Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Αναβλήθηκε η δημοπρασία για τη Β΄ φάση αποχέτευσης της Επανομής


Η συνεχιζόμενη αποχή των Εργοληπτών Δημοσίων Έργων από τις δημοπρασίες, που την ξεκίνησαν από τις 14 Μαρτίου, είχε ως αποτέλεσμα να μην διεξαχθεί η δημοπρασία για τη Β΄ φάση της αποχέτευσης της Επανομής, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Επανομής.

Παρά την παράσταση που πραγματοποίησε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής προς τη διοίκηση του συλλόγου των Εργοληπτών να υπάρξει εξαίρεση, ώστε να γίνει η δημοπρασία για το έργο της αποχέτευσης της Επανομής και να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, το αίτημά του δεν εισακούστηκε.
Έτσι, η δημοπρασία θα επαναληφθεί μάλλον την Πέμπτη 14 Απριλίου στα γραφεία της ΔΕΥΑ Επανομής. Με την ελπίδα βέβαια ότι μέχρι τότε, θα έχει λήξει η αποχή των εργοληπτών.  
Η Β΄φάση αποχέτευσης της Επανομής, προβλέπει την κατασκευή του αγωγού και των τριών απαιτούμενων αντλιοστασίων  που θα μεταφέρουν τα λύματα από τον οικισμό της Επανομής στη Νέα Μηχανιώνα, προκειμένου από εκεί να προωθούνται προς το εργοστάσιο δευτεροβάθμιου καθαρισμού λυμάτων. Το έργο αυτό, είναι στενά συνδεδεμένο και με την ολοκλήρωση της Α΄φάσης αποχέτευσης μέσα στον οικισμό της Επανομής.  
Οι εργολήπτες δημοσίων έργων διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την άμεση εξόφληση των έργων που έχουν εκτελέσει από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, την ενεργοποίηση - αύξηση των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, αλλά και δίκαια φορολογικά μέτρα.
Οι οφειλές της ελληνικής πολιτείας προς τις εργοληπτικές επιχειρήσεις, για έργα που παραδόθηκαν στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, υπολογίζονται στα 2,5 δισ. ευρώ δηλαδή γύρω στο 1% του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου