Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Επεισόδια από καρναβαλιστές στη Ν.Μηχανιώνα

 
Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, όταν ομάδες νεαρών καρναβαλιστών προκάλεσαν υλικές ζημιές στο δημαρχιακό μέγαρο, σε τζαμαρίες καταστημάτων και σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Τα τελευταία χρόνια, είχε αρχίσει να γίνεται "έθιμο" η ενέργεια κάποιων νεαρών να πετούν κάθε τσικνοπέμπτη αυγά κατά λεωφορείων, καταστημάτων και διερχόμενων πολιτών. Όμως φέτος η ενέργεια αυτή πήρε άλλες διαστάσεις.

Tα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα νεαρών που είχε πάει να… τσικνίσει, σε ψησταριά της Νέας Μηχανιώνας, συνεπλάκη με άλλη ομάδα, έξω από το μαγαζί. Στη συνέχεια, έφυγαν από το χώρο και μαζί με άλλους νεαρούς, κυρίως μαθητές του Λυκείου, πήγαν στην περιοχή της εκκλησίας, προκαλώντας ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων της περιοχής, αλλά και στο κτίριο του Δημαρχείου, σπάζοντας τα τζάμια. Με την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων η κατάσταση εκτονώθηκε έγκαιρα, χρειάστηκε ωστόσο να παραμείνει αστυνομική δύναμη έξω από το Δημαρχείο έως τις πρώτες πρωϊνές ώρες για το φόβοι επανάληψης των εκτρόπων.
Σοβαρό πρόβλημα, λόγω των επεισοδίων, δημιουργήθηκε για δεκάδες επιβάτες του ΟΑΣΘ, αφού τα δρομολόγια για τη Νέα Μηχανιώνα σταματούσαν μέχρι αργά το βράδυ στους Νέους Επιβάτες, γεγονός που προκάλεσε τη μεγάλη ταλαιπωρία και τις έντονες διαμαρτυρίες τους. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΑΣΘ, αναμένονταν οδηγίες από την Αστυνομία για την ασφαλή κίνηση των λεωφορείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου