Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Παραλύει την Τετάρτη 11 Μαίου η χώρα


Παραλύει την Τετάρτη 11 Μαΐου όλη η χώρα λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Δεν θα λειτουργήσουν οι τράπεζες με απόφαση της ΟΤΟΕ, με προσωπικό ασφαλείας η λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του ΟΣΕ, ενώ τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κινηθούν με προσωπικό ασφαλείας.
Προβλήματα θα υπάρξουν και στις αεροπορικές μετακινήσεις, αφού οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία, ενώ οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν εξαγγείλει τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16:00.
Λόγω των κινητοποιήσεων, αναμένεται να ακυρωθούν δεκάδες πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια. Ειδικότερα, ματαιώνονται 34 πτήσεις, ενώ τροποποιούνται οι ώρες σε 10 δρομολόγια.
Με απόφαση των Ενώσεων Συντακτών της χώρας δεν θα λειτουργήσει κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης (Τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, ειδησεογραφικά site και portals) από τις 6 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης.
Κάλεσμα να δώσουν μαχητικό παρόν στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, στις 11 Μαΐου, απευθύνει η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος, ΟΤΟΕ, σε όλα τα σωματεία μέλη της και τους εργαζόμενους στις τράπεζες. Η Ομοσπονδία απορρίπτει κάθε συζήτηση για οποιαδήποτε μείωση αποδοχών των εργαζομένων στις τράπεζες, ενώ ξεκαθαρίζει ότι, μαζί με ολόκληρο το ελληνικό συνδικαλιστικό κίνημα, δε θα παραμείνει απαθής απέναντι στην ολοκληρωτική επίθεση, που έχει στόχο τους δημοκρατικούς θεσμούς των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Γιατροί και Νοσηλευτές 24ωρη
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας λόγω της συμμετοχής των γιατρών και εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα του δημοσίου στην πανεργατική απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Να πάρουν μαζικά μέρος στη Γενική Απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 11 Μάη 2011, και, στην Απεργιακή Συγκέντρωση ώρα 10.30 π.μ μπροστά στο Ε.Κ.Θ, καλεί τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΚΘ:
     «Οι κυβερνητικές αποφάσεις, οι απαιτήσεις των τοκογλύφων-δανειστών, τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των λεγόμενων αγορών και οι νεοφιλελεύθερες συνταγές των Ευρωπαίων ηγετών, οδηγούν τη χώρα και την κοινωνία βαθύτερα στην κρίση, στην ύφεση, στα αδιέξοδα και την ανεργία.
     Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα τους διεκδικώντας αποδέσμευση από τα δεσμά και τις προβλέψεις του Μνημονίου. Απεργούμε και διεκδικούμε:
• Άμεσα ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας
• Αναπτυξιακά επενδυτικά μέτρα για τη δημιουργία νέων και σταθερών θέσεων εργασίας με πλήρη αμοιβή και ασφάλιση
• Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα είσπραξης φόρων, ΦΠΑ και ασφαλιστικών οφειλών με αυστηρές ποινές και τη ΔΕΣΜΕΥΣΗ περιουσιών για την άμεση εξόφληση των καταχρασθέντων ποσών. Πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής
• Φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου