Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Θερμαϊκός: Κόλλησε στη γραφειοκρατία η πρόσληψη ναυαγοσωστών


Στα στάσιμα νερά της γραφειοκρατίας, «κόλλησε» και το θέμα της τοποθέτησης ναυαγοσωστών στις παραλίες της περιοχής, όμως ο δήμος Θερμαϊκού υπολογίζει ότι μέχρι τέλους Ιουνίου να έχει διευθετηθεί το θέμα.

Κανονικά, θα έπρεπε να είχαν τοποθετηθεί ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες πλαζ του Θερμαϊκού από την 1η Ιουνίου. Όμως η σχετική απόφαση της τριμελούς κοινής επιτροπής, στην οποία προεδρεύει το Λιμενικό, στάλθηκε στο δήμο Θερμαϊκού μόλις στις 18 Μαϊου και στις 26 Μαϊου το δημοτικό συμβούλιο πήρε απόφαση για τη διενέργεια διαγωνισμού πρόσληψης ναυαγωσωστών, εγκρίνοντας και τη σχετική δαπάνη που ανέρχεται στις 55.000 μαζί με το ΦΠΑ.
Χτες Τετάρτη 15 Ιουνίου, το θέμα εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή, η οποία καθόρισε και τους όρους του διαγωνισμού. Ενώ θα ακολουθήσει η προκήρυξη του διαγωνισμού στην οποία θα τίθεται προθεσμία 5 ημερών για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι.
Σημειώνεται ότι το Λιμενικό, αναγνωρίζοντας εμμέσως την ευθύνη για την καθυστέρηση στις διαδικασίες πρόσληψης ναυαγοσωστών,  με νέο έγγραφό του έδωσε παράταση μέχρι τις 16 Ιουνίου.
Οπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος τοπικής τουριστικής ανάπτυξης δήμου Θερμαϊκού, Γιώργος Λαζαρίδης, η καθυστέρηση οφείλεται στα προβλήματα που προκάλεσε η συνένωση των δήμων και η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων λόγω «Καλλικράτη», με συνακόλουθη συνέπεια την αργοπορία στην έγκριση του προϋπολογισμού του δήμου. «Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, κι έτσι άναψε τελικά το “πράσινο φως” για το διαγωνισμό ανάθεσης του έργου σε κάποια ναυαγοσωστική εταιρία. Υπό κανονικές συνθήκες, αυτή η εκκρεμότητα θα έπρεπε να έχει λήξει από το Μάρτιο, αλλά τώρα ακολουθούμε “καλλικράτειους” ρυθμούς», ανέφερε. Σύμφωνα με τον ίδιο, η όλη διαδικασία της προκήρυξης του διαγωνισμού και της ανάθεσης του έργου θα λήξει εντός των επόμενων ημερών και οι ναυαγοσώστες θα πάρουν τη θέση στους πύργους τους το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα.

«Πιστεύουμε ότι μέχρι τέλους του μήνα θα έχει λήξει το θέμα και θα υπάρχουν ναυαγοσώστες στις παραλίες μας», κατέληξε ο κ. Λαζαρίδης.
Με βάση το διαγωνισμό αυτό, θα προσληφθούν ναυαγοσώστες για πέντε παραλίες του δήμου Θερμαϊκού. Τις τέσσερις που έχουν γαλάζιες σημαίες (2 Περαίας και από μία Ν.Επιβατών και Αγίας Τριάδας) και για την παραλία του Ποταμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου