Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Δημιουργούνται τέσσερα νέα σχολεία στο Δήμο Θερμαϊκού

Το Λύκειο της Νέας Μηχανιώνας
Τέσσερα νέα σχολεία δημιουργούνται στο Δήμο Θερμαϊκού, όπως ανακοίνωσε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιάννης Βασιλειάδης, κι ενώ από Δευτέρα, αρχίζει η δημόσια διαβούλευση για το θέμα των συγχωνεύσεων σχολείων στην Κεντρική Μακεδονία.

Τα τέσσερα νέα σχολεία που ιδρύονται, είναι συγκεκριμένα:  το 2ο δημοτικό σχολείο Νέων Επιβατών, το 3ο δημοτικό σχολείο της Νέας Μηχανιώνας, το 4ο δημοτικό σχολείο της Επανομής, καθώς και το Ειδικό Σχολείο, που θα δημιουργηθεί στα όρια των τριών πρώην δήμων.
Η ανάγκη δημιουργίας των νέων σχολείων, όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος κ. Βασιλειάδης, προέκυψε μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με τις Επιτροπές Παιδείας που υπάρχουν στους τρεις πρώην δήμους. Κατόπιν αυτού, στάλθηκε σχετικό υπόμνημα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση νομού Θεσσαλονίκης η οποία θα το διαβιβάσει στο υπουργείο Παιδείας, που είναι αρμόδιο για την έγκριση ίδρυσης των τεσσάρων νέων σχολείων.
Μιλώντας για τον «Καλλικράτη» στην εκπαίδευση ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Βασιλειάδης σημείωσε με έμφαση ότι με την ραγδαία οικιστική ανάπτυξη που σημειώνεται στην περιοχή μας, ο δήμος Θερμαϊκού έχει ανάγκη όχι συγχωνεύσεων αλλά ίδρυσης νέων σχολείων. Σκοντάφτει όμως στην εξεύρεση των κατάλληλων κτιρίων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση σχολείων, αλλά και οικοπέδων όπου θα μπορούσαν να ανεγερθούν σχολικά κτίρια. Ένα τέτοιο πιεστικό πρόβλημα, υπάρχει με τα νηπιαγωγεία και η έλλειψη κτιρίων αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την έγκαιρη ίδρυση και λειτουργία τους.

Πιστώσεις 160.582,55€ στις σχολικές επιτροπές του Δήμου Θερμαϊκού.
Με απόφαση που έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού, μετά από εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου σε θέματα παιδείας, κ. Γιάννη Βασιλειάδη, κατανεμήθηκε το ποσό των 160.582,55€ χρηματικής ενίσχυσης (1ηδόση για το 2011) του Υπ. Εσωτερικών για την κάλυψη αναγκών, των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Θερμαϊκού.
 Οι σχολικές επιτροπές των νηπιαγωγείων θα λάβουν ως πάγια δόση το ποσό των 500€. Το υπόλοιπο πόσο της χρηματικής ενίσχυσης θα δοθεί ανάλογα με το μαθητικό δυναμικό του εκάστοτε σχολείου (νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου