Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πρόβλημα αποχέτευσης της Επανομής

Την οργανώνουν φορείς που ζητούν απαντήσεις από το Δήμο
Συγκέντρωση, οργανώνουν την μεταπροσεχή Κυριακή 22 Μαίου, στις 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής, φορείς της Επανομής, προκειμένου να ζητήσουν από τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού την επίσπευση αποπεράτωσης της αποχέτευσης και της ασφαλτόστρωσης των δρόμων της πόλης τους.
Στη διοργάνωση της συγκέντρωσης, πρωτοστατεί ο Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Επανομής, ενώ μετέχουν και οι ακόλουθοι φορείς: Σύλλογος γονέων Λυκείου Επανομής, Πολιτιστικός σύλλογος  Επανομής, Σύλλογος γονέων Γυμνάσιου Επανομής, Κυνηγετικός σύλλογος Επανομής, Σύλλογος γονέων 1ου, 2ου και 3ουΔημ.Σχολείων, Α.Ε.Σ. Αριστοτέλης, Ακαδημία Οίνου και Αμπέλου, Γ΄ Γεωργικός Συνεταιρισμός Επανομής και ΚΑΠΗ  Επανομής.     
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν:
«Στις 16 Φλεβάρη  ο δήμαρχος κ. Αλεξανδρής έδωσε μια υπόσχεση την οποία δεν κράτησε. Υποσχέθηκε ότι εντος 25 ημερών, θα καλέσει συγκέντρωση των πολιτών της Επανομής και θα τους ενημερώσει για το τι σκοπεύει να κάνει στο θέμα της αποχέτευσης και της ασφαλτόστρωσης των  δρόμων. Έχουν περάσει 3 μήνες από τότε και η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη. Το έργο της αποχέτευσης εδώ και 6 μήνες είναι σταματημένο λόγω έλλειψης χρημάτων, ενώ το τοπίο στους περισσότερους δρόμους παραμένει «βομβαρδισμένο» και στη συνέχεια λασπωμένο, για να αποφύγουμε τη σκόνη. Οι δε λακκούβες συνεχίζουν να ταλαιπωρούν ανθρώπους και αυτοκίνητα».
Τέλος, οι φορείς της Επανομής, ζητούν να πάρουν απαντήσεις για το πρόβλημα της αποχέτευσης τόσο από την νυν όσο και από την πρώην δημοτική αρχή και καταλήγοντας σημειώνουν: «Πιστεύουμε ότι η  παθητική μας στάση δεν θα αναδείξει ούτε θα γνωστοποιήσει σε κανένα την σοβαρότητα της κατάστασης. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, τίποτα δεν μας διασφαλίζει ότι η όποια λύση δεν θα είναι άλλο ένα βάρος στην πλάτη μας η άλλη μια υποβάθμιση στην ποιότητα της ζωής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου