Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

1.000.000 λέξεις σε ένα σκίτσο

Παλιά οι κινέζοι έλεγαν ότι μία φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Ο Γιάννης Ιωάννου, με το σκίτσο του αυτό στην "Ελευθεροτυπία", αποδίδει ότι θα μπορούσε να πει κανείς με ένα εκατομμύριο λέξεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, την ορκωμοσία της και τις επίπλαστες προσδοκίες που γίνεται προσπάθεια να καλλιεργηθούν στο λαό.

Συμπαράσταση από Νέα Υόρκη στους "αγανακτισμένους"


Δεκάδες ομογενείς αλλά και αμερικανοί πολίτες, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτίας μπροστά από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους προς τους «Αγανακτισμένους».

Καταιγίδα επικρίσεων στο Facebook κατά Παντελή Οικονόμου


Μόλις υπουργοποιήθηκε έσβησε από τη σελίδα του επικρίσεις κατά Μνημονίου
Ευτυχώς που ο ιδρυτής της Forthnet και πρώην πρόεδρός της, κ. Παντελής Τζωρτζάκης, ανέλαβε επίσημο πόστο στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Με τις γνώσεις του στο διαδίκτυο, θα βοηθήσει σίγουρα τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη να μην εκτίθενται με τις νέες τεχνολογίες που δεν γνωρίζουν.

Στην Πορτογαλία 11 οι υπουργοί, στην Ελλάδα "μόνο" 41 !!


Ο νέος πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο

Δέστε τι γίνεται εδώ στην Ελλάδα και τι στην Πορτογαλία. Στη Λισαβόνα, ο νεοεκλεγείς Πορτογάλος Πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο, παρουσίασε το νέο κυβερνητικό σχήμα, περιορίζοντας τον αριθμό των υπουργών του σε 11 από 16 που ήταν πριν. Σ΄ εμάς, η «μικρή και ευέλικτη» κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, αποτελείται από.... 41 υπουργούς!! Αλήθεια, τι χρειάζονται όλοι αυτοί; Τι χρειάζεται να έχει η κυβέρνηση δύο αντιπροέδρους ; Μόνο και μόνο για να βολέψει τον κ. Πάγκαλο;

Νέα αντιπαράθεση Πάγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ


Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του κ. Πάγκαλου, ο οποίος χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ ως «κόμμα τραμπούκων».

Επανεξέταση των μέτρων από Βενιζέλο αλλά πάντα εντός μνημονίου


Σε επανεξέταση των μέτρων του μνημονίου, που έχει προδιαγράψει ο προκάτοχός του, θα προβεί  ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, χωρίς να ξεφύγει από τους γενικούς στόχους που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αλλά και την αίσθηση που άφησε να διαφανεί ο κ. Βενιζέλος.

Το "βάπτισμα πυρός" για Ε. Βενιζέλο

Το πρώτο "βάπτισμα του πυρός" θα λάβει αύριο Κυριακή στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου θα συζητηθούν τα σχέδια για τη λύση που κυοφορείται για το δημόσιο χρέος και κυρίως η μορφή και οι όροι του νέου δανείου, ενώ σύντομα θα κληθεί να ολοκληρώσει την εξειδίκευση των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου.

Η διαβούλευση για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης

To νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης, θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής και την Πέμπτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας που θα λάβουν αποφάσεις επί του Ρυθμιστικού, στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης.

Το μνημόνιο ήταν καταστροφικό, λένε οι βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης

Καταστροφικές συνέπειες είχε στην οικονομία της χώρας το μνημόνιο, όπως αποφαίνονται επτά στους δέκα βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης, ενώ μόλις ένας στους δέκα θεωρεί πως το μνημόνιο γλίτωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία.·         Το 44% των βιοτεχνών εκτιμά πως η αναστολή τού πόθεν έσχες για την αγορά κάθε είδους ακινήτου είναι προς τη λάθος κατεύθυνση

Δωρεάν εξετάσεις για ακράτεια ούρων

Δωρεάν εξετάσεις για την αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων θα μπορούν να κάνουν από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου οι ενδιαφερόμενοι στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα.

Η 9η συνάντηση χορωδιών στη Θέρμη

Την 9η συνάντηση χορωδιών, με γενικό θέμα «Φωνές που μας ενώνουν», οργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο το Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, προσφέροντας στο κοινό ένα διήμερο γεμάτο από χορωδιακό τραγούδι.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

"Έφυγε" ο δημοσιογράφος Φίλιππος Τσακίρης

Στις 10 το πρωί της Παρασκευής από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος  Περαίας Θεσσαλονίκης, έγινε η κηδεία του πολύ καλού δημοσιογράφου Φίλιππου Τσακίρη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Φωτογραφία της προηγούμενης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Κάποια
πρόσωπα που εικονίζονται έμμειναν εκτός....
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Στη νέα κυβέρνηση υπό τον Γιώργο Παπανδρέου θα υπάρχουν δύο αντιπρόεδροι, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αναλαμβάνει και το υπουργείο Οικονομικών και ο νυν αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο κ. Παπακωνσταντίνου μετακινείται στο υπουργείο Περιβάλλοντος.Νέος υπουργός Εξωτερικών τοποθετήθηκε ο κ. Σταύρος Λαμπρινίδης.

"Ώρα ΠΑΣΟΚ" και στον ανασχηματισμό

«Ώρα ΠΑΣΟΚ» και στην παρουσίαση της νέας κυβέρνησης. Που είχε εξαγγελθεί ότι θα γίνει στις 9 το πρωί, αλλά μέχρι αυτή την ώρα (10:05) δεν είχε υπάρξει η σχετική ανακοίνωση. Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διοχετεύονται από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ θα έχουμε κυβέρνηση «άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Καθώς, εκτός από την αναβάθμιση- έκπληξη Βενιζέλου στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης, με ευθύνη και την εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών, ελάχιστα αλλάζουν στο κυβερνητικό σχήμα, πέρα από τις μετακινήσεις κάποιων προσώπων.

EYΠ: Σχέδιο αποσταθεροποίησης και δολοφονίας Κ.Καραμανλή

Τη δράση ενός πυκνού πλέγματος ντόπιων και ξένων μυστικών υπηρεσιών, που ανταγωνίζονται μεταξύ τους και κινούν τα νήματα της εγχώριας «τρομοκρατίας», για να παρέμβουν στις πολιτικές εξελίξεις εν μέσω σκληρών ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, δείχνει δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», που αποκαλύπτει έγγραφο της ΕΥΠ, σχετικά με την ύπαρξη σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Δυστοκία στο σχηματισμό κυβέρνησης - Ανακοινώνεται σήμερα

Στη μία μετά το μεσημέρι, ενώπιον του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, η σύνθεση της οποίας θα ανακοινωθεί στις 9 π.μ.Η μετάθεση της ανακοίνωσης του νέου κυβερνητικού σχήματος κρίθηκε αναγκαία, γιατί καθυστέρησε να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, χθες το βράδυ, ενώ και ο πρωθυπουργός, Γ.Α. Παπανδρέου, περίμενε την τελική απάντηση σημαίνοντος εξωκοινοβουλευτικού ανδρός, στον οποίον είχε προτείνει να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Αντιμνημονιακή συστράτευση ανθρώπων των Γραμμάτων και Τεχνών

Αντιμνημονιακή «συστράτευση» προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών που δημοσιοποίησαν χθες δύο διαφορετικές εκκλήσεις.

Βάσω Παπανδρέου σε Γιώργο: "Πάψε να λειτουργείς με παρέες"

"Να αλλάξει και να μη λειτουργεί με παρέες", κάλεσε τον πρωθυπουργό η Βάσω Παπανδρέου που μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για «απίστευτη κοροϊδία».Η βουλευτής τάχθηκε στη διάρκεια της τοποθέτησής της υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας τονίζοντας ότι "το βάρος είναι πολύ μεγάλο για τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ".

κατηγορίες Α. Σαμαρά στο ΠΑΣΟΚ για προπαγάνδα

Για προπαγάνδα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της Ν.Δ., Α. Σαμαράς, με την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα, προσθέτοντας ότι όταν η κυβέρνηση Καραμανλή ζητούσε πάγωμα των συντάξεων, το ΠΑΣΟΚ σαν αντιπολίτευση λοιδορούσε.

Πρωθυπουργός προς βουλευτές ΠΑΣΟΚ: "Στηρίξτε με να σας στηρίξω"

Παρών στη μάχη, όπως είπε, για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου ενώπιον των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, στέλνοντας στο συρτάρι τα σενάρια εθελουσίας αποχώρησής του από την πρωθυπουργία.

Α. Παπαρήγα: "Αντισταθείτε στην πολιτική του μνημονίου"

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην Ομόνοια, κάλεσε το λαό να αντισταθεί στην πολιτική του μνημονίου, να στηρίξει το κόμμα της, ενώ ζήτησε εκ νέου εκλογές. Η συγκέντρωση είχε παλμό και συμμετοχή ιδιαιτέρως από τη σπουδάζουσα νεολαία του κόμματος.

Οι κινήσεις και το παρασκήνιο που οδήγησαν στον ανασχηματισμό

O πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε χτες βράδυ με διάγγελμα ότι θα προχωρήσει σήμερα σε ανασχηματισμό. Η «νέα» κυβέρνηση θα ορκιστεί την Παρασκευή και την Κυριακή θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Ποια πρόσωπα θα χρησιμοποιήσει; Σήμερα, πιθανόν σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Γ. Παπανδρέου θα ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των υπουργών και θα ανακοινώσει το νέο υπουργικό σχήμα.

Κινήσεις ηρωϊκής εξόδου

Η κίνηση του Γ. Παπανδρέου, να τηλεφωνήσει το μεσημέρι της Τετάρτης στον πρόεδρο της Ν.Δ. ζητώντας το σχηματισμό συμμαχικής κυβέρνησης, ξάφνιασε τους πάντες, ακόμα και τους συνεργάτες του και υπουργούς με τους οποίους συσκέφθηκε προχθές το βραδυ στο Καστρί, αφού δεν τους είχε προϊδεάσει ότι θα κάνει κάτι τέτοιο.

Η παραίτηση, η υπαναχώρηση και οι ακροβατικοί χειρισμοί Παπανδρέου

Στο κατώφλι της παραίτησης βρέθηκε χθες η κυβέρνηση Παπανδρέου, καθώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άρχισε διαπραγματεύσεις με κόμματα της αντιπολίτευσης για το σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής, παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι αδυνατεί πλέον να κυβερνήσει και ότι η λαϊκή εντολή που έλαβε μόλις πριν από 20 μήνες, έχει ήδη εξανεμιστεί!

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Διήμερο Πολιτιστικών εκδηλώσεων το Σαββατοκύριακο στη Νέα Μηχανιώνα

Διήμερο εκδηλώσεων, διοργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μηχανιώνας στο αμφιθέατρο των Πεύκων, με έναρξη στις 20,30.

Δεύτερη εξόρμηση της Πρωτοβουλίας Εθελοντών Θερμαϊκού την Παρασκευή

Το υπόλοιπο τμήμα της παραλίας της Νέας Μηχανιώνας, από την καφετέρια La Scala μέχρι την Ιχθυόσκαλα, θα καθαρίσουν την Παρασκευή 17 Ιουνίου, από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, οι φίλοι της Πρωτοβουλίας Εθελοντών Θερμαϊκού, καλώντας τους δημότες να πλαισιώσουν την προσπάθειά τους.

Παράσταση Παπανδρέου-Σαμαρά

Γεια 10 ώρες άφησαν να πλανάται η ελπίδα για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας
Γεια πάνω από 10 ώρες, Παπανδρέου και Σαμαράς κορόϊδευαν τον ελληνικό λαό, αφήνοντας να πλανάται η εντύπωση ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί τα βρήκαν μεταξύ τους, όπως διαρρέονταν τόσο από τη Ν.Δ. όσο και από το ΠΑΣΟΚ, για το σχηματισμό Οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας που θα αντιμετώπιζε τη βαθειά οικονομική, πολιτική και θεσμική κρίση που διέρχεται ο τόπος. Και στο τέλος τι αποδείχτηκε; Ότι ήταν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι των δύο πρωταγωνιστών του δικομματισμού, οι οποίοι τορπίλησαν την εθνική συνεννόηση για χάρη των μικροπολιτικών και μικροκομματικών τους σκοπιμοτήτων.

Προβοκάτορες κουκουλοφόροι μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης την Αθήνα

Σε πεδίο μάχης, μετέτρεψαν το κέντρο της Αθήνας προβοκάτορες «κουκουλοφόροι», κυρίως περιμετρικά του Συντάγματος, όπου σημειώνονται συμπλοκές με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και δυνάμεις της Αστυνομίας.

Μεγάλη δημοσιότητα από τα ξένα ΜΜΕ στα επεισόδια της Αθήνας

Με έκτακτα τηλεγραφήματα, πρωτοσέλιδα άρθρα και συνεχή ροή καλύπτουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι δικτυακοί τόπων ξένων μέσων και τα τηλεοπτικά δίκτυα τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ειρηνικές και μαζικές οι διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Ειρηνικές, ήταν οι δύο διαδηλώσεις κατά του μνημονίου και της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόϊκας, που  έγιναν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις οποίες πήραν μέρος χιλιάδες διαδηλωτές, παρά την καταρρακτώδη βροχή.

Προς Οικουμενική κυβέρνηση;


Προς Οικουμενική Κυβέρνηση, φαίνεται ότι προσανατολίζεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος στη μία μετά το μεσημέρι πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσπάθεια του πρωθυπουργού είναι η σύγκλιση ενός ακόμα συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. 

Θερμαϊκός: Κόλλησε στη γραφειοκρατία η πρόσληψη ναυαγοσωστών


Στα στάσιμα νερά της γραφειοκρατίας, «κόλλησε» και το θέμα της τοποθέτησης ναυαγοσωστών στις παραλίες της περιοχής, όμως ο δήμος Θερμαϊκού υπολογίζει ότι μέχρι τέλους Ιουνίου να έχει διευθετηθεί το θέμα.

Κινδυνεύει με κλείσιμο το Μουσείο Καζαντζάκη


Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στη Μυρτιά Ηρακλείου Κρήτης, το οποίο απειλείται ακόμα και με «λουκέτο» αν δεν εξευρεθούν άμεσα πόροι για την συνέχιση της λειτουργίας του.

Πολιορκούνται Βουλή και Μαξίμου από χιλιάδες διαδηλωτές


Χιλιάδες διαδηλωτές, έχουν αποκλείσει από το πρωί το Μέγαρο Μαξίμου και το κτήριο του Κοινοβουλίου, εν όψει της έναρξης της συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Κρίσιμες ώρες για την κυβέρνηση, ενώ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συναντάται στη μία το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ένταση δημιουργήθηκε στην οδό Βασ. Σοφίας, έξω από τα ανθοπωλεία, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ρίξουν το φράχτη γύρω από τη Βουλή. Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.

Αναστολή απεργίας δημοσιογράφων

Την αναστολή, από τις 12 το μεσημέρι, της 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, «για να μπορέσει ο ελληνικός λαός να πληροφορηθεί έγκυρα τις πολιτικές εξελίξεις που αφορούν το μέλλον το δικό του και της χώρας», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συμμετοχή και των δημοσιογράφων στη Γενική Απεργία

Συμμετέχοντας στη Γενική Απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας προχωρούν σε εικοσιτετράωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης 15 Ιουνίου έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 16 Ιουνίου.

Κανείς πλέον δεν μπορεί να κρύβεται

του Δημήτρη Χρήστου
Ο χρόνος κυλάει και η θέση της χώρας γίνεται όλο και πιο δύσκολη, απελπιστική. Μια κρίση ελλείμματος και χρέους σε συνθήκες και διαστάσεις δύσκολες, αλλά αντιστρέψιμες, έγινε εργαλείο στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου και των νεοφιλελεύθερων αμερικανικής προέλευσης thing tank για ένα πείραμα κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους, διάλυσης της οικονομίας και των εργασιακών σχέσεων και αρπαγής -ουσιαστικά- των περιουσιακών που διαθέτουν οι Έλληνες.

Στον αέρα οι θυσίες του λαού - Σοβαρές αποκλίσεις στον προϋπολογισμό

Οι σοβαρές αποκλίσεις στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού που καταγράφθηκαν το μήνα Μάιο, δείχνουν για μια ακόμη φορά ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού πάνε στράφι, δεδομένου ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού ξέφυγε από κάθε έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών, και συνολικά στο πεντάμηνο παρουσιάζοντας δραματικές αποκλίσεις, σε έσοδα 3,1 δισ. ευρώ, δαπάνες 1,4 δισ. ευρώ και έλλειμμα.

Ψυχρολουσία για βουλευτές ΠΑΣΟΚ

Ψυχρολουσία περίμενε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν το τριήμερο στις εκλογικές τους περιφέρειες. Λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση των βασικών παραμέτρων του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου που εμπεριέχει πολλούς νέους φόρους, οι ψηφοφόροι πρωτίστως του κυβερνώντος κόμματος επιφύλαξαν παγερή υποδοχή στους βουλευτές της συμπολίτευσης μαζί με επικριτικά σχόλια για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, σηματοδοτεί η καθολική πλέον λαϊκή αντίδραση στο Μνημόνιο Νο2 και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η έκτακτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, που θα έχει την Τετάρτη, κατόπιν αιτήματός του, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Tριγμοί στο ΠΑΣΟΚ

Σοκ απο την παραίτηση Γ.Λιάνη και την αποοχώρηση Α.Κοτσακά
Την απόφασή του να παραιτηθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και να παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής Φλώρινας γνωστοποίησε ο Γιώργος Λιάνης, με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο. Προηγήθηκε η αποχώρηση από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ του πρώην υπουργού και πρώην βουλευτή, Αντ. Κοτσακά, ο οποίος άφησε αιχμές για τη μετατόπιση του κόμματος προς τα δεξιά.Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής Κοζάνης, Αλ. Αθανασιάδης, δήλωσε αποφασισμένος να καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα, αντιδρώντας στα σχέδια περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ

Καζάνι που βράζει η ελληνική κοινωνία

Καζάνι που βράζει η κοινωνία για το λεγόμενο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, η συζήτηση του οποίου θα αρχίσει αύριο στην Μόνιμη Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Νέα συνάντηση των φίλων της "Πρωτοβουλίας Εθελοντών Θερμαϊκού"

Οι φίλοι της "Πρωτοβουλίας Εθελοντών Θερμαϊκού", θα πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 8,00 το βράδυ, στην "Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη" της Νέας Μηχανιώνας, προκειμένου να κάνουν απολογισμό της πρώτης εκστρατείας καθαρισμού, που έγινε το περασμένο Σάββατο, αλλά και για να καθορίσουν την ημερομηνία και τον τόπο της νέας τους εξόρμησης.

Προς δήμο Θερμαϊκού: Βάλτε κάδους κομποστοποίησης

Μια θαυμάσια ιδέα που την ακολουθούν αρκετοί δήμοι, μειώνοντας τον όγκο των σκουπιδιών
Μας ρωτούν αρκετοί αναγνώστες γιατί ο δήμος Θερμαϊκού δεν ακολουθεί το παράδειγμα άλλων δήμων της χώρας, οι οποίοι προκειμένου να μειώσουν τον όγκο των σκουπιδιών στο δήμο τους, προχώρησαν στην πιλοτική διανομή στους δημότες κάδων κομποστοποίησης.

Μία επίσκεψη Γ.Παπανδρέου στο ΚΑΠΗ Μηχανιώνας πριν 2,5 χρόνια

Τα νέα άγρια χαράτσια, που επιβάλει η κυβέρνηση σε μισθωτούς, συνταξιούχους και επαγγελματίες και κυρίως τα σκληρά μέτρα που οδηγούν τους απόμαχους της ζωής στην πείνα και την εξαθλίωση, μας θύμισαν την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει πριν 2,5 χρόνια, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου στο ΚΑΠΗ της Νέας Μηχανιώνας.

Δεμένα την Τετάρτη τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας

Δεμένα θα παραμείνουν την Τετάρτη 15 Ιουνίου τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, συμμετέχοντας έτσι στην απεργία της ΓΣΕΕ.

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα τις επόμενες ημέρες, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν τη συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Το πρώτο βήμα, η γενική απεργία την Τετάρτη 15 Ιουνίου που θα νεκρώσει την Ελλάδα.

"Βρέχει αγανάκτηση"

Μαζικές συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν οι «Αγανακτισμένοι» στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στην πλατεία του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας την Κυριακή. Η καλοκαιρινή μπόρα δεν πτόησε τους «Αγανακτισμένους», οι οποίοι συγκεντρώθηκαν κατά χιλιάδες μπροστά στη Βουλή με κεντρικό σύνθημα: «Δεν πάμε διακοπές, δεν πάμε παραλία, θα 'μαστε όλοι εδώ, κάθε μέρα στην πλατεία». Στο στόχαστρο όλων το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ειδικότερα η νέα φοροεπιδρομή.

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Οικουμενικός Πατριάρχης: "Η Μητέρα Εκκλησία συμπάσχει με τους Έλληνες"


Έκκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για δύναμη ψυχής των Ελλήνων στην αντιμετώπιση της κρίσης. «Προσευχόμαστε να μην κλονισθεί η πίστη τους, να μην ψυγεί η αγάπη τους, να μην επηρεασθεί η οικογενειακή και η κοινωνική συνοχή του ευλογημένου αυτού λαού», είπε ο κ. Βαρθολομαίος αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα.

Διέφυγε τον κίνδυνο ο 17χρονος μαθητής από τη Ν.Μηχανιώνα

Διέφυγε τελικά τον κίνδυνο ο 17χρονος μαθητής από τη Νέα Μηχανιώνα, ο οποίος νοσηλεύονταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, μετά την ηλεκτροπληξία που υπέστη κατά την προπόνησή του στο Καυταντζόγλειο στάδιο. Όπως όμως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Μακεδονία», σε ρεπορτάζ του Φώτη Κουτσαμπάρη, σε διαρκή κίνδυνο τραυματισμού βρίσκονται οι χρήστες των βοηθητικών αθλητικών εγκαταστάσεων του σταδίου, καθώς ανεπαρκή είναι τα μέτρα προστασίας και προληπτικής συντήρησης.