Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Δήμος Θερμαϊκού: Υστέρηση στα έσοδα με προσδοκίες για θερινή βελτίωση


Η συζήτηση για τα οικονομικά του δήμου Θερμαϊκού, κυριάρχησε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και έντονη ήταν η αγωνία των δημοτικών συμβούλων από όλες τις παρατάξεις για την πορεία του Δήμου, καθώς αφενός μεν η άσχημη οικονομικά συγκυρία και αφετέρου τα υπέρογκα χρέη, δημιουργούν έναν ασφυκτικό κλοιό, εμποδίζοντας την ομαλή πορεία της δημοτικής αρχής.

SOS εκπέμπει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης


Στο «κόκκινο», βρίσκονται τα οικονομικά του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, το οποίο εκπέμπει σήμα κινδύνου, εξαιτίας του οικονομικού στραγγαλισμού του, όπως γράφει η εφημερίδα «Μακεδονία». Σημειώνοντας παράλληλα ότι η χρηματοδότηση του ΑΠΘ αγγίζει περίπου τα 24 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που για να αντιμετωπίσει τα λειτουργικά του έξοδα, θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 36 εκατομμύρια ευρώ!

"Όλα στο σφυρί", ζητάει η τρόιϊκα


«Όλα στο σφυρί» και πρωτίστως οι ΔΕΚΟ, ζητούν οι επικεφαλής της τρόικας, που από  την περασμένη Τετάρτη ξεσκονίζουν την πορεία των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας και την Παρασκευή είχαν την πρώτη μακράς διάρκειας συνάντηση με τους επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών.

Η πρωτόγνωρη έκρηξη τυφλής βίας και η οικονομική κρίση


του Κώστα Ζαχαριάδη
Η πυκνότητα των γεγονότων που βιώνουμε τα τελευταία 24ωρα είναι πρωτόγνωρη. Τα απανωτά κρούσματα βίας πρέπει να ηχούν ως «συναγερμός» για το πολιτικό σύστημα, τους φορείς του, την κοινωνία συνολικά.

Τι κοινό έχει ο υπουργός Οικονομικών με την... σιλουέτα ;


Τι κοινό έχει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου με την… σιλουέτα; Απλά, η γαλικής προέλευσης αυτή λέξη οφείλεται στο επώνυμο ενός Γάλλου υπουργού οικονομικών του 1759, που έκανε την ίδια ακριβώς δουλειά με τον Έλληνα συνάδελφό του: Έβαζε διαρκώς φόρους! Για το θέμα αυτό, διαβάστε στη συνέχεια ένα σύντομο άρθρο του καθηγητή Ξένων Γλωσσών και συγγραφέα, κ. Αθανάσιου Τσακνάκη, που γράφει:

Δύο συναυλίες κλασικής κιθάρας σε Επανομή και Νέα Μηχανιώνα


Δύο ενδιαφέρουσες συναυλίες κλασικής κιθάρας, με τον γενικό τίτλο “Οι κιθαριστές της διπλανής πόρτας…”, διοργανώνει το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Θερμαϊκού και με ελεύθερη είσοδο θα μπορέσει να ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο της κλασικής κιθάρας. Οι συναυλίες θα δοθούν σήμερα Σάββατο 14 Μαίου στις 8,30 μμ στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής και αύριο Κυριακή, 15 Μαίου, την ίδια ώρα, στο θέατρο του 1ου Γυμνασίου της Νέας; Μηχανιώνας

Νέα σύσκεψη για τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης


Νέα σύσκεψη, προκειμένου να εξετασθεί η πρόοδος, που έχει επιτευχθεί, στο έργο της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Μαΐου και ώρα 16.00΄ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

Θέλω να ελπίζω....

της Αλεξάνδρας Αυγητίδου
Θέλω να ελπίζω... Πραγματικά θέλω να ελπίζω και να μπορέσω να γράψω για όλα αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο, για αυτά που ταλανίζουν την ψυχή μου, για τις λεπτομέρειες που τριβελίζουν το μυαλό μου... Πονάω και τρομάζω... Πιότερο απορώ που κάνω προσπάθεια για να νιώσω την ζεστασιά μιας αχτίδας ελπίδας... Δεν είναι πια αυθόρμητη η ελπίδα, πρέπει να την σκέφτομαι, να την προσδιορίζω, να την επιδιώκω... 

Συγνώμη για το τεχνικό πρόβλημα

Ζητάμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας για το τεχνικό πρόβλημα του Blogger, δηλαδή της Google, εξ αιτίας του οποίου για δύο ημέρες δεν μπορούσαμε να αναρτήσουμε ειδήσεις στα "Μηχανιώτικα Νέα", αλλά επίσης "χάθηκαν" και όλες οι αναρτήσεις που κάναμε την Πέμπτη 12 Μαίου. Όπως θα διαπίστωσαν ήδη, το ίδιο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί και σε όλα τα υπόλοιπα blogs. Ελπίζουμε στην κατανόηση των φίλων μας, καθώς ειλικρινά δεν ήταν κάτι που περνούσε από το χέρι μας.

Γιατί καθυστερεί η λειτουργία της ενιαίας ΔΕΥΑ Θερμαϊκού;


Γράψαμε αρκετές φορές για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην προώθηση εκκρεμών θεμάτων που υπάρχουν στο δήμο Θερμαϊκού, κι αυτό γιατί η διοίκηση του δήμου  συνεχίζει να βαδίζει με τον… αραμπά, αν και οι δύσκολοι καιροί τους οποίους ζούμε, επιτάσσουν επιτάχυνση των δραστηριοτήτων. Ένα από τα θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα, είναι και αυτό της λειτουργίας ενιαίας Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης δήμου Θερμαϊκού.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη


Μεγάλες σε όγκο και παλμό, ήταν οι δύο πορείες που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, στο κέντρο της πόλης, και στις οποίες πήραν μέρος πολλές χιλιάδες διαδηλωτές, τόσο στην συγκέντρωση και πορεία του ΕΚΘ, που πραγματοποιήθηκε στην οδό Ολύμπου, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όσο και στη συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Εκδήλωση μνήμης στο σημείο της δολοφονίας του 44χρονου


Εκδήλωση μνήμης στο σημείο που δολοφονήθηκε, πραγματοποιούν το απόγευμα οι κάτοικοι της περιοχής, ενώ δεκάδες πολίτες, περνούν συνέχεια από το σημείο που δέχθηκε τα θανατηφόρα χτυπήματα ο 44χρονος οικογενειάρχης από τρεις αγνώστους για να του αρπάξουν τη βιντεοκάμερα που κρατούσε στο χέρι και με την οποία σκόπευε να αποθανατίσει τη νεογέννητη κορούλα που ετοιμάζονταν να γεννήσει η σύζυγός του.

Έξι δημοσιογράφοι στην προανακριτική της Βουλής για τα υποβρύχια


Με την εξέταση έξι δημοσιογράφων οι οποίοι είχαν κάνει το βασικό ρεπορτάζ για την υπόθεση των υποβρυχίων ανοίγει σήμερα Πέμπτη η «αυλαία» της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.
Ως μάρτυρες θα προσέλθουν οι δημοσιογράφοι Νίκος Χατζηνικολάου, Μάκης Πολάτος, Τάσος Τέλλογλου, Γιάννα Παπαδάκου, Αριστέα Μπουγάτσου και Κώστας Αλατζάς. 

Συναντήσεις Μέρκελ για νέα στήριξη στην Ελλάδα


Η ελληνική οικονομία και το ενδεχόμενο παροχής νέας στήριξης από τις χώρες της ευρωζώνης, προκειμένου να καλυφθούν οι δανειακές ανάγκες του 2012, ήταν ένα από τα βασικά θέματα που  συζήτησε στο Βερολίνο με την Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο χτες, ενώ ανάλογη συνάντηση θα έχει και ο Πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπει σήμερα Πέμπτη το βράδυ.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Τα "Μηχανιώτικα Νέα" δεν αναρτούν ειδήσεις μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης, παίρνοντας μέρος στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με την συμμετοχή και των δημοσιογράφων όλης της χώρας. Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) ζητά με ανακοίνωσή της:

Ζοφερό το μέλλον της ενημέρωσης

Ζοφερό, διαγράφεται το μέλλον της ενημέρωσης στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς ο χώρος του τύπου και γενικότερα των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην περιοχή μας γνωρίζουν με την μεγαλύτερη ένταση τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα. Έτσι, μέσα σε λίγες ώρες, ήρθαν δύο κακές ειδήσεις: Το κλείσιμο του γραφείου Αθηνών του «Αγγελιοφόρου» και η διακοπή έκδοσης της εφημερίδας «Καρφίτσα» που εκδίδονταν εδώ στη Θεσσαλονίκη.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα ο πρώην δήμαρχος Παπαγεωργόπουλος


Άσχημη τροπή για την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, παίρνει η υπόθεση της υπεξαίρεσης που είχε σημειωθεί στο ταμείο του δήμου, καθώς ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, κλήθηκε να απολογηθεί στις 2 Ιουνίου στον 3ο ειδικό ανακριτή, κατηγορούμενος μαζί με άλλα 24 άτομα για δύο κακουργήματα κι ένα πλημμέλημα.

Μαχητική συγκέντρωση 20.000 οπαδών του "Ηρακλή" στην Αριστοτέλους


Μαχητική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, πραγματοποίησαν περισσότεροι από 20.000 φίλοι του Ηρακλή, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ να ρίξει την αγαπημένη τους ομάδα στη Β Εθνική.

"Είναι χρέος της Βουλής να τιμήσει τους Γρ.Λαμπράκη και Γ.Τσαρουχά"


Τονίστηκε στην εκδήλωση για τους δολοφονημένους βουλευτές της αριστεράς 
Είναι χρέος και υποχρέωση της Βουλής να αποδώσει φόρο τιμής στους δύο δολοφονημένους βουλευτές της Αριστεράς, Γρηγόρη Λαμπράκη και Γιώργη Τσαρουχά, υπογραμμίστηκε από τους ομιλητές, στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ιστορίας του δήμου Θεσσαλονίκης, κατά τα εγκαίνια της Έκθεσης Ντοκουμέντων με τίτλο, «Από το τρίκυκλο στα τανκς».

Ποινές φυλάκισης 31 μηνών με αναστολή σε Κεντέρη-Θάνου


Ποινή φυλάκισης 31 μηνών με αναστολή, επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας στους ολυμπιονίκες Κατερίνα Θάνου και Κώστα Κεντέρη και 33 μηνών στον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο, για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

"Έφυγε" από τη ζωή ο φωτορεπόρτερ Βασίλης Μποζίκης


Σε ηλικία 67 χρονών έφυγε από τη ζωή, τα ξημερώματα της Τρίτης, ο γνωστός φωτορεπόρτερ της Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μποζίκης. Ο Βασίλης που για δεκαετίες συνεργάστηκε με όλες τις τοπικές και αθηναϊκές εφημερίδες, φωτογράφισε κάθε γωνιά της Θεσσαλονίκης, πήρε μέρος σε δεκάδες εκθέσεις φωτογραφίας.

Πάμε για"Μνημόνιο Νο 2"


Προς την υπογραφή μίας δεύτερης δανειακής σύμβασης με την τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, ενός «Μνημονίου Νο2» δηλαδή, ύψους 50-60 δισ. ευρώ, με σκληρότερα μέτρα και πρόσθετες εγγυήσεις, που μπορεί να αφορούν την ακίνητη περιουσία και επιχειρήσεις του δημοσίου τομέα, δείχνουν να οδηγούν οι εξελίξεις σχετικά με το ελληνικό χρέος, κι ενώ καταφθάνουν σήμερα οι «σκληροί» της τρόϊκας.

Πως θα κινηθούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ την Τετάρτη, ημέρα απεργίας


24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 11η ΜΑΪΟΥ 2011Με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 11 Μαίου 2011, ημέρα της 24ωρης απεργίας, ο ΟΑΣΘ θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:25΄ και το τελευταίο 23:18΄περίπου.

Παραλύει την Τετάρτη 11 Μαίου η χώρα


Παραλύει την Τετάρτη 11 Μαΐου όλη η χώρα λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Δεν θα λειτουργήσουν οι τράπεζες με απόφαση της ΟΤΟΕ, με προσωπικό ασφαλείας η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ, ενώ τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κινηθούν με προσωπικό ασφαλείας.
Aρχίζει από σήμερα Τρίτη η γενική απογραφή που θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαΐου και ως στόχο έχει την εξαγωγή συμπερασμάτων για την πληθυσμιακή, κοινωνική και οικονομική ταυτότητα της χώρας.

Κυοφορούνται πολιτικές εξελίξεις


Tον πρόεδρο της Δημοκρατίας,  Κάρολο Παπούλια, θα επισκεφτεί το μεσημέρι σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και όπως σημείωναν στενοί του συνεργάτες θα τον ενημερώσει για τη συνάντηση του Λουξεμβούργου, αλλά και τις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υπογραφή «νέου μνημονίου», ενώ απέκλειαν κάθε ενδεχόμενο προώρων εκλογών.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Γκάλοπ MEGA: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μόλις που συγκεντρώνουν το 42%


Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ των δύο μονομάχων του δικομματισμού, καθώς στο 1,7% διαμορφώνεται πλέον το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, και τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν μαζί μόλις το 42% των προτιμήσεων του εκλογικού σώματος, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή «Ανατροπή» του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Αμηχανία στην κυβέρνηση από τις δηλώσεις Α.Λοβέρδου


Στη διάθεση του Πρωθυπουργού έθεσε εαυτόν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, άφησε αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης. «Σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν νομίζω πως έχω θέση», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση «είναι στη διάθεση του Πρωθυπουργού».

Αρχίζουν οι εκδηλώσεις για τους Γιώργη Τσαρουχά και Γρηγόρη Λαμπράκη


Ο Γιώργης Τσαρουχάς πέθανε κάτω
από φρικτά βασανιστήρια στην ΚΥΠ
Αρχίζουν τη Δευτέρα 9 Μαϊου οι εκδηλώσεις μνήμης για τους δολοφονημένους βουλευτές Γιώργη Τσαρουχά και Γρηγόρη Λαμπράκη, που διοργανώνει η Εταιρία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας 1940-1974 σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως τις 31 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πρόβλημα αποχέτευσης της Επανομής

Την οργανώνουν φορείς που ζητούν απαντήσεις από το Δήμο
Συγκέντρωση, οργανώνουν την μεταπροσεχή Κυριακή 22 Μαίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής, φορείς της Επανομής, προκειμένου να ζητήσουν από τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού την επίσπευση αποπεράτωσης της αποχέτευσης και της ασφαλτόστρωσης των δρόμων της πόλης τους.

Πρόγραμμα επιδοτήσεων για τον εκσυγχρονισμό αλιευτικών σκαφών



Υπουργική απόφαση που αφορά την επιδότηση για τον εκσυγχρονισμό των αλιευτικών σκαφών, υπεγράφη από τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη. Το πρόγραμμα συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ απευθύνεται σε αλιείς που θέλουν να προχωρήσουν σε αντικατάσταση των αλιευτικών τους εργαλείων που βρίσκονται επάνω στο σκάφος.

Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του μελανώματος στο δέρμα

Δερματολόγοι της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, θα εξετάζουν δωρεάν προληπτικά από την Δευτέρα έως την Παρασκευή σε νοσοκομεία και ιδιωτικά ιατρεία σε ολόκληρη τη χώρα, για την πρόληψη του μελανώματος, με αφορμή την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος.

Πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός


Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ, αναδείχτηκε για έκτη φορά η ομάδα του Παναθηναϊκού, που επικράτησε της Μακάμπι Τελ Αβίβ 78-70 στον τελικό του φάιναλ-φορ της Βαρκελώνης και κατέκτησε το τρόπαιο της Euroleague.

Αναγέννηση Επανομής: Μία ανάσα πριν τον τίτλο και την άνοδο στη Β΄Εθνική


Μία ανάσα πριν την κατάκτηση του τίτλου και την απευθείας άνοδο στη Β΄Εθνική, βρίσκεται η ΑναγέννησηΗΕπανομής, που ήταν η μεγάλη νικήτρια της 31ης αγωνιστικής του Βορείου Ομίλου μετά τη νίκη επί της συνονόματης των Γιαννιτσών με σκορ 1-0.

"Αλαλούμ" αρμοδιοτήτων με τον Θερμαϊκό κόλπο που αργοπεθαίνει


Ο Θερμαϊκός αργοπεθαίνει λόγω ρύπανσης και οι αρμόδιοι... χτενίζονται

Την ώρα που αργοπεθαίνει ο Θερμαϊκός κόλπος, παρατηρείται ένα «αλαλούμ» για τη διάσωσή του, καθώς εβδομήντα υπηρεσίες, οργανισμοί, φορείς και σύλλογοι εμπλέκονταν σε ζητήματα προστασίας, ανάδειξης και παρεμβάσεων στον κόλπο, με ευθύνες σε επιμέρους θέματα, χωρίς να υπάρχει ούτε ένας φορέας που να συντονίζει τις ενέργειες.

Βαρύ το κλίμα στην κυβέρνηση


Είναι βαρύ το κλίμα στην κυβέρνηση, στους κόλπους της οποίας παρατηρείται... «Βαβέλ γκρίνιας», όπως γράφει η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», καθώς εκδηλώνεται διαρκώς  ασυνεννοησία και χάραξη προσωπικής στρατηγικής ενώ η τρόικα πιέζει για αλλαγές.

Και εν ενεργεία βουλευτές ζητούν αναδρομικές αυξήσεις με προσφυγές


Όπως αποκαλύπτεται τώρα, εκτός από τους συνταξιούχους βουλευτές, και εν ενεργεία μέλη του κοινοβουλίου ζητούν αυξήσεις στους μισθούς τους, με προσφυγές στη Δικαιοσύνη. 

Στα.... συρτάρια πρόταση νόμου για κατάργηση βουλευτικής σύνταξης


Πρόταση νόμου, για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ πριν από ένα ακριβώς χρόνο, δεν έχει εισαχθεί μέχρι σήμερα για συζήτηση και ακόμα εκκρεμεί, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ριζοσπάστης».

Εννέα κόμματα θα έμπαιναν στη Βουλή εάν γίνονταν αύριο εκλογές!


Εννέα κόμματα θα μετείχαν στη Βουλή, εάν γίνονταν αύριο εκλογές, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της MARC που δημοσιεύει το «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» και σύμφωνα με την οποία το κυβερνών κόμμα προηγείται κατά 3,8% έναντι της ΝΔ.

Ένα αθώο τηλεφώνημα οδήγησε στο κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν


Ένα αθώο τηλεφώνημα μεταξύ του αγγελιοφόρου του Οσάμα Μπιν Λάντεν και ενός φίλου του, ήταν το στοιχείο που έπεισε τους αξιωματούχους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι πλησίαζαν στον ηγέτη της αλ Κάιντα, υποστηρίζει σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα Washington Post .

Με επιτυχία άρχισαν και συνεχίζονται τα "24α Αργύρια" στην Επανομή

Πλήθος κόσμου, παρακολούθησε το βράδυ του Σαββάτου, παρά το ασυνήθιστο για την εποχή τσουχτερό κρύο που επικρατούσε, την έναρξη των εκδηλώσεων των φετινών «24ων  Αργύριων, που οργανώνει η δημοτική κοινότητα Επανομής του δήμου Θερμαϊκού.

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους με μεθυσμένους επιβάτες!


Επιβατικό αεροπλάνο Boeing 737-800 της νορβηγικής Air jet, με 120 επιβάτες, που εκτελούσε  δρομολόγιο από τη Νορβηγία προς την Κύπρο, έκανε έκτακτη προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, όταν ξέσπασε εν πτήση καβγάς ανάμεσα σε τρεις από τους επιβάτες, ανέφερε η αστυνομία της Δανίας.

Νέα πτώση των λιανικών πωλήσεων, προβλέπει η Αlpha Bank


Διατήρηση της πτώσης των λιανικών πωλήσεων στα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους και επαναφορά σε θετικό πρόσημο στη συνέχεια προβλέπει η Αlpha Bank, ώστε στο τέταρτο τρίμηνο να καταγραφεί άνοδο κατά 4%.