Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

"Χειμωνιάτικος" καιρός σήμερα


"Χειμωνιάτικος" ο καιρός σήμερα, μουντός και με βροχή, ενώ όπως προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο υπόλοιπο της ημέρας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και από το απόγευμα στα πελάγη θα φτάσουν τοπικά 7 μποφόρ, ενώ αναμένεται και πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια.

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, ενώ βελτίωση του καιρού θα υπάρξει από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 και βαθμιαία 5 με 6 και από τη νύχτα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.
Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, που πιθανώς θα είναι πρόσκαιρα έντονες στα βόρεια και δυτικά. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βαθμιαία 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Την Παρασκευή στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τη δυτική Πελοπόννησο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές νεροποντές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε τιμές χαμηλότερες από τις κανονικές για την εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου