Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Να εντοπιστούν οι ασυνείδητοι που πετούν ανεξέλεγκτα μπάζα παντού


Το ανατρεπόμενο αυτό, σαφώς δεν είναι του Δήμου Θερμαϊκού.
Η υπηρεσία καθαριότητας πρέπει να εντοπίσει τώρα τον ιδιοκτήτη του.
Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το Blog «Τσουνάμι», με φορτηγά ασυνείδητων να ξεφορτώνουν μπάζα και σκουπίδια στην περιοχή «Τσαϊρια» της Περαίας, πίσω από το Lidl, φέρνει για μία ακόμη φορά στην επιφάνεια το θέμα της ανεξέλεγκτης ρήψης σκουπιδιών και ογκωδών αντικειμένων σε ολόκληρη το δήμο Θερμαϊκού. Δεδομένου ότι εκτός της Περαίας, παρόμοια ή και χειρότερα φαινόμενα παρατηρούνται και στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, αλλά και της Επανομής.

Βρείτε και μηνύστε τον ιδιοκτήτη του φορτηγού που ρυπαίνει. 
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και περιβάλλοντος, κ. Κώστας Βογιατζής, στον οποίο απευθυνθήκαμε, μας διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε η παραμικρή εντολή σε απορριμματοφόρα ή φορτηγά του δήμου να ξεφορτώσουν μπάζα στα «Τσαϊρια». Ενώ παράλληλα δήλωσε ότι θα ερευνήσει το θέμα και θα καταβληθεί προσπάθεια από τις υπηρεσίες του δήμου να εντοπίσουν αυτούς που πέταξαν ανεύθυνα τα σκουπίδια και τα άλλα ογκώδη αντικείμενά τους στην περιοχή.
Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Κ.Βογιατζής, θα καταβληθεί προσπάθεια από αύριο κιόλας να απομακρυνθούν τα μπάζα από το σημείο εκείνο.
Εμείς πιστεύουμε ότι από τη μεγέθυνση των φωτογραφιών που δημοσιεύθηκαν, με τα φορτηγά αυτοκίνητα να ξεφορτώνουν τα μπάζα τους στο σημείο εκείνο, μπορούν να εντοπιστούν οι αριθμοί κυκλοφορίας των οχημάτων. Οπότε και ο δήμος Θερμαϊκού, πέρα από τη μήνυση που πρέπει να υποβάλλει κατά των ασυνείδητων, χρειάζεται να τους στείλει και το … σχετικό «κοστούμι» του λογαριασμού της αποκομιδής.
Όμως πέρα από αυτό, πιστεύουμε ότι και η Δημοτική Αστυνομία θα πρέπει να εντείνει την προσοχή της στο θέμα της προστασίας της καθαριότητας, διενεργώντας συχνά-πυκνά περιπολίες σε όλη την έκταση του δήμου για τον εντοπισμό όσων πετούν ανεξέλεγκτα σκουπίδια, μπάζα ή ογκώδη αντικείμενα.
Όπως είχαν αποκαλύψει στις 17 Φεβρουαρίου τα «Μηχανιώτικα Νέα», ένα ανάλογο ή και μεγαλύτερο ακόμη σε έκταση φαινόμενο, συμβαίνει και με τα ρέματα που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων της Νέας Μηχανιώνας. Τα οποία έχουν κατακλυστεί από σκουπίδια και ογκώδη. Μάλιστα, η αρχή είχε γίνει από τον ίδιο τον πρώην δήμο Μηχανιώνας που πετούσε ανεξέλεγκτα σκουπίδια στην περιοχή. Και όπως καταγγέλθηκε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού, είχαν πεταχτεί εκεί από τα αυτοκίνητα του δήμου, επί δημαρχίας του κ. Γιάννη Μαυρομάτη, περισσότεροι από 100 τόνοι σκουπιδιών. Έτσι έγινε η κακή αρχή.
Τα σκουπίδια στα ρέματα της Ν.Μηχανιώνας 
Στο θέμα λοιπόν των σκουπιδιών και της καθαριότητας, χρειάζεται όχι μόνο η φροντίδα όλων των κατοίκων αλλά και η περιφρούρηση από όλους μας, προκειμένου να αποθαρρυνθούν όσοι πετούν αυθαίρετα τα απορρίμματά τους. Γιατί πρέπει επιτέλους να το συνειδητοποιήσουμε ότι το θέμα της καθαριότητας, είναι όχι μόνο ζήτημα πολιτισμού αλλά πρωτίστως υγείας για όλους μας: Για μας, για τα παιδιά μας, για όλους τους συμπολίτες μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου