Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

"Εκεί που μας χρωστούσαν".....

«Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι», λέει η σοφή λαϊκή παροιμία. Τη θυμηθήκαμε διαβάζοντας τις νέες δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος σε συνέντευξή του στο πρώτο τεύχος του εβδομαδιαίου ένθετου περιοδικού "Πούπλικα" (Publika) της εφημερίδας των Σκοπίων, "Ντνέβνικ" (Dnevnik), ανέφερε με περίσσιο θράσος ότι δεν θεωρεί ως χειρονομία καλής θέλησης από ελληνικής πλευράς, την απόφαση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου να καταργήσει το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Και όχι μόνο αυτό, αλλά προσβλητικά για τη χώρα μας προχώρησε και σε σχόλια για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα.

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις αυξήσεις τιμών προϊόντων


Πρωταθλήτρια στις αυξήσεις τιμών για τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, είναι η  Ελλάδα στην ευρωζώνη σε ετήσιες αυξήσεις των τιμών για το μήνα Οκτώβριο, σύμφωνα με την ανάλυση που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ.

Οι Έλληνες ήρθαν τον Οκτώβριο αντιμέτωποι με τις μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών μεταξύ της Ε.Ε. σε δέκα προϊόντα. Τον ίδιο μήνα, ο πληθωρισμός στη χώρα μας έφτασε στο 5,2%, επίπεδο ρεκόρ μεταξύ των κρατών της Ε.Ε, όπου ο πληθωρισμός ανήλθε στο 1,9%.

Κάποιες σκέψεις για το κρύο που έρχεται

Όχι πολύ παλιά, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, λίγο πριν τις μεγάλες γιορτές της Χριστιανοσύνης, μεγάλοι και παιδιά περιμέναμε πως και πώς να έρθουν τα χιόνια και μαζί τους το κρύο, ώστε να κάνουμε όλοι «λευκά Χριστούγεννα» και να είναι εναρμονισμένα με το χιονισμένο τοπίο τα κάλαντα που θέλουν «χιόνια στο καμπαναριό».
Τώρα, με τα σκληρά μέτρα λιτότητας για τα εκατομμύρια των Ελλήνων που επέβαλαν η σοσιαλιστική μας κυβέρνηση και οι τροϊκανοί και το πετρέλαιο θέρμανσης να τραβά την ανηφόρα (βάλαμε χτες και κοντέψαμε να πάθουμε αποπληξία όταν ο διανομέας μας πληροφόρησε ότι έφτασε στα 740 ευρώ ο τόνος), άντε να ζεσταθείς.

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Δικάζονται για την αγάπη τους στη φύση !!


Φυσιολάτρες από όλη την Ελλάδα, συγκεντρώνονται από σήμερα στη Ζαγορά του Πηλίου, όπου αύριο Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010, στις 9 το πρωί, δικάζονται στο Ειρηνοδικείο Ζαγοράς πέντε φυσιολάτρες με την κατηγορία ότι είχαν πρόθεση (!) να κατασκηνώσουν στην πανέμορφη παραλία «Παρίσαινα», στο Χορευτό Πηλίου.
Στις 28 Αυγούστου 2010 στην παραλία της Παρίσαινας, ομάδα αστυνομικών από το Α.Τ. Ζαγοράς πλαισιωμένη από συναδέλφους τους από Βόλο, πραγματοποίησαν έφοδο για να συλλάβουν τους φυσιολάτρες και να τους παραπέμψουν σε δίκη, με την κατηγορία της διανυκτέρευσης στον αιγιαλό.

Έρχεται "κούρεμα" στις αμοιβές στις ΔΕΚΟ

Το κούρεμα στον μπαρμπέρη μας, το ξέραμε αφότου γεννηθήκαμε. Ότι θα φτάναμε όμως στο σημείο να ακούμε πλέον για «κούρεμα» στις αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, ε, πια αυτό ήταν από τα αναπάντεχα. Κι όμως, όπως πληροφορούμαστε, η κυβέρνηση αποφάσισε χτες να προχωρήσει από την αρχή του νέου χρόνου στην άμεση µείωση των αµοιβών όσων εργάζονται στις ΔΕΚΟ. Μείωση που µπορεί να φτάσει έως και το 40% των συνολικών αποδοχών τους, σε µια προσπάθεια να περικόψει τα ελλείμµατα των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας. 

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ο υπερπρωθυπουργός μας Ντομινίκ

Βρε τον υπερπρωθυπουργό μας Ντομινίκ. Που ήρθε στην Ελλάδα και δήλωσε ένθερμος «φίλος» μας. «Όταν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς», κατά πως λέει η γνωστή λαϊκή παροιμία. Έτσι και ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο οποίος, επισκεπτόμενος τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, δήλωσε όχι μόνο «φίλος της Ελλάδος», αλλά και υπέρμαχος των … λαϊκών στρωμάτων. Καθώς, όπως ανέφερε, «Βασικό μέλημά μας θα πρέπει να είναι καταρχήν να μην πλήττουμε βαρύτατα τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, για τις οποίες είναι και επαχθές. Αναπόφευκτα, θα πρέπει να συμμετάσχει όλη η κοινωνία, άρα, σίγουρα, ως ένα βαθμό θα επηρεαστούν και οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες». 

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Γιουρούσι στα ALDI !!


Ένα μοναδικό θέαμα, έζησαν όσοι επισκέφθηκαν σήμερα τα καταστήματα στην Ελλάδα της γερμανικής αλυσίδας ALDI, καθώς αυτά είχαν κατακλυστεί από εκατοντάδες καταναλωτές οι οποίοι γέμιζαν άλλος ένα, άλλος δύο ή και περισσότερα καροτσάκια με κάθε είδους εμπορεύματα, λες και επρόκειτο να έρθει η συντέλεια του κόσμου. Ο λόγος; Η απόφαση της πολυεθνικής αλυσίδας να κλείσει από αύριο τα 38 καταστήματά της στην Ελλάδα, με συνέπεια σήμερα, τελευταία μέρα λειτουργίας, να πωλούνται όλα τα είδη που υπήρχαν φθηνότερα κατά 50%.

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Πογκρόμ στο Δημόσιο Τομέα

Πογκρόμ στο δημόσιο τομέα, καθώς όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, στο «Βήμα της Κυριακής», ο αριθμός των εργαζομένων στο Δημόσιο θα έχει περιοριστεί κατά 200.000 μέχρι το 2013. Εκτός θα βρεθούν τουλάχιστον 50.000 συμβασιούχοι.
Ο υπουργός υπολόγισε σε 75.000 τις θέσεις που θα χαθούν εξαιτίας του παγώματος φέτος των προσλήψεων και της εφαρμογής από το 2011 του κανόνα "πέντε φεύγουν, ένας έρχεται". Ο αριθμός των συμβασιούχων θα μειωθεί κατά 50.000, ο "Καλλικράτης" οδηγεί σε μείωση κατά 25.000 των θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ η κατάργηση των stage είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση 50.000 απασχολούμενων, οι οποίοι σύμφωνα πάντα με το Γ. Ραγκούση προορίζονταν για μονιμοποίηση.

Σάκος με όπλα βρέθηκε στη Χαλκιδική

Σάκος, που περιείχε όπλα και σφαίρες, βρέθηκε εγκαταλελειμμένος σε δασική περιοχή στο Πλατανίτσι Χαλκιδικής. Ειδικότερα, μέσα στον σάκο βρέθηκαν ένα όπλο τύπου Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι τύπου Σκόρπιον, δύο γεμιστήρες, 18 φυσίγγια, κουκούλες και γάντια. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκε κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκε καπέλο τύπου τζόκεϊ, που αναγράφει «Ελληνική Αστυνομία». Στα ευρήματα γίνεται εργαστηριακή ανάλυση, ενώ η αστυνομική διεύθυνση Χαλκιδικής διενεργεί έρευνες για την υπόθεση.

Ανακοινώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα για τις συλλήψεις

Aναμένεται σήμερα το μεσημέρι, να γίνει ενημέρωση, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου) για όσα βρέθηκαν σε δωμάτια των Φοιτητικών Εστιών της Θεσσαλονίκης σχετικά με την υπόθεση της κλοπής ασυρμάτων και αλεξίσφαιρων γιλέκων από φρουρό του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Η αστυνομία εισέβαλε στοχευμένα σε συγκεκριμένα δωμάτια στις εστίες και, σε ένα από αυτά, βρήκε τα κλεμμένα υλικά. Για το θέμα προσήχθησαν συνολικά 12 άτομα και τα 11 από αυτά συνελήφθησαν και κρατούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα δωμάτια, εκτός από τα υλικά που άρπαξαν νεαροί άγνωστοι, χθες το πρωί, από το φυλάκιο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ βρέθηκαν κι άλλα κλοπιμαία κι "επικίνδυνο υλικό".