Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Δικάζονται για την αγάπη τους στη φύση !!


Φυσιολάτρες από όλη την Ελλάδα, συγκεντρώνονται από σήμερα στη Ζαγορά του Πηλίου, όπου αύριο Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010, στις 9 το πρωί, δικάζονται στο Ειρηνοδικείο Ζαγοράς πέντε φυσιολάτρες με την κατηγορία ότι είχαν πρόθεση (!) να κατασκηνώσουν στην πανέμορφη παραλία «Παρίσαινα», στο Χορευτό Πηλίου.
Στις 28 Αυγούστου 2010 στην παραλία της Παρίσαινας, ομάδα αστυνομικών από το Α.Τ. Ζαγοράς πλαισιωμένη από συναδέλφους τους από Βόλο, πραγματοποίησαν έφοδο για να συλλάβουν τους φυσιολάτρες και να τους παραπέμψουν σε δίκη, με την κατηγορία της διανυκτέρευσης στον αιγιαλό.
Οι συλλήψεις, έγιναν λίγες μέρες μετά την πραγματοποίηση ενός τριήμερου φεστιβάλ ελεύθερης διαβίωσης στην περιοχή, με τη συμμετοχή 1.500 και πλέον κατασκηνωτών.
Η Παρίσαινα, που είναι ίσως μια από τις τελευταίες παρθένες παραλίες στο Πήλιο, με εύκολη πρόσβαση και πηγαίο νερό, ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα, προστατευόμενη μάλιστα από το NATURA 2000. Επρόκειτο δηλαδή για μια παραλία παρθένα, ανέγγιχτη από οποιαδήποτε εκμετάλλευση, ιδανική επί δεκαετίες για ελεύθερη κατασκήνωση, δίπλα από το Χορευτό Ζαγοράς στο ανατολικό Πήλιο, γνωστή ως παραλία γυμνιστών, καθώς η μοναδική πρόσβαση προς αυτήν ήταν ένα παλιό μονοπάτι.
Όμως τα τελευταία, αρχίζει δειλά-δειλά η "αξιοποίησή" της από τον τέως Δήμαρχο Ζαγοράς κ. Κ. Λάσκο, πρώην υπάλληλο της ΔΕΗ που χάρη στο εφάπαξ που πήρε αγόρασε ένα κτήμα ακριβώς πάνω από την πηγή. Η ιδιοκτησία του από δασώδης που ήταν, γρήγορα μετατράπηκε σε οικόπεδο καθώς κόπηκαν τα δέντρα που υπήρχαν εκεί, κυρίως αυτοφυή πλατάνια στον χώρο της πηγής. Ενώ στη συνέχεια,  έκανε προσπάθειες να "διαμορφώσει" τον αγιαλό και διάνοιξε δρόμο προς την παραλία.
Ως δήμαρχος, διάνοιξε δρόμο μέσα σε ρέμα, τσιμεντόστρωσε μέρος του, δημιουργώντας πρόσβαση αυτοκινήτων στην αμμουδιά όπου πλέον παρκάρουν. Κι ακόμη, φυτεύτηκαν στύλοι ΔΕΗ στην αμμουδιά, με κονδύλια της δημαρχίας, προς ηλεκτροδότηση της υπό κατασκευή καντίνας του η οποία δημιουργήθηκε στη θέση του κατεστραμμένου δασυλλίου.
Παρά τις καταγγελίες και τις κινητοποιήσεις, οι αρχές αδιαφόρησαν και ευνόησαν να βρει ο τέως δήμαρχος μιμητές από ιδιοκτήτες παρακείμενων κτημάτων.
Έτσι σήμερα, μπαζώνονται ρέματα και στήνονται σπίτια, ανοίγονται δρόμοι από την αμμουδιά προς τα κτήματα μετατρέποντας την αμμουδιά σε δρόμο και το φυσικό τοπίο σε τσιμέντο!
Θυσία όλα στην ιδεολογία της “ανάπτυξης” και της καταστροφής της φύσης.
Οι φυσιολάτρες της περιοχής δηλώνουν ότι θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις τους για να διατηρήσουν το δικαίωμα να κοιμούνται κάτω από ξάστερες βραδιές στην αγκαλιά της μάνας γης και να ξυπνούν απολαμβάνοντας τους ήχους της θάλασσας, των πουλιών και του δάσους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου