Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Αυτομόλησε στη Βρετανία ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης


Την «κοπάνισε» στη Βρετανία, ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών, Μούσα Κούσα, αφού, όπως ανέφερε ο ίδιος, αποφάσισε να παραιτηθεί, σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Μούσα Κούσα ταξίδεψε αυτοβούλως στο Λονδίνο, αφού αποφάσισε να πάψει να εκπροσωπεί πλέον την κυβέρνηση του Μουαμάρ Καντάφι στη διεθνή κοινότητα, παραιτούμενος από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.
«Ο Κούσα αφίχθηκε στο αεροδρόμιο Φάρνμπορο, με πτήση από τη Τυνησία, στις 30 Απριλίου», σημείωσε ο εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η βρετανική κυβέρνηση ενθαρρύνει όσους από το περιβάλλον του Λίβυου ηγέτη επιθυμούν να τον εγκαταλείψουν.
Νωρίτερα, αναλυτής της βρετανικής «δεξαμενής σκέψης» Quilliam είχε δηλώσει ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης κατέφυγε στη Βρετανία, αφού παραιτήθηκε από την κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενος κατά των επιθέσεων δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι σε αμάχους.
«Αυτομόλησε. Δεν ήταν καθόλου χαρούμενος. Δεν υποστηρίζει τις κυβερνητικές επιθέσεις σε αμάχους. Αναζητά καταφύγιο στην Βρετανία και ελπίζει ότι θα του συμπεριφερθούν καλά», ανέφερε ο Νόμαν Μπένοτμαν.
Ωστόσο, ο Λίβυος κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο Μούσα Κούσα δεν αυτομόλησε αλλά ταξιδεύει στο εξωτερικό για μία διπλωματική αποστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου