Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

To παρασκήνιο μιας "κόντρας" στην Οικονομική Επιτροπή Δήμου Θερμαϊκού


Είχε την  μικρή του περιπέτεια ο προϋπολογισμός του δήμου Θερμαϊκού για το έτος 2011, καθώς αποτέλεσε θέμα διαξιφισμών διοίκησης- μείζονος αντιπολίτευσης πριν ακόμη φτάσει στο δημοτικό συμβούλιο, όπου τελικά ψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης 26 Απριλίου.

Όπως κατήγγειλε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο σύμβουλος της παράταξης «Νέα Πορεία» κ. Θανάσης Μπαλασάς, όταν κλήθηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου θα συζητούνταν το προσχέδιο του προϋπολογισμού, διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε έτοιμο το κείμενο. Και κατόπιν αυτού αποχώρησε από τη συνεδρίαση, καταγγέλοντας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το γεγονός.
«Επρόκειτο για μία παράλειψη που δείχνει μία απαξίωση  στο έργο της Οικονομικής Επιτροπής, κάτι που δεν τιμά τον δήμαρχο κ. Αλεξανδρή», δήλωσε στα «Μηχανιώτικα Νέα» ο κ. Μπαλασάς. Ο οποίος στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο, είχε πει: «Μας κάλεσαν εκεί χωρίς να υπάρχει κάποιο κείμενο, λες και επρόκειτο να πιούμε καφέ».
Διαφορετική όμως, είναι η άποψη του αρμόδιου αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Κωστή Κούτουκα. Ο οποίος δίνοντας την δική του εκδοχή για το γεγονός, λέει ότι ναι μεν δεν υπήρχε το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού, καθώς το επεξεργάζονταν ακόμη η αρμόδια υπηρεσία του δήμου, υπήρχαν όμως όλα τα σχετικά στοιχεία που τέθηκαν υπόψη της εννεαμελούς Οικονομικής Επιτροπής.
«Καιγόμασταν να ψηφίσουμε έγκαιρα τον προϋπολογισμό και γιαυτό επιλέξαμε αυτή τη διαδικασία, καθώς πρόθεσή μας ήταν να καταρτισθεί το τελικό κείμενο με τη συναίνεση όλων των παρατάξεων», είπε στα «Μηχανιώτικα Νέα» ο κ. Κούτουκας. Κατηγορώντας παράλληλα την παράταξη Μαυρομάτη για κωλυσιεργία, καθώς όπως δηλώνει, με την αποχώρηση εκείνη και την καταγγελία στην Περιφέρεια, ο προϋπολογισμός τελικά εισήχθη στο δημοτικό συμβούλιο με καθυστέρηση μιας εβδομάδας. Ενώ αναφέρει ως παράδειγμα την στάση του κ. Νίκου Παράσχου ο οποίος δέχθηκε εκείνη τη διαδικασία, προκειμένου να κερδηθεί χρόνος και έγκαιρα να συζητηθεί ο προϋπολογισμός στο δημοτικό συμβούλιο.
Τελικά, ο προϋπολογισμός  στην τελική του μορφή  κατατέθηκε στην Οικονομική Επιτροπή στη συνεδρίαση της  19ης Απριλίου και μετά από αυτό ο κ. Μπαλασάς απέσυρε την καταγγελία του από την Περιφέρεια.
Στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θερμαϊκού, μετέχουν ως πρόεδρος ο δήμαρχος Γιάννης Αλεξανδρής, ως αντιπρόεδρος ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πορεία» Γιάννης Μαυρομάτης και ως μέλη οι: Κωστής Κούτουκας, Γιάννης Βασιλειάδης, Ευτυχία Ζαριφέ, Ηρακλής Ντόκας, Παναγιώτης Τροκάνας, Θανάσης Μπαλασάς και Νίκος Παράσχου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου