Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Τα "μαύρα ταμεία" της Siemens διχάζουν το ΠΑΣΟΚ


Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου όσον αφορά στο σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της Ζήμενς. Παρά τις οχλήσεις που δέχεται, ακόμη και μέσα στη Βουλή, ο Γ. Παπανδρέου αποφεύγει μέχρι στιγμής να ξεκαθαρίσει αν το ΠΑΣΟΚ ως κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα κάνει το «επόμενο βήμα».
Ήτοι να καταθέσει πρόταση για τη διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή και με αντικείμενο τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.
Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος επικρατούν –εδώ και αρκετό καιρό– δύο τάσεις: Υπάρχουν βουλευτές που τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής της συζήτησης και της συγκρότησης Προανακριτικής. Με το σκεπτικό ότι, μετά τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, η κοινωνία έχει καταλήξει ότι πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο και ως εκ τούτου περιμένει από τα κόμματα να κάνουν «κάθαρση». Να αποδώσουν ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία θα κληθούν να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη. Επικαλούνται μάλιστα το γεγονός ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και τα «μικρά», συμπίπτουν σε κάποια άτομα για παραπομπή στη Δικαιοσύνη. Τονίζουν δε ότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα ενισχυθεί η βεβαιότητα που υπάρχει στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «κουκουλώνουν» τα δικά τους σκάνδαλα.
Βουλευτές κινούμενοι στην αντίπερα όχθη υποστηρίζουν ότι αν η Βουλή προχωρήσει στη σύσταση Προανακριτικής, τα κόμματα, ιδίως τα δύο μεγαλύτερα, κινδυνεύουν να πάθουν «στραπάτσο» ανάλογο με αυτό του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου. Επισημαίνουν ότι από τη διαδικασία θα προκύψει ότι οι ευθύνες των πολιτικών προσώπων έχουν παραγραφεί, νέα στοιχεία δεν πρόκειται να βγουν στην επιφάνεια, οπότε οι μόνοι που θα κάτσουν στο σκαμνί θα είναι η... μαρίδα. 

(πηγή: εφημερίδα "Το Παρόν")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου