Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Οικονομική ενίσχυση των 8 αθλητικών συλλόγων του δήμου Θερμαϊκού


Την χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης  στους οκτώ αθλητικούς συλλόγους της περιοχής, για την κάλυψη των εξόδων συντήρησης των γηπέδων τους για το έτος 2011, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού στη συνεδρίασή του το απόγευμα της Τρίτης.

Με βάση την απόφαση αυτή θα δοθούν:
-Στον Ε.Α.Σ. «Αχιλλέας» Περαίας το ποσό των 12.000 ευρώ
-Στον ΠΑΟΝΕ Νέων Επιβατών το ποσό των 9.000 + 1.500 ευρώ
-Στον Α.Π.Ο. «Πυρσός» Αγίας Τριάδας το ποσό των 7.500 ευρώ
-Στον Α.Σ. «Ποσειδών» Νέας Μηχανιώνας το ποσό των 9.000 ευρώ
-Στον «Κεραυνό» Αγγελοχωρίου το ποσό των 4.500 ευρώ
-Στην «Νίκη» Κερασιάς το ποσό των 6.000 ευρώ
-Στην «Νίκη» Μεσημερίου το ποσό των 5.000 ευρώ
-Στον Α.Σ. «Αναγέννηση» Επανομής το ποσό των 10.000 ευρώ.
Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των χρημάτων θα διατεθεί για την συντήρηση του χλοοτάπητα των δημοτικών  γηπέδων που χρησιμοποιούν οι σύλλογοι, κυρίως για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών συντήρησης (λιπάσματα, σπόροι, χώμα κλπ), για την πληρωμή των συντηρητών-φροντιστών κλπ, αλλά επίσης για την επισκευή των χορτοκοπτικών μηχανημάτων και τη βενζίνη για να κινηθούν τα μηχανήματα αυτά.

Όπως είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού κ. Γιάννης Βασιλειάδης, εισηγούμενος το θέμα, εάν δεν συντηρηθούν τα γήπεδα και καταστραφεί ο χλοοτάπητάς τους,  τότε θα χρειαστεί να ανακατασκευαστούν, οπότε θα απαιτείται πλέον μία δαπάνη πάνω από 100.000 ευρώ για το κάθε γήπεδο. Πρόσθεσε δε ότι σε αυτή την δύσκολη οικονομικά εποχή, η διοίκηση του δήμου με τα περιορισμένα οικονομικά που διαθέτει φρόντισε να είναι όσο μπορούσε πιο δίκαιη.
Ακολούθησε αρκετή συζήτηση σχετικά με την πολιτική που θα πρέπει να έχει ο δήμος Θερμαϊκού στο θέμα της ενίσχυσης των αθλητικών συλλόγων.
Ο σύμβουλος της συμπολίτευσης, Παναγιώτης Τροκάνας, πρότεινε η επιχορήγηση στα σωματεία να δίδεται όχι μόνο με βάση τα γήπεδα που χρησιμοποιούν, αλλά και το πόσους αθλητές έχει ο κάθε σύλλογος. Κι επίσης ότι θα πρέπει οι σύλλογοι να αποκτήσουν ακαδημίες για να αυξήσουν τα έσοδά τους αλλά και να υπάρξει μία παρότρυνση από τον δήμο για την συγχώνευση κάποιων από αυτούς, ώστε να δυναμώσουν. Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στη φύλαξη των γηπέδων.
Ο σύμβουλος Βασίλης Αθανασιάδης παρατήρησε ότι είναι λάθος φιλοσοφία που εκπέμπει ο δήμος με τις επιχορηγήσεις των σωματείων και συμφώνησε με τον κ. Τροκάνα ότι  στόχος του δήμου θα πρέπει να είναι η ενίσχυση των ακαδημιών, «που σημαίνει ότι βοηθάμε περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και όχι εάν μία ομάδα ανέβει τώρα κατηγορία και από τον Σεπτέμβρη και μετά παραπαίει».
Ο κ. Θέμης Ασθενίδης ανέφερε ότι ο δήμος θα πρέπει πρώτα να δώσει βαρύτητα στον μαζικό λαϊκό αθλητισμό.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης τάχθηκε υπέρ της συντήρησης των γηπέδων. Προσθέτοντας ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η «Αναγέννηση» Επανομής που προσπαθεί να ανεβεί στην Β΄εθνική κατηγορία. Καθώς, όπως είπε «όταν υπάρχει μία μεγάλη ομάδα στην περιοχή, αυτό είναι ένα κίνητρο για τα παιδιά να ασχοληθούν περισσότερο με τον αθλητισμό».
Κάνοντας τις δικές του παρατηρήσεις ο κ. Γρηγόρης Παραδείσης συμπλήρωσε ότι «εφόσον υπάρχει μία καλή ομάδα στην περιοχή, αυτό βοηθάει εκτός των άλλων και στην αναβάθμιση της περιοχής μας, καθώς θα έρχονται περισσότεροι φίλαθλοι στα μέρη μας, θα γνωρίσουν τις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής, θα δουλέψουν τα καταστήματα κλπ».
Προς το τέλος της συζήτησης προκλήθηκε κάποια ένταση όταν παράγοντες της «Αναγέννησης» Επανομής διαμαρτυρήθηκαν με αρκετά έντονο τρόπο, θεωρώντας ότι είναι μικρό το ποσό της επιχορήγησης και ότι αδικείται η ομάδα τους.
Παρεμβαίνοντας ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής υπενθύμισε τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του δήμου, παρατηρώντας παράλληλα ότι η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού προσπαθεί να αντιμετωπίσει χωρίς διακρίσεις όλους τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής. Και στο πλαίσιο αυτό στέκεται όσο μπορεί καλύτερα και στο πλευρό της «Αναγέννησης». Επίσης, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, ζήτησε τα κλειδιά από όλα τα γήπεδα να υπάρχουν στο δήμο και οποιαδήποτε παραχώρηση γηπέδου εφεξής, θα γίνεται με έγκριση του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου