Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Να καθιερωθεί «Ημέρα Αλήθειας»


Είναι τόσα τα ψέματα που κυκλοφορούν καθημερινά από κόμματα, πολιτικούς, εφημερίδες, ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, sites και blogs, ώστε, όπως πολύ σωστά προτείνει ο φίλος και αναγνώστης των «Μηχανιώτικων Νέων», κ. Ιωσήφ Δόμβρος, πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Πύργου Επανομής «Κυανή Ακτή», θα πρέπει να καθιερωθεί εκτός της Πρωταπριλιάς και… «Ημέρα της Αλήθειας». Μας άρεσε η πρόταση, συμφωνούμε μαζί του και επαυξάνουμε.

Που βρίσκεται το "μπάχαλο";


Θυμάστε την κατηγορία περί… «μπαχαλάκηδων» που είχαν εκτοξεύσει πρόσφατα εντός και εκτός Βουλής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος; Δεν ξέρουμε επί τη βάση ποιών στοιχείων διατυπώθηκαν εκείνες οι καταγγελίες. Εάν όμως διαβάσουμε προσεκτικά τα όσα αναφέρει στο τελευταίο της φύλλο η εφημερίδα «Ποντίκι», μάλλον αλλού βρίσκεται το "μπάχαλο". Παραθέτουμε το δημοσίευμα και βγάλτε εσείς τα συμπεράσματα.

Σοβαρές οι επιπτώσεις της κρίσης στην αγορά ακινήτων


Η αγορά ακινήτων, έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, όπως επιβεβαιώνουν και τα ευρήματα σχετικής έρευνας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που δημοσιεύει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος". Η ύφεση έχει σχεδόν εκμηδενίσει την πιθανότητα αγοράς εξοχικής ή και πρώτης κατοικίας.

Στα όρια της χρεοκοπίας οι Δήμοι


Οι δήμαρχοι Αθηνών και Θεσσαλονίκης με τον περιφερειάρχη Αττικής

Σε αποσύνθεση βρίσκονται τα οικονομικά πολλών Δήμων της χώρας, λόγω των χρεών τους, ενώ τα διευρυμένα χρέη που δημιουργήθηκαν από τις συνενώσεις του «Καλλικράτη», οδήγησαν ακόμα και υγιείς οικονομικά Δήμους στο μαρασμό.

Έκθεση για τον Εβλιγιά Τσελεμπί


Μια έκθεση ψηφιακής μορφής, που αφηγείται ένα πραγματικό αλλά και πνευματικό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, το Κάιρο, τη Βιέννη, τη Θεσσαλονίκη και το Λονδίνο και πώς ο οθωμανικός πολιτισμός επηρέασε το Λονδίνο και την υπόλοιπη Ευρώπη μέσα από τη μουσική, την ιατρική και τις τέχνες, θα εγκαινιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη την Δευτέρα 4 Απριλίου. "Ήρωας" της έκθεσης είναι ο Εβλιγιά Τσελεμπί, ταξιδευτής, αφηγητής ιστοριών, άνθρωπος των γραμμάτων, στρατιώτης, μουσικός και πολίτης του κόσμου... 

Θεσσαλονίκη:Εφιάλτης τα σκουπίδια


Σε εφιάλτη για τη Θεσσαλονίκη, μετατρέπεται το πρόβλημα των σκουπιδιών τα οποία σχηματίζοντας «βουνά», έχουν κατακλύσει δρόμους και πλατείες. Με συνέπεια όχι μόνο να προκαλούν αντιαισθητικό θέαμα και να εμποδίζουν την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, αλλά πλέον να δημιουργούν και σοβαρά υγειονομικά προβλήματα.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων 7-10 Απριλίου

Και σκληρή απάντηση στους 17 ανάλγητους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Την κήρυξη δύο 48ωρων απεργιών, από την Πέμπτη 7 Απριλίου έως και την Κυριακή 10 του μηνός σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΣΗΕΑ).

Διορθωτική πορεία στο καράβι

Τρεις μήνες, συμπλήρωσε η νέα δημοτική αρχή στο δήμο Θερμαϊκού.  Πολλά τα προβλήματα που έπρεπε από την πρώτη μέρα να αντιμετωπίσει. Μεγάλες οι δυσκολίες από την συνένωση των τριών πρώην δήμων Επανομής, Θερμαϊκού και Μηχανιώνας. Βουνό τα εμπόδια, κυρίως λόγω του τεράστιου συσσωρευμένου χρέους των 20 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ. Ανυπέρβλητες σε ένα βαθμό οι αντιξοότητες, εξαιτίας πρωτίστως της πετσοκομμένης κατά 30% και πλέον της κρατικής επιχορήγησης.

Χαμηλή η χρηματοδότηση για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Για χαμηλή χρηματοδότηση στο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του χθεσινού περιφερειακού συμβουλίου.

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας

Κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους της παράταξης του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ψηφίστηκε χθες από το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ο προϋπολογισμός για το 2011. Προϋπολογισμός ο οποίος προβλέπει, με το προβλεπόμενο ταμειακό υπόλοιπο να είναι 81,6 εκατ. ευρώ, έσοδα 178,8 εκατ. ευρώ και έξοδα 260,4 εκατ. ευρώ.

Δεν αναφέρθηκαν ζημιές για το σεισμό 6,2 ρίχτερ μεταξύ Κρήτης-Καρπάθου


Δεν αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής ζημιές από την ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 16:30 το απόγευμα της Παρασκευής στο θαλάσσιο χώρο, 55χλμ δυτικά της Καρπάθου. Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός στην Κρήτη, στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, αλλά και στο Λεκανοπέδιο. 

Οι 3 στους 4 πολίτες τάσσονται κατά της διενέργειας πρόωρων εκλογών

Kατά της διενέργειας πρόωρων εκλογών τάσσεται η συντριπτική πλειοψία των πολιτών (το 73,8% των ερωτηθέντων) σε έρευνα της Metron Analysis, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Αντίθετα, μόνο το 19,8% πιστεύει ότι πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες, ενώ στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, νικητής αναδεικνύεται ο «κανένας» με 43,8%.

Μία κόντρα για τον "Καλλικράτη" στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού


Ως ένθερμος θιασώτης της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της αυτοδιοίκησης, εμφανίστηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης,o οποίος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καταφέρθηκε κατά του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, Βασίλη Αθανασιάδη, όταν ο τελευταίος μίλησε για τις καταστρεπτικές επιπτώσεις που έχουν στους δήμους όλης της χώρας τα κυβερνητικά μέτρα για την αυτοδιοίκηση.

Πρωταπριλιάτικα αστεία και φάρσες άλλοτε και τώρα

Πρωταπριλιά σήμερα. Καλό μήνα. Άλλες χρονιές παλαιότερα τέτοια μέρα, συναντούσες παντού γελαστά πρόσωπα και τα τηλέφωνα κουδούνιζαν συνεχώς για να πει ο ένας στον άλλο κάποιο πρωταπριλιάτικο αστείο, κάποιο πείραγμα, όπως το επιτάσσει η μέρα. Τώρα, σιωπή. Παντού σκυθρωπά πρόσωπα. Που όρεξη εξάλλου για αστεία, όταν ο άλλος έχει βουνό τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει.

Mαστιγώνουν ένα ψόφιο άλογο για να το κάνουν να τρέξει...


Την περασμένη Δευτέρα, συγκλήθηκε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με θέμα την οικονομική ανάπτυξη. Φυσικά για καμία ανάπτυξη δεν συζήτησαν. Απλά βαφτίζουν ανάπτυξη τις εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας, αφού μόνο με αυτές ασχολήθηκαν.

Ποιές ήταν οι "Μαγεμένες" και γιατί πρέπει να επιστρέψουν Θεσσαλονίκη


Las Incantadas, σχέδιο του Cousinery με τη ρωμαϊκή
στοά των Incantadas (Μαγεμένων ή Ειδώλων)
Την διεκδίκηση επιστροφής στη Θεσσαλονίκη των περίφημων «Μαγεμένων», ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, με ερώτηση που κατέθεσε στο υπουργείο Πολιτισμού. Στις γραμμές που ακολουθούν, ετοιμάσαμε ένα εκτενές αφιέρωμα στις "Μαγεμένες", συνηγορώντας στο αίτημα για την επιστροφή τους στη Θεσσαλονίκη.

Στα πρόθυρα του οικονομικού "κραχ" ο Δήμος Θεσσαλονίκης !

Δεσμεύτηκε το 50% των καταθέσεων και προσημειώθηκαν ακίνητα
Ένα βήμα πριν τη στάση πληρωμών, βρίσκεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση της Θ΄ ΔΥΟ να δεσμευτούν στο μισό οι τραπεζικοί λογαριασμοί του δήμου, λόγω των οφειλών του προς το Ελληνικό Δημόσιο. Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης κατά την σημερινή συνεδρίασή του, ζήτησε με ομόφωνη απόφασή του την άρση των μέτρων με τα οποία δεσμεύονται κατά 50% οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Δήμου.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Στοιχεία-σοκ για τις βλάβες που προκαλούν κινητά και κεραίες

Παρουσιάσθηκαν σε εκδήλωση του δήμου Θερμαίκού με το Σύλλογο Γονέων του δημοτικού σχολείου Αγ. Τριάδας
Συγκλονιστικά στοιχεία για τη βλάβη που μπορεί να προκαλέσει στον ανθρώπινο οργανισμό η συχνή και ανεξέλεγκτη χρήση του κινητού τηλεφώνου, αλλά και η ζημία που προκαλείται στις νεαρές ηλικίες από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας,  ιδιαίτερα όταν αυτές βρίσκονται δίπλα σε σχολεία, παρουσίασαν δύο καθηγητές του Α.Π.Θ., σε εκδήλωση που οργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα του 3ου δημοτικού σχολείου Περαίας ο δήμος Θερμαϊκού σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του δημοτικού σχολείου Αγ. Τριάδας.

Πασχαλινό παζάρι στις 8,9 και 10 Απριλίου στο Πλαγιάρι

H Μαρία Θανοπούλου με τον δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη
Αλεξανδρή, όταν είχε παρουσιάσει τον "Παραμυθόκοσμό" της.
Πασχαλινό παζάρι, πλαισιωμένο από έκθεση ζωγραφικής και ομιλίες, οργανώνει η Μαρία Θανοπούλου στις 8, 9 και 10 Απριλίου στο Πλαγιάρι, στο καφέ Piazza di cafe.

Ημερίδα για τον Εθελοντισμό

Ημερίδα με θέμα: «Ο Εθελοντισμός αχτίδα φωτός στη γκρίζα Ελλάδα», διοργανώνουν η «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» και ο Κώστας Γκιουλέκας με αφορμή την ανακήρυξη του 2011 ως πανευρωπαϊκού έτους Εθελοντισμού. Στόχος της ημερίδας, είναι η ανάδειξη και η προαγωγή του εθελοντικού ιδεώδους και του εθελοντισμού στην πράξη, από εθελοντικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης.

Ποιός είναι ο πρώην υπουργός που έχει καταθέσεις 178 εκατ. ευρώ;


Τα στοιχεία των ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ, εντοπίζοντας τραπεζικές καταθέσεις πρώην "γαλάζιου" υπουργού, ύψους 178 εκατ. ευρώ ζητά η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, τα μέλη της διακομματικής Επιτροπής ομόφωνα εξουσιοδότησαν τον πρόεδρό της Βαγγέλη Αργύρη να έλθει σε επαφή με το ΣΔΟΕ και να ζητήσει τα σχετικά στοιχεία, εφόσον υπάρχουν.

Κ.Στεφανίδης: "Μεταβατικού χαρακτήρα το Τεχνικό Πρόγραμμα"


του Κυριάκου Στεφανίδη*
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29-3-2011 ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Θερμαϊκού. Πρόκειται για ένα τεχνικό πρόγραμμα που δεν ικανοποίησε την αντιπολίτευση, αλλά ούτε και τους Δημοτικούς Συμβούλους της Συμπολίτευσης. Δεν ικανοποίησε ούτε καν τον ίδιο τον αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κο Βογιατζή Ι., παρ’ όλη την τεράστια προσπάθεια που έκανε ο ίδιος και οι Υπάλληλοί του για να το ολοκληρώσουν. 

Εκδήλωση για το ελικοβακτηρίδιο στη Ν.Μηχανιώνα


Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Συμπτώματα του Ανώτερου Πεπτικού», διοργανώνει ο δήμος Θερμαϊκού την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011 και ώρες 18.00 – 21.00 στην Καψαλάκειο Πολιτιστική στέγη Μηχανιώνας.

Κ.Κούτουκας: "Ρεαλιστικός και εφαρμόσιμος είναι ο προϋπολογισμός"

«Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου ο προϋπολογισμός να είναι ρεαλιστικός και εφαρμόσιμος», δηλώνει σε συνέντευξή του, μία εβδομάδα πριν τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, του προϋπολογισμού του δήμου Θερμαϊκού για το 2011, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών, Κωστής Κούτουκας.

Στον "αέρα" η δημιουργία Παιδιατρικού και Ογκολογικού νοσοκομείων

Τα υπόσχονταν δεκαετίες τώρα οι κυβερνήσεις για τη Θεσσαλονίκη
Στον «αέρα», βρίσκεται η δημιουργία στη Θεσσαλονίκη Παιδιατρικού και Ογκολογικού νοσοκομείων, που κατ΄ επανάληψη τα είχαν εξαγγείλει στο παρελθόν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, αλλά που δεν βρίσκονται πλέον στα σχέδια του υπουργείου Υγείας, γεγονός που προκαλεί τις αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου και των πολιτών.

Διαρρέει συνεχώς ραδιενέργεια από τη Φουκουσίμα


Οι τέσσερις αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα  που αντιμετωπίζουν προβλήματα,  θα παροπλισθούν και θα αποξηλωθούν, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια του εταιρεία Tepco, κι ενώ τα σταθερά υψηλά επίπεδα ραδιενεργούς ουσίας που ανιχνεύονται στη θάλασσα,  ενδεχομένως σημαίνουν ότι μπορεί να διαρρέει συνεχώς ραδιενέργεια, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ιαπωνικής Υπηρεσίας Πυρηνικής Ασφάλειας.

Αυτομόλησε στη Βρετανία ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης


Την «κοπάνισε» στη Βρετανία, ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών, Μούσα Κούσα, αφού, όπως ανέφερε ο ίδιος, αποφάσισε να παραιτηθεί, σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση.

Τρίωρες στάσεις εργασίας ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), από σήμερα Πέμπτη 31 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 6 Απριλίου, από τις 9 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι, από τις 2 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τις 12 τα μεσάνυχτα, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Τα σημαντικότερα έργα του Τεχνικού Προγράμματος δήμου Θερμαϊκού


Για την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών μας, τα «Μηχανιώτικα Νέα» παρουσιάζουν τις σημαντικότερες δράσεις από τις προμήθειες και τα έργα που συμπεριλήφθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Θερμαϊκού έτους 2011.

Από το έτος 2000 και μετά έπεσαν οι μίζες για τα υποβρύχια


Την περίοδο μετά το 2000 «δείχνει» για τις μίζες των υποβρυχίων ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σμπώκος.

Προβλήματα στατικής επάρκειας στην ΑΕΝ Ν.Μηχανιώνας


Όπως καταγγέλουν με ερώτησή τους 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Σοβαρότατα προβλήματα στατικής επάρκειας, παρουσιάζουν τα κτίρια που στεγάζουν την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στη Νέα Μηχανιώνα, επισημαίνουν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας μεταξύ των άλλων και τα ακόλουθα:

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Θερμαϊκού η Επιτροπή Διαβούλευσης


Αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού η λήψη απόφασης σχετικά με τη δημιουργία Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, που προβλέπεται από τον νόμο για τον «Καλλικράτη».  Η αναβολή προτάθηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Κυριάκο Στεφανίδη, που ήταν και ο εισηγητής του θέματος, προκειμένου να συμμετάσχουν στον σημαντικό αυτό θεσμό περισσότεροι φορείς της περιοχής.

Πότε θα δοθεί και σε ποιους το "κουτσουρεμένο" Δώρο Πάσχα


Την Πρωταπριλιά, και δεν είναι ψέμα, θα καταβληθούν σε 808.588 συνταξιούχους του ΟΓΑ το δώρο του Πάσχα και η σύνταξη μηνός Απριλίου 2011, με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ, που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων (νέο σύστημα πληρωμής του ΟΓΑ).

Ομόφωνη στήριξη του δήμου Θερμαϊκού στην "Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014"


Ομόφωνα, εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού η στήριξη της υποψηφιότητας του δήμου Θεσσαλονίκης για τον τίτλο: «Ερωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Τσαίρια, αποχέτευση Επανομής, Βοήθεια στο Σπίτι, Παρέλαση

Μερικά από τα θέματα που συζήτησε το Δ.Σ. Θερμαϊκού
Εκτός από τη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Θερμαϊκού, για την οποία υπήρξε εκτενής ανάρτησή μας, αρκετά άλλα θέματα αναφέρθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, το βράδυ της Τρίτης. Μερικά από αυτά παρουσίαζαν περισσότερο ή λιγότερο ενδιαφέρον. Τα αναφέρουμε εν συντομία για τη δική σας ενημέρωση:

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Θερμαϊκού για το έτος 2011

Χαρακτηρίσθηκε ως "πρόγραμμα μεταβατικού χαρακτήρα με στόχο την εξυγίανση και τον εξορθολογισμό"
To δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία στην 7η τακτική συνεδρίασή του, το βράδυ της Τρίτης το Τεχνικό Πρόγραμμα του νέου δήμου για το έτος 2011, συνολικού προϋπολογισμού 9.973.015 ευρώ.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Το μήνα 6,5 εκατ. ευρώ κοστίζει στην Ελλάδα η επιδρομή στη Λιβύη

Σε εποχή λιτότητας και περικοπής μισθών και συντάξεων
Πάνω από 6,5 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα, κοστίζει στην Ελλάδα η επιδρομή των συμμαχικών δυνάμεων στην Λιβύη, αποκάλυψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ενημερώνοντας την επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

"Αυλαία" για τον Ιάκωβο Καμπανέλλη

Φτωχότερα τα ελληνικά γράμματα
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών, ο μεγάλος μας θεατρικός συγγραφέας, Ιάκωβος Καμπανέλλης.  Άφησε την τελευταία του πνοή στις 13:50 της Τρίτης 29 Μαρτίου στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου «Μητέρα» του Ομίλου «ΥΓΕΙΑ», μετά από δίμηνη νοσηλεία.

Δεν θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τα σκάνδαλα, πιστεύουν οι Έλληνες


Πεπεισμένοι είναι οι περισσότεροι Έλληνες ότι οι υπεύθυνοι για τα σκάνδαλα της δημόσιας ζωής δεν θα τιμωρηθούν τελικά, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διαφθορά στην Ελλάδα.

Αναβλήθηκε η δημοπρασία για τη Β΄ φάση αποχέτευσης της Επανομής


Η συνεχιζόμενη αποχή των Εργοληπτών Δημοσίων Έργων από τις δημοπρασίες, που την ξεκίνησαν από τις 14 Μαρτίου, είχε ως αποτέλεσμα να μην διεξαχθεί η δημοπρασία για τη Β΄ φάση της αποχέτευσης της Επανομής, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Επανομής.

Εγχειρίδιο για Φυσικές Καταστροφές από το Δήμο Θερμαϊκού

Ένα πολύτιμο εγχειρίδιο για την προστασία των πολιτών από φυσικές καταστροφές, εξέδωσε ο δήμος Θερμαϊκού, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία του δήμου και την ΕΘΟΠΑΚ (Εθελοντική Οργάνωση Πρόληψης και Αντιμετώπισης Καταστροφών Θερμαϊκού).

KTC: Ένας θαυμάσιος χώρος για τέννις λειτουργεί στη Μηχανιώνα

Έναν πολύ όμορφο χώρο για άθληση, ψυχαγωγία και πολύ τέννις, απέκτησε η Νέα Μηχανιώνα αλλά και η ευρύτερη περιοχή: Πρόκειται για το "ΚΑΨΑΛΑΣ TENNIS CLUB" (KTC) τα εγκαίνια του οποίου έγιναν το περασμένο Σάββατο 19 Μαρτίου 2011.

Όταν ο Αμερικανός πρέσβης "νουθετεί" τον Έλληνα ΥΠΕΞ


Τα απόρρητα τηλεγραφήματα από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προς την Ουάσιγκτον, που έχει στην κατοχή της η ιστοσελίδα Wikileaks και τα δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή», δείχνουν την νοοτροπία της κάθε φορά πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών απέναντι στον εκπρόσωπο των ΗΠΑ στη χώρα μας, με τον αμερικανό πρέσβη να «νουθετεί» τον Έλληνα ΥΠΕΞ.

X.Καπόν:"Νοικοκυρεμένα οικονομικά στο Δήμο Θεσσαλονίκης"


Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων του δήμου Θεσσαλονίκης, Χασδάι Καπόν, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100,3», δήλωσε: «Κάνουμε έναν νοικοκυρεμένο προϋπολογισμό και δεν αφήνουμε χρέη στο Δήμο».

Η Ελλάδα αντικρούει τα επιχειρήματα της ΠΓΔΜ στη Χάγη


Γιγαντοαφίσα εθνικιστών στο κέντρο των Σκοπίων με την Ελληνική
σημαία, όπου στη θέση του σταυρού, τοποθετήθηκε αγκυλωτός σταυρός
Συνεχίζεται ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης η παρουσίαση των ελληνικών θέσεων στο πλαίσιο της προφορικής διαδικασίας της προσφυγής της ΠΓΔΜ κατά της χώρας μας. Πολυπληθείς, επαναλαμβανόμενες και ουσιώδεις οι παραβιάσεις της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από τα Σκόπια, τόνισε η εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, αντικρούοντας τα επιχειρήματα της ΠΓΔΜ.

Βάζουν τώρα "χέρι" και στις περιουσίες των ... πεθαμένων!


Προκειμένου να αντλήσει έσοδα για την κάλυψη των δραματικών υστερήσεων στα έσοδα, το υπουργείο Οικονομικών δρομολογεί τώρα την «κρατικοποίηση» των περιουσιακών στοιχείων των… πεθαμένων !

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Να εντοπιστούν οι ασυνείδητοι που πετούν ανεξέλεγκτα μπάζα παντού


Το ανατρεπόμενο αυτό, σαφώς δεν είναι του Δήμου Θερμαϊκού.
Η υπηρεσία καθαριότητας πρέπει να εντοπίσει τώρα τον ιδιοκτήτη του.
Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το Blog «Τσουνάμι», με φορτηγά ασυνείδητων να ξεφορτώνουν μπάζα και σκουπίδια στην περιοχή «Τσαϊρια» της Περαίας, πίσω από το Lidl, φέρνει για μία ακόμη φορά στην επιφάνεια το θέμα της ανεξέλεγκτης ρήψης σκουπιδιών και ογκωδών αντικειμένων σε ολόκληρη το δήμο Θερμαϊκού. Δεδομένου ότι εκτός της Περαίας, παρόμοια ή και χειρότερα φαινόμενα παρατηρούνται και στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, αλλά και της Επανομής.

Από τον ΙΔΕΑ στην Χούντα

44 χρόνια από την επιβολή της δικτατορίας της χούντας
Η δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967 αιφνιδίασε, αλλά δεν εξέπληξε. Οχι μόνο επειδή από το 1965 πολλοί ήσαν εκείνοι που ψιθύριζαν ή κουβέντιαζαν ανοιχτά για το ενδεχόμενο "επεμβάσεως του Στρατού". Αλλά διότι οι "δομές", οι μηχανισμοί και φυσικά οι άνθρωποι της Χούντας προϋπήρχαν και δρούσαν άλλοτε παρασκηνιακά και άλλοτε φανερά.

Το αστέρι της Βεργίνας στα πτυχία κρατικού πανεπιστημίου της ΠΓΔΜ

Οι προκλήσεις των Σκοπιανών υπερεθνικιστών δεν έχουν τέλος
Δεν λένε να σταματήσουν τις προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδος και της ιστορίας οι υπερεθνικιστές των Σκοπίων, θέτοντας αυτή τη φορά το αστέρι της Βεργίνας στα πτυχία του κρατικού πανεπιστημίου της πόλης Στιπ της ΠΓΔΜ.

Έρχεται νέο "τσουνάμι" φορομπηχτικών μέτρων και όποιος αντέξει !

Νέοι φόροι στα καύσιμα, στα τέλη κυκλοφορίας και στα ...αναψυκτικά
Βαθιά το χέρι στην τσέπη, θα κληθούν να βάλουν και πάλι οι φορολογούμενοι Έλληνες με το νέο «πακέτο» μέτρων που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να παρουσιάσει στην τρόικα. Τα μέλη της οποίας θα βρίσκονται και πάλι στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου, προκειμένου να πείσουν τους δανειστές μας ότι θα καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» του πρώτου τριμήνου που ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ και ο προϋπολογισμός θα εκτελεστεί κανονικά χωρίς αποκλίσεις.

Το πυρηνικό εργοστάσιο Μπέλενε στη Βουλγαρία και το Κοζλοντούϊ


O πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ μιλώντας στη Σόφια σχετικά με το πυρηνικό σταθμό «Μπέλενε», επεσήμανε ότι την επόμενη εβδομάδα πιθανόν θα υπογραφεί τρίμηνο μορατόριουμ με τη ρωσική πλευρά, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πρέπει να επιλυθούν όλες οι εκκρεμότητες σχετικά με τη χρηματοδότηση και την κατασκευή του δεύτερου μετά το Κοζλοντούϊ πυρηνικού σταθμού στη γειτονική μας χώρα. 

Μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων και λιτότητας στη Βουλγαρία

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόϊκο Μπορίσοφ
Σε νέο «μπαράζ» ιδιωτικοποιήσεων προχωρά η κεντροδεξιά κυβέρνηση Μπορίσοφ της Βουλγαρίας, μετά από την έγκριση που έλαβε από το Κοινοβούλιο, ξεπουλώντας ουσιαστικά την κρατική περιουσία της χώρας. Ενώ την ίδια ώρα, αναγκάζει τους Βούλγαρους να σφίξουν και άλλο το ζωνάρι.