Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα ο πρώην δήμαρχος Παπαγεωργόπουλος


Άσχημη τροπή για την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, παίρνει η υπόθεση της υπεξαίρεσης που είχε σημειωθεί στο ταμείο του δήμου, καθώς ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, κλήθηκε να απολογηθεί στις 2 Ιουνίου στον 3ο ειδικό ανακριτή, κατηγορούμενος μαζί με άλλα 24 άτομα για δύο κακουργήματα κι ένα πλημμέλημα.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος πήρε προθεσμία από τον 3ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, Κώστα Αλεξίου, για να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και να ετοιμάσει την απολογία του, αντιμετωπίζει τα αδικήματα της υπεξαίρεσης από κοινού και της απλής συνέργειας στην πλαστογραφία, σε βαθμό κακουργήματος, καθώς επίσης το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.
Μαζί του κλήθηκαν σε απολογία και πέρασαν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου άλλα 24 άτομα που κατηγορούνται για την υπεξαίρεση ύψους 51,4 εκατ. ευρώ, από τα ταμεία του δήμου. Ανάμεσά τους είναι οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Μ. Ζορπίδης, Απ. Τσουρέκας και Θ. Αθανάσαρος, ο τέως γενικός γραμματέας του δήμου Μ. Λεμούσιας, διοικητικά στελέχη και υπάλληλοι του δήμου, αλλά και ο φερόμενος ως «πρωταγωνιστής» του σκανδάλου, πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου, Π. Σαξώνης, ο οποίος κρατείται προσωρινά στις φυλακές για την υπόθεση, από τον περασμένο Μάιο. 
Όλοι ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν κατά περίπτωση στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου.


Στήριξη στον Παπαγεωργόπουλο από τη ΝΔ
Την πλήρη στήριξη της ΝΔ στα πρόσωπα του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και των αντιδημάρχων που κλήθηκαν σε απολογία για την υπόθεση υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής στη Θεσσαλονίκη, Δημήτρης Βαρτζόπουλος...
Σε γραπτή ανακοίνωση ο κ. Βαρτζόπουλος επισημαίνει: "είναι σαφές ότι η υπεξαίρεση θα πρέπει να διερευνηθεί τάχιστα, ώστε να φανεί ότι η διοίκηση Παπαγεωργόπουλου έπραξε το καθήκον της. Η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της αρκεί να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της, δίχως πολιτικές αντιπαραθέσεις και επικοινωνιακές κορώνες".
Ο κ. Βαρτζόπουλος τονίζει επίσης "ότι γνωρίζοντας προσωπικά το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους του, είμαι βέβαιος για την αθωότητά τους και περήφανος για το έργο των διοικήσεων Παπαγεωργόπουλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου