Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος: Ένας ακόμη διασυρμός της Ελλάδος


Άγριος ξυλοδαρμός ποδοσφαιριστών και φιλάθλων, επεισόδια, συλλήψεις και τραυματισμοί. Όχι, δεν μιλάμε για τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη ή την Συρία, αλλά στον τελικό του κυπέλου Ελλάδας και στα θλιβερά γεγονότα που αμαύρωσαν τον τελικό, έχοντας ως απολογισμό 60 προσαγωγές, 11 συλλήψεις και 11 τραυματισμούς. Γεγονότα τέτοια που οδήγησαν τον  πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο να δηλώσει πως αν δεν αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, ο επόμενος τελικός θα γίνει στη… Γερμανία!

Εθνική απώλεια ο θάνατος του ήρωα της Αντίστασης, Λάκη Σάντα


H Ελλάδα ολόκληρη πενθεί για το θάνατο του ήρωα Απόστολου Σάντα, που έφυγε το Σάββατο από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, ένα μήνα πριν από τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το κατέβασμα της χιτλερικής σημαίας από την Ακρόπολη.

Κινδυνεύει με "λουκέτο" το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης


Σοβαρά προβλήματα, αντιμετωπίζει το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος των καθηγητών του προχωρά σε 4ωρες στάσεις εργασίας (από τις 4μ.μ. μέχρι 8μ.μ.)  από 3 έως 6 Μαΐου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα του  Ωδείου, του παλιότερου δημόσιου φορέα πολιτισμού της χώρας μας, καθώς λειτουργεί συνεχώς από το 1914 που ιδρύθηκε.

Με προσωπικό ασφαλείας τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ την Πρωτομαγιά


Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), την Πρωτομαγιά, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Β.Μεϊμαράκης:"Δεν μπορεί να κυριαρχούν το περιθώριο και οι νονοί"


Χοντραίνει η κόντρα μεταξύ Ν.Δ. και ΛΑΟΣ για την υπόθεση των υποβρυχίων, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ξιφουλκεί λάβρος κατά του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, δηλώνοντας ότι «δεν μπορεί το περιθώριο, οι νονοί, τα λαμόγια να κυριαρχούν στην πολιτική ζωή, να λέμε ότι είναι σάπια και να μην τους αντιμετωπίζουμε γιατί δήθεν θα ρίξουμε το δικό μας επίπεδο».

Εκστρατεία καθηγητών του ΑΠΘ για τη λίμνη Κορώνεια


Την ώρα που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ετοιμάζεται να διαθέσει 400 χιλιάδες ευρώ για «ενέργειες ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εθελοντισμού» σχετικά με τη λίμνη Κορώνεια, δύο επιστήμονες του ΑΠΘ λένε  «μην πετάτε τα λεφτά της Κορώνειας άδικα, θα τα κάνουμε τζάμπα», με έγγραφό τους προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Ελέγχονται ύποπτοι φοροδιαφυγής



Oι ειδικές ομάδες κατά της φοροδιαφυγής, που έχουν συγκροτηθεί στο υπουργείο Οικονομικών,  κατήρτισαν νέες λίστες με «ύποπτους» και «επικίνδυνους» για φοροδιαφυγή, ενώ καλούν τον ελεγκτικό μηχανισμό να εντείνει τους ελέγχους για την είσπραξη των ληξιπροθέσμων χρεών, προχωρώντας ακόμη και σε κατασχέσεις ή πλειστηριασμούς ακινήτων.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

O Μάης της Θεσσαλονίκης


του Σπύρου Κουζινόπουλου
Ο Μάης, που πιστεύεται ότι πήρε το όνομά του από τη μητέρα του Ερμή, τη Μαϊα, είναι ο μήνας που κορυφώνεται η άνοιξη, είναι ο μήνας της νιότης. Νέοι άνθρωποι, απανταχού γης, υποχρεώνουν την ιστορία να υποκλιθεί στο μεγαλείο της σκέψης τους. Νεανικές εξεγέρσεις ενάντια σε όσους παραλύουν δημοκρατικά ιδεώδη, ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνικές αξίες. Νεανική άρνηση και αμφισβήτηση της εξουσίας εκείνης που αγκυλώνει ιδεολογίες και κοκαλώνει τη σκέψη.

Εκδηλώσεις για τους δολοφονημένους βουλευτές Λαμπράκη και Τσαρουχά


Εκδηλώσεις Μνήμης για τους δολοφονημένους βουλευτές της αριστεράς, Γρηγόρη Λαμπράκη και Γιώργη Τσαρουχά, με τον γενικό τίτλο «Από το τρίκυκλο στα τανκς», διοργανώνουν από τις 9 έως τις 31 Μαίου η Εταιρία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (ΕΔΙΑ) 1940-’74 Μακεδονίας και το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ, με την υποστήριξη των: Δήμου Θεσσαλονίκης, Πρυτανεία ΑΠΘ, ΕΣΔΕΠ, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ, ΕΛΜΕ-Θ, ΕΔΟΘ,   ΕΝΙΘ, ΕΥΑΘ, Δήμος Μαραθώνα.

"Ο θάνατος του εμποράκου"


Η αγορά βογκάει, χωρίς να δίνει σημασία. Και δεν αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες ότι εάν σβήσει η αγορά, θα σβήσει η χώρα. Τα στοιχεία που δίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) για την κίνηση στα καταστήματα της συμπρωτεύουσας κατά την Μεγάλη Εβδομάδα, βάσει σχετικής έρευνας που διεξήγαγε σε δείγμα 200 εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης, είναι συγκλονιστικά, καθώς δείχνουν απώλειες της τάξης του 20% έως 40% κατά μέσο όρο.

Μας ζάλισαν τα τηλεοπτικά κανάλια με τον πριγκιπικό γάμο στην Αγγλία


Είναι τουλάχιστον πρόκληση σε αυτή την εποχή της σκληρής λιτότητας που περνάει ο ελληνικός λαός, με εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους συμπολίτες μας να βρίσκονται σε απόγνωση, με χιλιάδες άλλους να αντιμετωπίζουν καθημερινά το φάσμα της πείνας και της ανέχειας και εκατομμύρια συμπατριωτών, κυρίως οι νέοι μας να βλέπουν μαύρο το μέλλον, κάποια μέσα ενημέρωσης, κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες αλλά και site, να ασχολούνται με τον πριγκιπικό γάμο στην Αγγλία και τη χλιδή των «γαλαζοαίματων» και των συνδαιτυμόνων τους.

"Κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας"


Τα τσούγκρισαν για τα καλά στη Βουλή, Καρατζαφέρης και
Μεϊμαράκης. Και τα αυγά που έσπασαν, δεν ήταν πασχαλιάτικα

Οι φοβερές αλληλοκατηγορίες στη Βουλή μεταξύ της Ν.Δ. και ΛΑΟΣ και κυρίως η αποκάλυψη του πρώην υπουργού άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, με επικεφαλής τον πρόεδρό τους, Γιώργο Καρατζαφέρη κατέθεταν απανωτές ερωτήσεις στη Βουλή για να πιέσουν ώστε παραληφθούν γρήγορα τα γερμανικά υποβρύχια και οι εκατέρωθεν καταγγελίες για "υπόκοσμο", δείχνουν πόσο μεγάλη και σε τι έκταση είναι η «σαπίλα στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Θα ακινητοποιούνται περιπολικά της ΕΛΑΣ από έλλειψη καυσίμων;


Σκεφθείτε τη σκηνή να καταδιώκει ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ κακοποιούς οι οποίοι προσπαθούν να διαφύγουν, κι εκεί που οι αστυνομικοί πάνε να τους τσακώσουν, το περιπολικό να μένει από …. Βενζίνη και οι κακοποιοί να το σκάνε!

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ξεφτίλα στο μπάσκετ: Άλλος χάνει αγωνιστικά και άλλος υποβιβάζεται!


Ξεφτίλα!! Αυτό που συνέβη με την περίπτωση της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ, που υποβιβάστηκε στην Β΄κατηγορία, γιατί τα πήγε χάλια αγωνιστικά και έρχεται τώρα ο ΕΣΑΚΕ και αποφασίζει να παραμείνει η ΑΕΚ στην Α1 κατηγορία και στη θέση της να υποβιβαστεί ο Ηλυσιακός, γιατί ο πρόεδρός της δεν είναι… γνήσιος, αλλά «αχυράνθρωπος» κάποιου άλλου, δεν συμβαίνουν ούτε στη Ζιμπάμπουε.

"Λάσπη και συκοφαντίες οι εναντίον μου κατηγορίες", λέει ο Άκης


Για λάσπη και συκοφαντίες εναντίον του, έκανε λόγο ο πρώην υπουργός και τέως Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση επί της -αδιέξοδης όπως την χαρακτήρισε- πρότασης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Στις 7-11 Μαίου γιορτάζονται τα φετινά "Αργύρια" στην Επανομή


Λιτάνευση της εικόνας του Αγ,Αργυρίου στους δρόμους της Επανομής
Τα «Αργύρια», το σημαντικότερο γεγονός που γίνεται κάθε χρόνο στην Επανομή, προς τιμήν του πολιούχου Αγίου Αργυρίου του Επανομίτου, διοργανώνει και φέτος η δημοτική κοινότητα Επανομής, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο Επανομής.

Ξεπέρασε το 1 δις, 300 εκατομμύρια κατοίκους ο πληθυσμός της Κίνας


Το 1 δισεκατομμύριο 339 εκατομμύρια κατοίκους, έφθασε ο πληθυσμός της Κίνας το 2010, σύμφωνα με τα αριθμητικά στοιχεία της απογραφής που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Η αύξηση αγγίζει το 5,9%, σε σχέση με τον αριθμό που είχε καταγράψει η τελευταία απογραφή το 2000 και ήταν 1 δισεκατομμύριο 265 εκατομμύρια κάτοικοι. 

Την Ελλάδα θα προτιμήσουν για τις διακοπές τους οι Σέρβοι


Την Ελλάδα θα προτιμήσουν και φέτος για τις διακοπές τους οι Σέρβοι, τόσο γιατί είναι πλέον φθηνές οι τιμές στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα, αλλά και επειδή αγαπούν παραδοσιακά τη χώρα μας, όπως ανέφεραν στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug εκπρόσωποι σερβικών τουριστικών πρακτορείων.

Τα κυλικεία του 1ου Γυμνασίου και 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Μηχανιώνας


Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι διακηρύξεις για την εκμετάλλευση των κυλικείων του 1ου Γυμνασίου Ν. Μηχανιώνας και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μηχανιώνας. Ο διαγωνισμός για το κυλικείο του γυμνασίου είναι στις 16 Μαίου και του κυλικείου στις 30 Μαίου. Αναλυτικά οι σχετικές διακηρύξεις έχουν ως εξής:

Μέχρι τις 7 Μαίου θα λειτουργήσει η ανθοέκθεση Καλαμαριάς


Μέχρι το Σάββατο 7 Μαίου, θα διαρκέσει η 24η ανθοκομική έκθεση Καλαμαριάς, που άνοιξε τις πύλες της για ακόμη μια χρονιά χτες το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις της πλαζ, παρουσία του δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη.

Η εργατική Πρωτομαγιά στην Ελλάδα


Συμπληρώνονται φέτος 125 χρόνια από την ημέρα που η εργατική τάξη στις ΗΠΑ, έδωσε μια από τις πιο σκληρές μάχες για την καθιέρωση του 8ωρου. Η μεγάλη απεργία των εργατών του Σικάγου, την Πρωτομαγιά του 1886, είχε τραγική κατάληξη με θύματα και οδήγησε στη φυλάκιση των πρωτεργατών της εξέγερσης.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Βολές του δημάρχου Αλεξανδρή για την "προίκα" Μαυρομάτη

Ευθεία βολή κατά του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη, για την "προίκα" που εγκατέλειψε, αποχωρώντας από το δημαρχιακό αξίωμα, εκτόξευσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής, σε απάντηση των έντονων επικρίσεων του πρώην δημάρχου Μηχανιώνας κατά της διοίκησης του δήμου, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2011.

Η ιστορία της Πρωτομαγιάς των λουλουδιών και το μαγιάτικο στεφάνι



Γνωστός στους διάφορους πολιτισμούς με διαφορετικά ονόματα, ο Μάιος ονομάστηκε έτσι από τη ρωμαϊκή θεότητα Maia (Μάγια) της οποίας το όνομα προήλθε με τη σειρά του από την ελληνική λέξη Μαία, τροφός και μητέρα. Η Μάγια ταυτίστηκε και με την Ατλαντίδα νύμφη Μαία, μητέρα του Ερμή στον οποίο και αφιερώθηκε ο μήνας.

Διακρίσεις στο "Πεθαίνοντας για την αλήθεια" του Νίκου Μεγγρέλη


Στην τελική τριάδα για το βραβείο καλύτερης ταινίας στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Αλ Τζαζίρα βρέθηκε το ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Νίκου Μεγγρέλη, «Πεθαίνοντας για την Αλήθεια» (''Shooting vs shooting'').

Απεργούν οι εργαζόμενοι στην κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης


Σε νέες περιπέτειες το μετρό της Θεσσαλονίκης, καθώς από την Τρίτη απεργούν οι εργαζόμενοι του μετρό οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Φεβρουάριο. Πρόκειται για 230 άτομα, τα οποία εργάζονται στο τεχνικό τμήμα του έργου. Σημειωτέον ότι οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές, οι οποίοι πληρώνονται από άλλο κονδύλι, εργάζονται κανονικά, αφού δεν αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους πρόβλημα.

To παρασκήνιο μιας "κόντρας" στην Οικονομική Επιτροπή Δήμου Θερμαϊκού


Είχε την  μικρή του περιπέτεια ο προϋπολογισμός του δήμου Θερμαϊκού για το έτος 2011, καθώς αποτέλεσε θέμα διαξιφισμών διοίκησης- μείζονος αντιπολίτευσης πριν ακόμη φτάσει στο δημοτικό συμβούλιο, όπου τελικά ψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης 26 Απριλίου.

Οδηγίες για υποβολή των αποδείξεων με τις φορολογικές δηλώσεις




Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, διευκρινίζει ότι οι αποδείξεις του 2010 για το κτίσιμο του αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ, πρέπει να συνυποβάλλονται με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011, που κατατίθενται στις Δ.Ο.Υ. ή στέλνονται ταχυδρομικά. 

Η κρίση έπληξε και την αναζήτηση εξωγήινων !!


H οικονομική κρίση έπληξε ακόμα και τους… εξωγήινους! Το πασίγνωστο πρόγραμμα αναζήτησης νοήμονος ζωής στο σύμπαν SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence) διακόπτει τη λειτουργία του λόγω έλλειψης πόρων.

Οικονομική ενίσχυση των 8 αθλητικών συλλόγων του δήμου Θερμαϊκού


Την χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης  στους οκτώ αθλητικούς συλλόγους της περιοχής, για την κάλυψη των εξόδων συντήρησης των γηπέδων τους για το έτος 2011, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού στη συνεδρίασή του το απόγευμα της Τρίτης.

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Θερμαϊκού για το 2011


Κατά πλειοψηφία και εν μέσω αντιπαραθέσεων μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων, εγκρίθηκε το βράδυ της Τρίτης από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού ο ετήσιος προϋπολογισμός  για το έτος 2011, ύψους  39.726.682 ευρώ.  Υπέρ του προϋπολογισμού ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, καθώς επίσης και οι σύμβουλοι του συνδυασμού «Μπροστά Μαζί», ενώ κατά ψήφισαν οι σύμβουλοι της παράταξης Μαυρομάτη, και οι επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Βοτανικός κήπος γίνεται το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά


Σε έναν βοτανικό κήπο - ανάσα για το πολεοδοµικό συγκρότηµα της Θεσσαλονίκης, έκτασης περίπου 170 στρεµµάτων, φιλοδοξούν να µετατρέψουν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης το µεγαλύτερο τµήµα των εγκαταστάσεων του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, που παραχωρήθηκαν για εκµετάλλευση, µε απόφαση του Ταµείου Εθνικής Αµυνας (ΤΕΘΑ).

Θέμα Δημοκρατίας, η λειτουργία των μηχανισμών κατά της φοροδιαφυγής


Ένα πολύ σοβαρό θέμα, αυτό της λειτουργίας των μηχανισμών του κράτους για την πάταξη της φοροδιαφυγής, επισημαίνει σε κύριο άρθρο της η εφημερίδα «Τα Νέα». Υπογραμμίζοντας ότι είναι θέμα Δημοκρατίας να σταματήσουν οι ασθενέστεροι να επωμίζονται τα βάρη της κρίσης, τη στιγμή που τα μεγάλα «ψάρια» φοροδιαφεύγουν, λόγω της αδυναμίας του κράτους.

Στον "αέρα" το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών


Να τιναχτεί στον αέρα, πριν καλά-καλά αρχίσει, απειλείται το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, εξαιτίας της άρνησης πολλών δήμων να εξοφλήσουν τα χρέη τους για την καταπολέμηση που έγινε κατά τα προηγούμενα χρόνια. Όλα αυτά, ενώ οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές προειδοποιούν πως και φέτος θα υπάρξουν εκατοντάδες κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, εξαιτίας του οποίου πέρυσι έχασαν τη ζωή τους 37 άτομα στην Κεντρική Μακεδονία.

Πρόσθετα μέτρα 3 δις φέρνει η αναθεώρηση του ελλείμματος στο 10,5%


Πακέτο πρόσθετων μέτρων για το 2011, υψηλότερα από τα 3 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκαν πριν το Πάσχα, αναμένεται να επιβληθεί από την κυβέρνηση, μετά την  αναθεώρηση του ελλείμματος του 2010 στο 10,5% του ΑΕΠ από 9,4% που ήταν η αρχική εκτίμηση, σε συνδυασμό με την «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού στο πρώτο φετινό τρίμηνο.

Οι 15 ανατροπές που έρχονται στο συνταξιοδοτικό


Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν θα μειώσει άλλο τις συντάξεις, μετά την περσινή λαίλαπα αφαίμαξης των εργαζομένων και των απόμαχων της εργασίας, έρχεται τώρα το υπουργείο Εργασίας και βάζει «χέρι» στις επικουρικές συντάξεις, μειώνοντάς τες 5% - 6% από το 2012. Ενώ ακόμη προχωρά σε 15 νέες ανατροπές στο ισχύον ασφαλιστικό σύστημα, μεταξύ των οποίων η νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, και ο συνυπολογισμός όλων των εισοδημάτων (εκτός κοινωνικών επιδομάτων) στα κριτήρια για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ.

Αθώους κρατούσαν οι ΗΠΑ στο Γκουαντάναμο!


Από τις πρώτες μέρες του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», τον οποίο κήρυξαν οι ΗΠΑ, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, διαισθανόμασταν ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που οδηγούνταν στην περιβόητη φυλακή του Γκουαντάναμο, κάθε άλλο παρά ένοχοι ήταν. Αρκούσε μία υποψία, μία ατεκμηρίωτοι καταγγελία από τους χιλιάδες χαφιέδες που πληρώνουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, για να οδηγηθούν αθώοι άνθρωποι στη χειρότερη φυλακή του κόσμου.

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Δέκα χρόνια από την σοβαρή εθνοτική κρίση στην ΠΓΔΜ


Συμπληρώθηκαν δέκα ακριβώς χρόνια από τη σοβαρή εθνοτική κρίση στα Σκόπια που κόντεψε να τινάξει στον αέρα και να διαλύσει «εις τα εξ ων συνετέθη», ολόκληρο το εποικοδόμημα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Τεράστιες ουρές στα διόδια Μαλγάρων

Τεράστιες ουρές, σχηματίζονται από το απόγευμα και μετά στα διόδια των Μαλγάρων, από τα οχήματα των εκδρομέων που επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη μετά τις σύντομες διακοπές του Πάσχα. Με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι των διοδίων να επιτρέψουν δέκα τουλάχιστον φορές την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων, ώστε να σταματήσουν οι μεγάλες ουρές, που σχηματίζουν στα έξι ταμεία που λειτουργούν, τα οχήματα των εκδρομέων που επιστρέφουν.

Προσπάθεια για αξιοποίηση των 5 θεματικών πάρκων της Θεσσαλονίκης

Ο δήμος Θεσσαλονίκης καταβάλει συστηματικές προσπάθειες, προκειμένου να υπάρχει τακτική συντήρηση του πρασίνου και η ανάπτυξη δράσεων, σε συνεργασία με εθελοντές, ώστε τα πέντε θεματικά πάρκα στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης να μην εγκαταλειφθούν.

Σύλληψη ληστή στη Μηχανιώνα


Αστυνομικοί του τμήματος Μηχανιώνας συνέλαβαν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου έναν 19χρονο, ο οποίος είχε σπάσει τις βιτρίνες δύο καταστημάτων στην περιοχή της Μηχανιώνας, αφαιρώντας τις ταμειακές μηχανές που υπήρχαν μέσα, μαζί με το περιεχόμενο σε χρήματα.

Διαδηλώσεις στη Γερμανία κατά της πυρηνικής ενέργειας


Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τη Δευτέρα σε ολόκληρη τη Γερμανία, ζητώντας τον άμεσο  τερματισμό της λειτουργίας των γερμανικών πυρηνικών σταθμών. Οι διαδηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο των παραδοσιακών ειρηνευτικών «Πορειών του Πάσχα».

O ελληνισμός στη Συρία

Η ελληνική κοινότητα Δαμασκού και Χαλεπίου, οι Συρο-Κρητικοί του Χαμιντιέ και τα διάσπαρτα σε όλη τη χώρα ελληνιστικά μνημεία
Οι ταραχές στη Συρία και το αιματοκύλισμα του Συριακού λαού από το δικτατορικό καθεστώς Άσαντ, προκαλούν αγωνία για την τύχη του ελληνισμού σε αυτή την αραβική χώρα με την μακραίωνη ιστορία.

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Την Τρίτη 26 Απριλίου η συζήτηση στο Δ.Σ. του προϋπολογισμού 2011


Ο προϋπολογισμός του δήμου Θερμαϊκού για το τρέχον έτος 2011, θα είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης στην πρώτη μετά το Πάσχα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Απριλίου στις 5 το απόγευμα.

Ανθρωποσφαγείο στη Συρία


Ανθρωποσφαγείο στη Συρία, καθώς 350 περίπου άτομα έχασαν τη ζωή τους τις 40 ημέρες που συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα, ενώ σε τουλάχιστον 120 ανέρχονται οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο από την καταστολή των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ στη Συρία.

Μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας από την πολιτική ηγεσία της χώρας


Μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας για ξεπέρασμα της κρίσης από την πολιτική ηγεσία της χώρας. "Μεγάλη μέρα σήμερα η Ανάσταση του Κυρίου. Να βοηθήσει όλους μας, να μας γεμίσει πίστη και ελπίδα να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες που έχει ο λαός μας", δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά


Χριστός Ανέστη. Χρόνια Πολλά. Πάσχα των Ελλήνων σήμερα. Πάσχα της αγάπης, της συναδέλφωσης, της χαράς και της προσμονής. Πάσχα του οικουμενικού ελληνισμού. Πάσχα της ανάστασης των ελπίδων για ένα καλύτερο αύριο, για ένα πιο φωτεινό μέλλον του έθνους των Ελλήνων, όπου κι αν αυτό βρίσκεται.