Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Μία κόντρα για τον "Καλλικράτη" στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού


Ως ένθερμος θιασώτης της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της αυτοδιοίκησης, εμφανίστηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης,o οποίος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καταφέρθηκε κατά του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, Βασίλη Αθανασιάδη, όταν ο τελευταίος μίλησε για τις καταστρεπτικές επιπτώσεις που έχουν στους δήμους όλης της χώρας τα κυβερνητικά μέτρα για την αυτοδιοίκηση.

Μιλώντας για το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου ο κ. Αθανασιάδης, έκανε εκτενή αναφορά στην δραστική περικοπή των χορηγήσεων προς τους  οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προβλέποντας ότι «ο Καλλικράτης θα αποτελέσει την ταφόπλακα για την αυτοδιοίκηση, καθώς οι δήμοι βαδίζουν πλέον σε μαρασμό».
Όπως εξήγησε, το υπουργείο Εσωτερικών όχι μόνο περιέκοψε τους πόρους προς τους ΟΤΑ κατά 30%, αλλά λειτούργησε τεχνηέντως με την μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κράτος στην αυτοδιοίκηση. Προκειμένου, όπως είπε «οι πολίτες αντί να βρίζουν την κυβέρνηση, να τα βάζουν τώρα με τους δήμους γιατί δεν γίνονται έργα».
Παίρνοντας το λόγο αρκετή ώρα αργότερα ο κ. Μαυρομάτης, αφού δήλωσε ότι μιλάει «αυτοδιοικητικά και όχι πολιτικά», επιτέθηκε φραστικά κατά του κ. Αθανασιάδη, λέγοντας ότι δεν μπορεί να καταφέρεται κατά του «Καλλικράτη», καθώς  όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ ήθελαν τις συνενώσεις των δήμων. Για να εισπράξει την απάντησή του ότι «άλλο πράγμα η συνένωση και άλλο το ξεζούμισμα των δήμων». 
Υπήρξε όμως στη συνέχεια και άλλη αντιπαράθεση στη συζήτηση επί του Τεχνικού Προγράμματος, όταν ο σύμβουλος της παράταξης Μαυρομάτη, Θανάσης Μπαλασάς, αναφερόμενος στα χρέη άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ που είναι συσσωρευμένα στο δήμο Θερμαϊκού, αναρωτήθηκε:
-Από πού δημιουργήθηκαν αυτά τα χρέη; Από παρθενογένεση;
Για να εισπράξει αμέσως την απάντηση από τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, Αριστείδη Λιόλιο:
-Δίπλα σου είναι ο κ. Μαυρομάτης. Γιατί δεν τον ρωτάς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου