Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ποια η διαδικασία για την απόσυρση

Αρχίζει από σήμερα Δευτέρα η εφαρμογή της απόσυρσης παλαιών Ι.Χ., η άδεια κυκλοφορίας των οποίων έχει εκδοθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 1998. Το μέτρο αυτό, αναμένεται ότι θα δώσει βαθιά ανάσα στις αντιπροσωπείες πώλησης αυτοκινήτων. Το όφελος για τους καταναλωτές θα είναι από 300 έως 2.800 ευρώ, ενώ αναμένονται και περαιτέρω προσφορές (αξεσουάρ, εκπτώσεις, δόσεις κ.ά.), καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να δελεάσουν τους υποψήφιους αγοραστές με επιπλέον εκπτώσεις.

Η διαδικασία της απόσυρσης θα διαρκέσει έως τις 20 Δεκεμβρίου 2011, ενώ προϋπόθεση είναι να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας για το 2011 και τυχόν οφειλές προηγούμενων ετών.
Το όφελος για τον καταναλωτή αυξάνεται ανά
λογα με τον κυβισµό του νέου μοντέλου που θα επιλέξει να αγοράσει. Στα Ι.Χ. έως 900 κυβικά εκατοστά η έκπτωση είναι μέχρι 300 ευρώ, στην κατηγορία από 901 έως 1.400 κ.εκ. το µέγιστο όφελος φτάνει στα 960 ευρώ, από 1.401 έως 1.600 κ.εκ. η τιµή του καινούργιου αυτοκινήτου µειώνεται έως 1.430 ευρώ, µεταξύ 1.601 και 1.800 κ.εκ. η μείωση ανέρχεται έως 2.100 ευρώ και από 1.801 έως 2.000 κ.εκ. ο αγοραστής γλιτώνει έως 2.800 ευρώ.

Η διαδικασία
1. 
Παράδοση του αυτοκινήτου από τον ιδιοκτήτη ή τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του σε εγκατάσταση επεξεργασίας ή σε σημεία συλλογής Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ).
2. Το σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής εκδίδει εντός οκτώ ημερών πιστοποιητικό καταστροφής του οχήματος. Ένα αντίγραφο δίδεται στον ενδιαφερόμενο και ένα δεύτερο αποστέλλεται στην υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της οικείας περιφέρειας, για να διαγραφεί το όχημα.
3. Η υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της περιφέρειας, στην οποία αποστέλλεται το πιστοποιητικό καταστροφής, εκδίδει εντός πέντε ημερών την πράξη οριστικής διαγραφής του οχήματος.
4. Η πράξη οριστικής διαγραφής παραδίδεται στον ιδιοκτήτη του οχήματος ή τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του σε δύο αντίγραφα.
5. Το ένα αντίγραφο της πράξης οριστικής διαγραφής κατατίθεται αμέσως στο αρμόδιο τελωνείο και το άλλο κρατείται από τους ενδιαφερόμενους.
Η διαδικασία απόσυρσης εκτιμάται ότι θα διαρκεί περίπου δεκαεπτά ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου