Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

«Λίγο αλλά δικό μας φως», προτείνει ο Γ.Προβόπουλος


Πόσο εύκολο είναι κανείς με μία κίνηση να … «κουρέψει» κι άλλο μισθούς και συντάξεις; Πάρα πολύ εύκολο, σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο. «Τι είναι δύο μισθοί; Ένα κλάσμα. Κόβεις τα 2/4!», είπε αφοπλιστικά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για την οικονομική κρίση. 

Κάνοντάς μας την καρδιά περιβόλι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, πρότεινε να έχουμε «λίγο αλλά δικό μας φως…», για να προσθέσει πως μόνοι μας δημιουργήσαμε αυτή την κατάσταση και μόνοι μας θα πρέπει να βρούμε και τη λύση.
Ο Γιώργος Προβόπουλος προανήγγειλε και δεύτερο σκληρό γύρο, εάν η όποια λύση που περιμένουμε να δοθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποδειχτεί κατώτερη των προσδοκιών.
Προειδοποίησε δε ότι σε περίπτωση που γίνει κούρεμα των ομολόγων, τότε και τα ασφαλιστικά ταμεία θα πάνε σε μειώσεις.
«25 δισ. χαρτιά κρατούν στα χέρια τους τα ασφαλιστικά ταμεία. Καταλαβαίνετε τι θα σήμαινε απομείωση 30%. Θα έπρεπε να πάμε σε περαιτέρω μείωση συντάξεων. Οι οριζόντιες περικοπές είναι τεχνικά εύκολες, είναι όμως πολιτικά δύσκολες. Πολιτικά επώδυνα μέτρα. Τεχνικά όμως εύκολα. Τι είναι δύο μισθοί; Ένα κλάσμα. Κόβεις τα 2/4!», είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.
«Η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Είμαστε σε ένα είδος πολέμου κι αν δεν το συνειδητοποιήσουμε, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα», είπε ακόμα ο κ. Προβόπουλος.
Τέλος, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εξέφρασε την άποψη ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν θα βοηθούσε, απεναντίας κακό θα μας έκανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου