φτωχή η Ελλάδα

Πιο φτωχή, έγινε η Ελλάδα, με το θάνατο του μεγάλου μας ηθοποιού, του γλυκύτατου Θανάση Βέγγου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, μετά από πολλές περιπέτειες με την υγεία του και αφού αγαπήθηκε όσο κανείς άλλος Έλληνας όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τις ταινίες του, αλλά και για το ήθος, την ακεραιότητα και την τιμιότητα που τον διέκρινε.

Σε αργία τέθηκε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου για παράβαση καθήκοντος


Σε αργία τέθηκε ο δήμαρχος Δίου - Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιου Σώκου, για τη συμμετοχή του σε υπόθεση πώλησης αδρανών υλικών κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής θητείας του στον πρώην δήμο Λιτοχώρου.

Ν.Γκρούεφσκι: Στήνει ανδριάντες του Μ.Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β΄


Ο μαρμάρινος ανδριάντας του Μ.Αλεξάνδρου που
κατασκευάστηκε στην Φλωρεντία, ξεπερνά τα 22 μέτρα 
Να στήσει σύντομα τους ανδριάντες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β΄ στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, πριν από τις εκλογές της 5ης Ιουνίου, φιλοδοξεί ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, για να δώσει προεκλογικές εξετάσεις «πατριωτισμού» και να αποσπάσει τη συμπάθεια του εκλογικού σώματος. 

Εκνευρισμό προκαλεί συνέντευξη-σοκ του Μίμη Ανδρουλάκη


Εκνευρισμό, φαίνεται ότι προκαλούν στην κυβέρνηση τα όσα είπε σε  συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ FM 99,5» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί έτσι να προχωρήσει», τόνισε πως «ο ανασχηματισμός ήταν για τα πανηγύρια», ενώ κάνοντας ευθέως επίθεση στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, σημείωσε με έμφαση ότι «τα προβλήματα τα δημιουργούν στην κυβέρνηση οι άνθρωποι του Παπανδρέου που αναδείχθηκαν σε ένα βράδυ».