Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου στα γήπεδα


Δυσάρεστες, προβλέπεται ότι θα είναι οι εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, καθώς φαίνεται  πλέον ότι έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου από τους δύο «παντοκράτορες» του άλλοτε ΠΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκού, με τους οπαδούς τους να επιδίδονται σε πράξεις βίας, ύστερα από τις εμπρηστικές δηλώσεις των προέδρων των δύο ΠΑΕ. Έτσι, μετά τον αγώνα των δύο «αιωνίων» το Σάββατο και τα όσα θλιβερά συνέβησαν στο γήπεδο, είχαμε αρκετές βίαιες εκδηλώσεις από οπαδούς τους σε αρκετά σημεία της πρωτεύουσας, ενώ χρειάστηκε και η παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ο οποίος απηύθυνε έκκληση για συστράτευση εναντίον της βίας στα γήπεδα.

«Είναι απαράδεκτο μία μικρή μειοψηφία να δημιουργεί επεισόδια, τα οποία αμαυρώνουν τον αθλητισμό. Εμείς λέμε ‘όχι’ στην βία στα γήπεδα, για να ξαναγυρίσει ο αθλητισμός όπως τον ζήσαμε εμείς οι παλιότεροι» συμπλήρωσε ο κ. Παπούλιας.
Τη Δευτέρα μιλώντας τη Δευτέρα στο Mega, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος πρότεινε να απαγορευτεί ισοβίως η είσοδος στα γήπεδα σε όποιον συλλαμβάνεται με βεγγαλικά.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς δήλωσε: «Αν το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν μαγαζί, θα έπρεπε να κλείσει σήμερα και να συζητήσουμε τις προϋποθέσεις για να ξανανοίξει».
Εν τω μεταξύ, αρνητικός στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός από τη Σούπερ Λίγκα εμφανίστηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και μέλος του ΔΣ της ομάδας Μίμης Δομάζος. Ανέφερε ότι οι πράσινοι δεν θα πρέπει να αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα, γιατί δεν μπορεί μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό να παίζει, όπως τόνισε, με τους αναπληρωματικούς. «Θα είμαι κατά μιας τέτοιας απόφασης στο συμβούλιο» ξεκαθάρισε.
Της υπόθεσης έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη, καθώς η εισαγγελέας Πειραιά Ειρήνη Μαρακάκη διέταξε να πραγματοποιηθεί έρευνα από το Τμήμα Ασφάλειας Πειραιά για όσα συνέβησαν εντός του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου Καραϊσκάκη μετά τη λήξη του αγώνα, να εξετασθεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι ήταν οι υπαίτιοι των επεισοδίων και να συλληφθούν.
Τη Δευτέρα αναμένεται να υπάρξει και επίσημη παρέμβαση από την ΓΓΑ και σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθεί σοβαρό θέμα αξιοπιστίας του πρωταθλήματος.

Επίθεση στο σπίτι ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού
Τα ξημερώματα της Δευτέρας, άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο σπίτι του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Βασίλη Τοροσίδη. Οι δράστες προκάλεσαν φθορές στα αυτοκίνητα των ενοίκων της πολυκατοικίας που βρίσκονταν στην πιλοτή, στην αναζήτηση του οχήματος του παίκτη.
Στην συνέχεια, οι δράστες, αφού έγραψαν στους γύρω τοίχους υβριστικά συνθήματα για τον παίκτη και την οικογένειά του, αποχώρησαν πριν προλάβει να φτάσει στο σημείο εκείνο η Αστυνομία.
Εν τω μεταξύ, την Κυριακή δεκάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο μετάδοσης των αμφισβητούμενων φάσεων.
Επίσης, άγνωστοι επιτέθηκαν στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας προκαλώντας υλικές ζημιές.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης παρουσίασε νομοσχέδιο, το οποίο προέβλεπε ότι θα απαγορεύεται για έξι μήνες η είσοδος στα γήπεδα σε όσους καταδικάζονται για πράξεις βίας.
 Οι χούλιγκανς όχι μόνο δεν θα μπορούν να πηγαίνουν στο γήπεδο, αλλά για όσο διαρκεί η απαγόρευση θα είναι υποχρεωμένοι να εμφανίζονται πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και θα παραμένουν εκεί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου