Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ο Καντάφι και οι Βουλγάρες νοσοκόμες

Τα γεγονότα στη Λιβύη, έφεραν εκτός των άλλων στην επιφάνεια και οδήγησαν  στη δικαίωση των πέντε Βουλγάρων νοσοκόμων και ενός παλαιστίνου γιατρού που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για την εκ προμελέτης μόλυνση 400 και πλέον παιδιών με τον ιό του Έιτζ.

Α.Παπαρήγα: Επικίνδυνα παιχνίδια κυβέρνησης-εθνικιστών της ΠΓΔΜ

«Για εμάς ο όρος Μακεδονία έχει καθαρά γεωγραφικά χαρακτηριστικά και όχι εθνοτικά», υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στην στο περιοδικό «Πούμπλικα» που κυκλοφορεί ως ένθετο της εφημερίδας των Σκοπίων «Ντνέβνικ» η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Τονίζοντας παράλληλα ότι κανείς δεν μπορεί να έχει το αποκλειστικό προνόμιο της χρήσης του όρου «Μακεδονία» και των παραγώγων του. Ενώ σημειώνει με έμφαση ότι ιμπεριαλιστικοί κύκλοι βρίσκονται πίσω από την κυβέρνηση και εθνικιστικά στοιχεία της ΠΓΔΜ που ζητούν αναγνώριση «μακεδονικής» εθνότητας. «Αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια», λέει.

Τα σοβαρά προβλήματα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Επανομής που καθιστούν προβληματική τη λειτουργία του. Γιαυτό και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Επανομής με επιστολή του στο δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή ζητά την προσωπική του παρέμβαση για την επίλυσή τους.

Σκάψαμε το λάκκο μόνοι μας

Όταν ένας λαός έχει ανάγκη από δυνάστες, τους βρίσκει και χωρίς βασιλιάδες ή συνταγματάρχες. Αλλιώς δεν εξηγείται ότι επί 37 χρόνια δημοκρατίας - των οποίων 31 υπό συνθήκες πλήρους μέλους της  Ευρωπαϊκής Ένωσης - αντί να φροντίσουμε να εδραιώσουμε τη δημοκρατία, την ανεξαρτησία και την ευημερία στη χώρα μας, κάναμε σχεδόν το παν για να περιέλθουμε ξανά στην υποτέλεια, της οποίας ντόπιοι κυβερνήτες αναλαμβάνουν, για άλλη μια φορά, την κατευθυνόμενη διαχείριση.

Περαία : "Σύννεφο" πάνε τα λουκέτα στα καταστήματα


Στην οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας 14Α, πέντε καταστήματα
ξενοίκιαστα το ένα δίπλα στο άλλο. Και ποιός να τα νοικιάσει...
Οι επαγγελματίες της περιοχής μας, βιώνουν έντονα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Τα μαγαζιά, παρά τις εκπτώσεις, είναι άδεια. Οι καταστηματάρχες μιλούν για μείωση του τζίρου τους κατά 30% έως 50%. Το πρόβλημα επιβίωσης είναι έντονο. Το ζητούμενο είναι πόσο ακόμη θα αντέξουν, δεδομένου ότι τα έξοδα ενοικίου, ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης κ.α. τρέχουν, όπως το ίδιο τρέχουν οι φόροι και οι δόσεις των δανείων και οι απαιτήσεις των προμηθευτών. Πολλοί είναι αυτοί που αναγκάζονται να σηκώσουν τα χέρια ψηλά και να βάλουν «λουκέτο».

Έντονο ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τη θαλάσσια συγκοινωνία

Έντονο, υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές για να αναλάβουν το εγχείρημα της λειτουργίας της θαλάσσιας συγκοινωνίας, που θα συνδέει σε πρώτη φάση την Περαία, με την Καλαμαριά και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ επόμενη εβδομάδα η μελέτη για τη δρομολόγηση θαλάσσιας συγκοινωνίας στο Θερμαϊκό Κόλπο ανατίθεται σε σύμπραξη δύο μελετητικών γραφείων Θεσσαλονίκης και Αθηνών. Υπολογίζεται τον Απρίλιο του 2012 τα καραβάκια να ξεκινήσουν τις διαδρομές.

Σήμερα ο χορός του Α.Σ. "Ποσειδώνας" Ν.Μηχανιώνας


Σε δύσκολες περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε, χρειάζεται τέτοιες μέρες, μέρες Αποκριάς, να το ρίχνουμε και λίγο έξω. Και μία πολύ καλή πιστεύουμε πρόταση για διασκέδαση, είναι ο χορός που διοργανώνει σήμερα Σάββατο, στις 9  το βράδυ, στο κέντρο «Αίθριο» ο Αθλητικός Σύλλογος «Ποσειδώνας» της Νέας Μηχανιώνας.  Η τιμή πρόσκλησης είναι 15 ευρώ το άτομο και σ΄αυτή συμπεριλαμβάνονται το φαγητό και άφθονο ποτό. Ας διασκεδάσουμε λοιπόν παρέα με τον «Ποσειδώνα», ενισχύοντας παράλληλα με την παρουσία μας την ομάδα για να πάει μπροστά.

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Η ζωή του Καντάφι και οι σχέσεις του με τη χούντα στην Ελλάδα


Ιδιαίτερες σχέσεις και "μπίζνες" με τη χούντα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα, είχε ο δικτάτορας της Λιβύης Μοαμάρ Καντάφι, αμέσως μετά το πραξικόπημα της 1ης Σεπτεμβρίου 1969 και την κατάληψη της εξουσίας στη χώρα του. Θεωρώντας προφανώς ότι είχε να κάνει με ένα "συγγενικό καθεστώς", δεδομένου ότι είχε ακολουθήσει τη συνταγή αρπαγής της εξουσίας με πραξικοπηματικό τρόπο, τον ίδιο που είχε ακολουθήσει 2,5 χρόνια πριν στην Ελλάδα η "τρόϊκα"  Παπαδόπουλος-Παττακός-Ιωαννίδης. 

Από που προήλθε το επίθετο Πάγκαλος


Το επίθετο Πάγκαλος, ίσως, προήλθε από το Βυζαντινό μισθοφορικό στρατιωτικό σώμα οι Πάγκαλοι (= οι πανέμορφοι), υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε επιστολή του προς το περιοδικό «24Γράμματα» που ασχολείται με την ιστορική και ετυμολογική προέλευση γνωστών ελληνικών επιθέτων. Αντίθετα, ο κ. Πάγκαλος αναφέρει ότι δεν έχει καμία συγγενική σχέση με την οικογένεια Pani Gallo (=ψωμί/κόκορας), που υπάρχει στην Κέα.

Καραγκιοζιλίκια...

Δηλαδή, αν καταλάβαμε καλά, ορθώς ενήργησε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος και πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, όταν επεδείκνυε εκείνη την αχαρακτήριστη και εμπρηστική συμπεριφορά στο τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που οδήγησε και στα γνωστά εκτεταμένα επεισόδια για τα οποία η ποδοσφαιρική Ελλάδα έγινε για μία ακόμη φορά ρεζίλι διεθνώς. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την απόρριψη, στη σημερινή συνεδρίαση της Superleague, της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΠΑΕ Παναθηναικός κατά του προέδρου της διοργανωτριας αρχής, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Άγρια σύγκρουση στη Βουλή Παπανδρέου-Τσίπρα


Άγρια φραστική σύγκρουση στη Βουλή μεταξύ του πρωθυπουργού και του Αλέξη Τσίπρα, με τον Γιώργο Παπανδρέου να κατηγορεί τον κ. Τσίπρα για την στάση που κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο κίνημα «δεν πληρώνω» και τον Αλέξη Τσίπρα να αντεπιτίθεται ρωτώντας τον πρωθυπουργό που πήγαν οι υποσχέσεις του ότι «λεφτά υπάρχουν».

Εκστρατεία ενημέρωσης για την απογραφή του πληθυσμού


Με το σύνθημα «ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΕΔΩ ΕΝΙΣΧΥΕΙΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ», ο δήμος Θερμαϊκού αρχίζει εκστρατεία ενημέρωσης, προκειμένου στην γενική  απογραφή του πληθυσμού, που θα γίνει το διάστημα από 30 Μαρτίου έως 13 Απριλίου, να πεισθούν να απογραφούν στα όρια του  δήμου μας όσο γίνεται περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Γκαντεμιά, χάνουμε τον Καντάφι, χάνουμε και τις ... επενδύσεις του


Α, ρε. Γκαντεμιά κι αυτή. Εκεί που λέγαμε ότι την Ελλάδα θα την σώσει από την οικονομική κρίση ο … Καντάφι, να ετοιμάζεται για γκρέμισμα κι αυτός, όπως έγινε με τον Μουμπάρακ. Κρίμα, θα τον χάσουμε τον πρώην «επαναστάτη» που βάφει με καράμπογια το μαλλί του σαν γριά τσατσά και ο οποίος, τον Ιούνιο πέρσι, αν θυμάστε είχε υποσχεθεί στον δικό μας Γιώργο Παπανδρέου ότι όχι μόνο θα «σώσει» την ελληνική οικονομία από την κατάρρευση, αλλά και ότι η Ελλλαδίτσα μας θα έπαιρνε… «μερίδιο από τα 200 δις που διαθέτει η Λιβύη για επενδύσεις», όπως μας ξεφούρνιζαν τότε.

Προβληματισμός της UEFA για τις ελληνικές ομάδες


Η ΕΠΟ καλεί στην Ελλάδα τον Μισέλ Πλατινί προκειμένου να βοηθήσει να μπει ένα τέλος στα φαινόμενα της βίας. Ο πρόεδρος της UEFA σκέφτεται ακόμα και τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ερωτήματα και απορίες για τους βανδαλισμούς στη Νέα Μηχανιώνα


Μας δημιουργήθηκαν αρκετά ερωτήματα, με αφορμή αυτά τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της τσικνοπέμπτης στη Νέα Μηχανιώνα και τους βανδαλισμούς στους οποίους προέβησαν κάποιοι «άγνωστοι» στο κεντρικότερο σημείο της πόλης.  Βανδαλισμοί οι οποίοι πολύ φοβόμαστε – και μακάρι να διαψευστούμε- ελάχιστη ή και καμία σχέση δεν έχουν με τους «καρναβαλιστές» οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, προκάλεσαν τα επεισόδια.

Νεκροί 4 Έλληνες και 3 τραυματίες σε δυστύχημα στην Τουρκία


Συνολικά δώδεκα άτομα (εννιά επιβάτες, δύο οδηγοί και ένας φροντιστής) επέβαιναν στο λεωφορείο της τουρκικής εταιρείας «Metro» το οποίο ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε στις 4.50 το πρωί στη θέση Αχιεβρέν, στο 25ο χιλιόμετρο της οδού Μαλγάρων (Μάλκαρα) Ραιδεστού (Tekirdag).

Δημιουργούνται τέσσερα νέα σχολεία στο Δήμο Θερμαϊκού

Το Λύκειο της Νέας Μηχανιώνας
Τέσσερα νέα σχολεία δημιουργούνται στο Δήμο Θερμαϊκού, όπως ανακοίνωσε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιάννης Βασιλειάδης, κι ενώ από Δευτέρα, αρχίζει η δημόσια διαβούλευση για το θέμα των συγχωνεύσεων σχολείων στην Κεντρική Μακεδονία.

Μας δουλεύουν "ψιλό γαζί"

Παράταση λιτότητας μέχρι 2015, σύμφωνα με το "Μνημόνιο Νο 4", ενώ η Κομισιόν δηλώνει απαισιόδοξη για πορεία ελληνικής οικονομίας
Καλά, αυτοί που μας κυβερνούν δεν μας διαβεβαίωναν ότι «μέσα στο 2011, αρχίζει η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας; Τώρα, όπως μαθαίνουμε, στο «Μνημόνιο Νο 4», γίνεται λόγος για παράταση της λιτότητας μέχρι τουλάχιστον το 2015, καθώς σηματοδοτούνται νέα μέτρα ύψους 23 δισ. ευρώ, την ίδια ώρα που η Κομισιόν εκτιμά ότι η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος δεν είναι εγγυημένη.

Επιστρέφεται το "χαράτσι" της Χαλκιδικής

Περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ θα αναγκαστεί να πληρώσει (κατ' ελάχιστο) η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από το... βάρος που της κληροδότησε με το λεγόμενο «χαράτσι της Χαλκιδικής» η πρώην νομαρχία.

Επεισόδια από καρναβαλιστές στη Ν.Μηχανιώνα

 
Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, όταν ομάδες νεαρών καρναβαλιστών προκάλεσαν υλικές ζημιές στο δημαρχιακό μέγαρο, σε τζαμαρίες καταστημάτων και σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Τα τελευταία χρόνια, είχε αρχίσει να γίνεται "έθιμο" η ενέργεια κάποιων νεαρών να πετούν κάθε τσικνοπέμπτη αυγά κατά λεωφορείων, καταστημάτων και διερχόμενων πολιτών. Όμως φέτος η ενέργεια αυτή πήρε άλλες διαστάσεις.

Τι σημαίνει το επώνυμο Καραμανλής


Στις μέρες μας δεν υπάρχουν Έλληνες Καραμανλήδες, ούτε η γραφή τους. Κιμωλία σε μαυροπίνακα, που την έσβησε το σφουγγάρι του χρόνου, θα ήταν η υπόθεση τους, αν δεν υπήρχαν τα επώνυμα: Καραμάνος, Καραμανλάκης, Καραμανόγλου,  Καραμανλής κ.ά. Η υπόθεση των Καραμανλήδων από την Καπποδοκία στέκει ως αγκάθι στη μνήμη μας και  μας βάζει μικρές και δύσκολες ερωτήσεις που ζητούν απάντηση, όπως:

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Τι θα γίνει με όσους παραπλάνησαν την κοινή γνώμη;


Όπως διαβάζουμε στις εφημερίδες, 82 στελέχη του ΠΑΣΟΚ παραπέμπονται στο πειθαρχικό του κόμματος επειδή «αποδεδειγμένα συμμετείχαν ή στήριξαν αντίπαλους συνδυασμούς κατά τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές». Από τα στελέχη αυτά, που δεν προσδιορίζεται ο τόπος κατοικίας τους, χάνουν την κομματική τους ιδιότητα 59 μέλη Συντονιστικών Επιτροπών, 21 μέλη Νομαρχιακών Επιτροπών και 2 μέλη Περιφερειακών Επιτροπών.
 Στον κατάλογο που εστάλη στην Επιτροπή Καταστατικού περιλαμβάνονται και 86 απλά μέλη, εναντίον των οποίων όμως δεν αναμένεται να κινηθεί καμία πειθαρχική διαδικασία, όπως ανακοίνωσε η επιτροπή.
Για το θέμα αυτό, ο γραμματέας της ΝΕ Β' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, κ.Παντελής  Κουκουλεκίδης, μιλώντας στην εφημερίδα «Μακεδονία» είπε «ότι πρόκειται για μια διαδικασία σε εξέλιξη, ενώ άφησε να εννοηθεί πως πρόκειται για τυπική διαδικασία».
Πάντως η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος δεν διευκρίνισε αν θα παραπεμφθούν στο πειθαρχικό και τα στελέχη εκείνα των Συντονιστικών, των Νομαρχιακών, των Περιφερειακών και των Τοπικών Επιτροπών που με τις επιλογές συγκεκριμένων υποψηφίων, αφενός μεν έβλαψαν την εικόνα του ΠΑΣΟΚ και ζημίωσαν τους δημότες των δήμων στους οποίους έθεταν υποψηφιότητα και αφετέρου συνέβαλαν στην κραυγαλέα παραπλάνηση της κοινής γνώμης. Πολύ περισσότεροι που ορισμένοι εκ των υποψηφίων αυτών, - οι οποίοι αν και δήλωναν «ανεξάρτητοι», υποστηρίχθηκαν σκανδαλωδώς από τις Νομαρχιακές και Τοπικές Επιτροπές του ΠΑΣΟΚ- είχαν σοβαρές εκκρεμείς οικονομικές, πειθαρχικές και δικαστικές υποθέσεις εις βάρος τους. Και η αποκάλυψη των πραγματικών στοιχείων των υποθέσεων αυτών (να μην λέμε τώρα ονόματα, τι κάνει «νιάου-νιάου» στα κεραμίδια), έστειλε στο ναδίρ την αξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ.

Δραματική η κατάσταση στα οικονομικά του Δήμου Θερμαϊκού

Σε απελπιστική οικονομικά κατάσταση, βρίσκεται ο νέος Δήμος Θερμαϊκού, εξαιτίας των χρεών που κληρονόμησε από τους τρεις προϋπάρχοντες του "Καλλικράτη" δήμους (Mηχανιώνας, Επανομής και Θερμαϊκού), όπως δήλωσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Τρίτης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, κ. Κωστής Κούτουκας.

Καθολική η Γενική Απεργία


Σταμάτησαν σχεδόν τα πάντα στη χώρα για 24 ώρες, λόγω της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στην Γενική Απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με βασικό αίτημα την απόκρουση των νεοφιλελεύθερων και αντεργατικών πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ’ απαίτηση της Τρόϊκα. Δεκάδες χιλιάδες λαού, ξεχύθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων της χώρας, συγκροτώντας μαχητικές διαδηλώσεις για να διατρανώσουν την οργή και την αγανάκτησή τους στην πολιτική της λιτότητας, της φτώχειας, της ανεργίας και του μαρασμού της χώρας.

«Λίγο αλλά δικό μας φως», προτείνει ο Γ.Προβόπουλος


Πόσο εύκολο είναι κανείς με μία κίνηση να … «κουρέψει» κι άλλο μισθούς και συντάξεις; Πάρα πολύ εύκολο, σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο. «Τι είναι δύο μισθοί; Ένα κλάσμα. Κόβεις τα 2/4!», είπε αφοπλιστικά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για την οικονομική κρίση. 

Τι να προσέξουμε σήμερα Τσικνοπέμπτη

Τσικνοπέμπτη σήμερα και καθώς άλλος λίγο και άλλος πολύ, στο πλαίσιο πάντα της λιτότητας λόγω τρόϊκας και ΔΝΤ, είναι καλό να ξέρουμε, πριν τσικνίσουμε, κάποια πράγματα για το ψήσιμο στη σχάρα, που μπορεί να αποτελέσει ένα από τους πιο υγιεινούς τρόπους παρασκευής τροφίμων, αρκεί να το κάνουμε σωστά.

Λουτρό αίματος στη Λιβύη


Λουτρό αίματος στη Λιβύη, καθώς οι νεκροί, ξεπέρασαν τους 1.000, σύμφωνα με την εκτίμηση του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών, Φράνκο Φρατίνι. Την ίδια ώρα, η εξέγερση του λαού της Λιβύης κατά του επί 42 χρόνια ηγέτη της, Μουαμάρ Καντάφι, παίρνει διαρκώς και μεγαλύτερες διαστάσεις.  

Νέα 24ωρη απεργία στο Alter !


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κήρυξε νέα 24ωρη απεργία στον τηλεοπτικό σταθμό  «ALTER» από τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης, 24 Φεβρουαρίου έως τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής, 25 Φεβρουαρίου 2011, καθώς και τετράωρη στάση εργασίας την Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου από τις 22.00 το βράδυ έως τις 02.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, 26 Φεβρουαρίου 2011 και καλεί όλους τους εργαζόμενους να μετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις:

Η .... ταφόπλακα !!

Ευτυχώς που συμβαίνουν και ευτράπελα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού, κι έτσι κάποιες στιγμές πέφτουν οι τόνοι και μπορούν όλοι, ξεχνώντας την κούραση της ημέρας, αλλά και τις στιγμές έντασης και οξύτητας που προηγήθηκαν, να γελάσουν με την καρδιά τους.

Γιατί πρέπει να απεργούν ΚΑΙ οι δημοσιογράφοι

Και χτες, μέρα της Γενικής Απεργίας, εξ αιτίας της οποίας παρέλυσε η Ελλάδα, βγήκαν διάφοροι στο μεϊντάνι, και για μια ακόμη φορά βγάζοντας τα απωθημένα τους κατά των λειτουργών της ενημέρωσης, άρχισαν να παραδίδουν μαθήματα ότι, λέει … δεν πρέπει να απεργούν οι δημοσιογράφοι, γιατί, τάχα με τη συμμετοχή τους στην απεργία … «συμπράττουν» στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποσιωπηθεί το μέγεθος των λαϊκών αντιδράσεων. Προς απάντηση όλων αυτών των φληναφημάτων, παραθέτουμε σχετική ανακοίνωση της δημοσιογραφικής παράταξης «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» που τονίζει:

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Παραλύει σήμερα η χώρα


Παραλύει σήμερα Τετάρτη όλη η χώρα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για ασφαλιστικά και μισθολογικά θέματα Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι δήμοι, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα νοσοκομεία, οι τράπεζες, τα σχολεία, τα μέσα ενημέρωσης, συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα.

Να πέσουν οι τόνοι στο Δήμο Θερμαϊκού


Σε κλίμα οξύτητας και έντασης, φαίνεται ότι θα συνεχίσει να πορεύεται το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού, καθώς ορισμένοι σύμβουλοι, με πρώτο και καλύτερο τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Μαυρομάτη συνεχίζουν την τακτική αμφισβήτησης της δημοτικής αρχής, σε όποιο θέμα κι αν προταθεί για συζήτηση.

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Δήμος Θερμαϊκού: Σε τρίτη ψηφοφορία η εκλογή Συνηγόρου του Δημότη

Παρά τις δύο ψηφοφορίες που έγιναν το βράδυ της Tρίτης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού δεν κατάφερε να εκλέξει Συνήγορο του Δημότη και της Επιχείρησης (ΣΔΕ), κι έτσι η προσπάθεια ανάδειξής του μετατέθηκε για την επόμενη συνεδρίαση, όποτε αυτή γίνει.
Στη διαδικασία πήραν μέρος 11 υποψήφιοι για τη θέση του Συνηγόρου και κανείς από αυτούς δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τις 22 ψήφους  που απαιτούνταν για την ανάδειξη του ΣΔΕ. 

Τρίωρη κατάληψη στο Δημαρχείο του Δήμου Θερμαϊκού


Κλειστό, έμεινε το πρωί επί τρίωρο και μέχρι το μεσημέρι το Δημαρχείο του Δήμου Θερμαϊκού από τους εργαζόμενους σ΄αυτό υπαλλήλους, στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας και της συμβολικής κατάληψης όλων των δημαρχείων της χώρας, που πραγματοποιήθηκε με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Επεκτείνεται η εξέγερση στη Λιβύη


Συνεχίζεται η κατάσταση αναταραχής στη Λιβύη, με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις να έχουν πλέον επεκταθεί μέσα στο κέντρο της πρωτεύουσας Τρίπολη, ενώ ο Καντάφι, με σύντομο τηλεοπτικό διάγγελμα, αντέκρουσε τις φήμες που τον ήθελαν να έχει εγκαταλείψει τη Λιβύη και να βρίσκεται καθοδόν για τη Βενεζουέλα. Την ίδια ώρα, παραιτούνται οι πρέσβεις της Λιβύης σε πολλές πρωτεύουσες, καλώντας τον Καντάφι να παραιτηθεί.

Δωρεάν φροντιστηριακά "μαθήματα αλληλεγγύης" σε μαθητές


Μία άξια συγχαρητηρίων πρωτοβουλία, πήραν ομάδες εκπαιδευτικών, που έχουν συνασπιστεί με σκοπό να προσφέρουν βοήθεια στους μαθητές τους οι οποίοι πλήττονται από την οικονομική κρίση, κάνοντάς τους φροντιστηριακά μαθήματα δωρεάν.

Όταν μία σοβαρή προσπάθεια καταλήγει σε φαρσοκωμωδία


Οφείλω μία δημόσια εξήγηση στους πολλούς φίλους αλλά και τους αναγνώστες αυτού του blog, που τηλεφωνούν από το πρωί, ρωτώντας από ειλικρινές ενδιαφέρον εάν θα είμαι υποψήφιος για τη θέση του Συνηγόρου του Δημότη και της Επιχείρησης (ΣΔΕ) στο Δήμο Θερμαϊκού. Κι αυτό γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα, είχαν προηγηθεί αρκετά δημοσιεύματα σε τοπικές εφημερίδες, sites και blogs της περιοχής που με εμφάνιζαν ως υποψήφιο για το αξίωμα αυτό.

Σήμερα το απόγευμα η συνάντηση Παπανδρέου-Μέρκελ


Συναντώνται σήμερα στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, υπό τη σκιά της συντριβής του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στις τοπικές εκλογές του Αμβούργου. Σε δηλώσεις του εν όψει της συνάντησης ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τη συνάντηση δείγμα της στήριξης που η Γερμανία παρέχει στην Ελλάδα.

Προς πρόωρες εκλογές η ΠΓΔΜ


Τη γνώριμή του οδό του υπερεθνικισμού, συνεχίζει να βαδίζει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο των Σκοπίων, ανακοίνωσε ότι αποδέχεται το αίτημα της σοσιαλδημοκρατικής αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρη προκήρυξη εκλογών. Η αντιπολίτευση αποχώρησε από το κοινοβούλιο, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για αυταρχισμό και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, λόγω των πιέσεων που ασκούνται στα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ.

Αλλαγές στα δρομολόγια των τρένων


Αλλαγές στα δρομολόγιά της ανακοίνωσε για σήμερα Τρίτη 22/2 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω της αυριανής 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Ειδικότερα, σήμερα, παραμονή της απεργίας:

Στα σκουπίδια οι κόποι και οι θυσίες των Ελλήνων !

Όχι μόνο δεν έπιασαν τόπο οι περικοπές μισθών και συντάξεων και η άγρια λιτότητα, αλλά το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 41,8 δις ευρώ
Που πάνε οι θυσίες του ελληνικού λαού; Όπως περίτρανα προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, όχι μόνο δεν πιάνουν τόπο οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων, τα φορομπηχτικά μέτρα και η πολιτική άγριας λιτότητας που επιβάλει η «σοσιαλιστική» μας κυβέρνηση, αλλά στη διάρκεια του 2010, το δημόσιο χρέος της χώρας αυξήθηκε κατά 41,8 δις ευρώ !

Μακελειό στη Λιβύη


Nέες συγκρούσεις σημειώνονται στην πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη ανάμεσα σε αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν διαδηλωτές. Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε πως μόνο στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν τη Δευτέρα 160 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα 61 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα επεισόδια της Κυριακής στην πρωτεύουσα. 

ΟΑΣΘ:Στάσεις εργασίας την Τετάρτη


Με δύο στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) στην απεργία που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Πολύ κακό για το τίποτα...

«Μα καλά, είναι δυνατόν;», αναρωτηθήκαμε όταν μάθαμε για τις διεργασίες που γίνονται και τα μυστικοσυμβούλια, και τις συζητήσεις για πρόσωπα και πράγματα, σχετικά με την επιλογή από το Δημοτικό Συμβούλιο του Συνηγόρου του Δημότη και της Επιχείρησης. Και αμέσως θυμηθήκαμε ένα σχόλιο που από νωρίς το πρωί της Δευτέρας είχε αναρτήσει ο «Ορίζοντας». Σας το μεταφέρουμε εδώ:

Το μεγάλο φαγοπότι των ΜΚΟ


Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, για τις οποίες μετά από δημοσιεύματα της «Ελευθεροτυπίας» παρενέβη η Δικαιοσύνη ζητώντας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, είναι κατά πάσα πιθανότητα άλλη μία υπόθεση για την οποία η περιβόητη φράση το «μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο» θα μείνει ξανά κενό γράμμα.

"Λουκέτο" σε 65.000 καταστήματα

Περισσότερα από εξήντα πέντε χιλιάδες εμπορικά καταστήματα, έβαλαν «λουκέτο» τους τελευταίους 13 μήνες σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να χαθούν 100.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Το 25% από τα καταστήματα αυτά, έκλεισαν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών.

Κλονίζεται το καθεστώς Καντάφι


Τρίζουν τα θεμέλια του καθεστώτος Καντάφι, το οποίο επιτίθεται με αγριότητα κατά των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, βομβαρδίζοντας τους διαμαρτυρόμενους Λίβυους ακόμη και από πολεμικά αεροσκάφη. Για 160 νεκρούς στα σημερινά επεισόδια στην Τρίπολη κάνει λόγο το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, καθώς οι αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις επεκτάθηκαν στη λιβυκή πρωτεύουσα.

O θεσμός του Συνηγόρου του Δημότη

Θεσμό-πρόκληση για την τοπική αυτοδιοίκηση, αποτελεί ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, που καθιερώνεται, με βάση τον «Καλλικράτη» και στο Δήμο Θερμαϊκό, όπως και στους άλλους δήμους της χώρας. Ένας καθοριστικής σημασίας θεσμός, που θα αποτελεί «γέφυρα» μεταξύ της δημοτικής αρχής και των πολιτών, για την εξέταση και επίλυση των προβλημάτων τους.

Ένα βήμα πριν το λουκέτο 13 ιδρύματα της Θεσσαλονίκης



Απελπιστική, είναι η κατάσταση σε 13 ιδρύματα στη Θεσσαλονίκη, τα οποία βρίσκονται μία ανάσα πριν το λουκέτο,  λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων που αποτρέπουν την ομαλή χρηματοδότησή τους μετά την διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη».

Έρευνες για χρηματισμό σε τρεις πολεοδομίες της Θεσσαλονίκης

Τρία στελέχη της πολεοδομίας, που υπηρετούν στα ισάριθμα γραφεία της Θεσσαλονίκης, ελέγχουν οι επιθεωρητές του Σώματος Δημόσιας Διοίκησης σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Θεσσαλονίκη". Είχαν προηγηθεί καταγγελίες προς το Σώμα, ανώνυμες και επώνυμες, για χρηματισμό, έκδοση παράνομων οικοδομικών αδειών και μη καταλογισμό προστίμων για αυθαίρετες κατασκευές. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν καταθέσεις σε λογαριασμό ενός εξ αυτών ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ.