Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Θερμαϊκού η Επιτροπή Διαβούλευσης


Αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού η λήψη απόφασης σχετικά με τη δημιουργία Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, που προβλέπεται από τον νόμο για τον «Καλλικράτη».  Η αναβολή προτάθηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Κυριάκο Στεφανίδη, που ήταν και ο εισηγητής του θέματος, προκειμένου να συμμετάσχουν στον σημαντικό αυτό θεσμό περισσότεροι φορείς της περιοχής.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο, Γιάννης Μαυρομάτης, επέκρινε τη διοίκηση του δήμου γιατί ακόμη δεν συνέταξε τον κανονισμό λειτουργίας της Επιτροπής Διαβούλευσης, κατηγορώντας την ότι ενεργεί με μεγάλη καθυστέρηση και ακολουθώντας παρελκυστική τακτική, όπως έπραξε και με την υπόθεση του Συμπαραστάτη του Δημότη.
Απαντώντας ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής υπενθύμισε ότι ελάχιστοι δήμοι μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες δημιουργίας Δημοτικών Επιτροπών Διαβούλευσης λόγω φόρτου εργασίας. Δεδομένου ότι από 1ης ιανουαρίου, με τις συνενώσεις των τέως δήμων και την ενοποίηση των υπηρεσιών τους είχαν πολλές εκκρεμότητες να διευθετήσουν.
Για το θέμα αυτό, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση», Γρηγόρης Παραδείσης, ζήτησε να ενημερωθούν με επιστολή για τη συγκρότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης φορείς που εκφράζουν τις τοπικές κοινωνίες της περιοχής, ώστε να προσέλθουν στην επόμενη συνεδρίαση και να λάβουν μέρος.
Σχετικά με τις επικρίσεις του κ. Μαυρομάτη, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Θέμης Ασθενίδης  υπενθύμισε ότι τα σχετικά με την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.
Το σχέδιο του Κανονισμού Λειτουργίας της Επιτροπής Διαβούλευσης μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να το διαβάσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου