Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη


Μεγάλες σε όγκο και παλμό, ήταν οι δύο πορείες που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, στο κέντρο της πόλης, και στις οποίες πήραν μέρος πολλές χιλιάδες διαδηλωτές, τόσο στην συγκέντρωση και πορεία του ΕΚΘ, που πραγματοποιήθηκε στην οδό Ολύμπου, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όσο και στη συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Πρώτη ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ, η οποία κινήθηκε μέσω της Εγνατίας, της Αγ. Σοφίας, της Τσιμισκή και της Βενιζέλου και κατέληξε στο πρώην ΥΜΑ-Θ. Παράλληλα, η πορεία του ΕΚΘ κινήθηκε και από τις οδούς Αγ. Δημητρίου, Ιασωνίδου, Εγνατία και Βενιζέλου, ενώ κατέληξε και αυτή στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης.
Μέρος στην πορεία του ΕΚΘ πήραν και περισσότεροι από 300 φίλαθλοι του Ηρακλή φορώντας κυανόλευκα κασκόλ, όπως είχαν κάνει γνωστό εδώ και ημέρες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για όσα συμβαίνουν στην ομάδα τους.
Στη πορεία του ΕΚΘ και των πρωτοβάθμιων οργανώσεων, συμμετείχαν μεταξύ άλλων: ΕΚΘ-ΕΔΟΘ, πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σωματείο εργαζομένων LIDL, ΠΟΕ-ΟΤΑ, σύλλογος εργαζομένων ψυχιατρείου Θεσσαλονίκης, ΕΛΜΕ θεσσαλονίκης, ΕΛΜΕ Α,Β,Γ,Δ, σωματείο υπαλλήλων άμυνας, συνδικάτο εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, συνδικάτο κλωστουφαντουργίας,  Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς, Ακρίβεια ΣΤΟΠ, σωματείο εργαζομένων στο Πετζετάκη, συνδικάτο εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, επιτροπή αγώνα ανέργων, σύλλογος αναπληρωτών και ωρομίσθιων, σύλλογος συνταξιούχων, σωματείο εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, ΟΜΥΛΕ, ταξική πορεία, Δίκτυο για τα κοινωνικά και πολιτικά Δικαιώματα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ, ΟΚΔΕ, ΑΚ, Νεολαία Συν, ΚΟΕ, Ξεκίνημα, ΣΕΚ και η Αυτόνομη Θύρα 10 του «Ηρακλή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου