Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Μεγάλη διαδήλωση κατά της πυρηνικής ενέργειας στο Τόκιο


Χιλιάδες Ιάπωνες διαδήλωσαν στους δρόμους του Τόκιο, ζητώντας να σταματήσει η χρήση πυρηνικής ενέργειας μετά την τεράστια πυρηνική καταστροφή που προκάλεσαν ο σεισμός και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.

Αψηφώντας τη βροχή και κρατώντας πανό που έγραφαν: «Η πυρηνική ενέργεια είναι ξεπερασμένη» και «Θέλουμε αλλαγή ενεργειακής πολιτικής», χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε πάρκο του Τόκιο.
Δύο μήνες μετά το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι (Φουκουσίμα 1), ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν ζήτησε χθες να κλείσει ο πυρηνικός σταθμός της Χαμαόκα στην κεντρική Ιαπωνία λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν ότι ένας ισχυρός σεισμός θα μπορούσε να προκαλέσει και άλλη πυρηνική κρίση.
«Είναι χαρούμενος που βλέπω ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε επιτέλους να δράσει», δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές. «Όμως θέλω να ξέρω πότε ακριβώς ο πυρηνικός σταθμός θα σταματήσει να λειτουργεί», πρόσθεσε.
Οι διοργανωτές ανέμεναν περίπου 15.000 ανθρώπους στη διαδήλωση.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα,

    διαβάστε εδώ μία ανάλυση με γραφήματα για το ενεργειακό πρόβλημα της Ιαπωνίας μετά το πυρηνικό ατύχημα και την εκτεταμένη ραδιενεργό μόλυνση του ωκεανού που θα διασπείρει παγκόσμια τα προβλήματα υγείας λόγω της ραδιενέργειας. Νομίζω ότι θα την βρείτε ενδιαφέρουσα.

    http://center24.blogspot.com/2011/05/blog-post_09.html#axzz1Lnv1hUpL

    ΑπάντησηΔιαγραφή