Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ομόφωνη στήριξη του δήμου Θερμαϊκού στην "Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014"


Ομόφωνα, εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού η στήριξη της υποψηφιότητας του δήμου Θεσσαλονίκης για τον τίτλο: «Ερωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, ο δήμος Θερμαϊκού θα στηρίξει ηθικά τις προσπάθειες του δήμου Θεσσαλονίκης στην πορεία μέχρι την υλοποίηση του σημαντικού αυτού θεσμού και θα συμμετέχει με όποιον τρόπο κρίνει πρόσφορο στις δράσεις του 2014.
Η ιδέα του θεσμού, ξεκινά από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας, την μεγαλύτερη πλατφόρμα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Νεολαίας στην Ευρώπη και της Ευρωπαίκής Επιτροπής και απονέμουν τον τίτλο της Ευρωπαίκής πρωτεύουσας Νεολαίας σε πόλεις που παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ιδεών, δράσεων, προτάσεων και συνεργασιών για τους νέους, από τους ίδιους τους νέους, με διάρκεια ένα χρόνο.
Ο σκοπός της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας είναι να ενθαρρύνει την εφαρμογή νέων ιδεών και την ανάδειξη καινοτόμων προγραμμάτων από τους ίδιους τους νέους, προβάλλοντας συγχρόνως την κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή της πόλης.
Οι δράσεις που σχεδιάζονται να υλοποιηθούν το 2014, θα στηριχθούν κατά βάση στην εθελοντική συμμετοχή των ανθρώπων της ευρύτερης Θεσσαλονίκης, γιαυτό και ο δήμος Θεσσαλονίκης προσπαθεί να έχει συνοδοιπόρους τους όμορους δήμους της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.
Όπως ανέφερε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής, για το θέμα αυτό είχε πρόσφατα συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ενώ υπογράμμισε ότι με την πραγματοποίηση μέρους των εκδηλώσεων της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας» στα όρια του δήμου Θερμαϊκού, θα προβληθεί η περιοχή ως τόπος τουριστικού προορισμού της νεολαίας.
Για το θέμα αυτό, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσακμάκας παρατήρησε ότι θα πρέπει έγκαιρα να καταρτισθεί πρόγραμμα εκδηλώσεων, ώστε να ενταχθεί από το δήμο Θεσσαλονίκης στο γενικότερο πρόγραμμα που θα ετοιμάσει για την «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα νεολαίας 2014».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου