Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Η κρίση στο χώρο των ΜΜΕ και οι "πεπονόφλουδες"


Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο χώρο του Τύπου, κι ενώ τα ΜΜΕ και οι εργαζόμενοι σ΄αυτά, βιώνουν τη χειρότερη κρίση που γνώρισε ο χώρος από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Το εξοργιστικό φαινόμενο να κυκλοφορούν σήμερα Παρασκευή οι περισσότερες Κυριακάτικες εφημερίδες, κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα και αύριο 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων της χώρας, δείχνει μία πρωτοφανή μεθόδευση των εκδοτών, την ίδια στιγμή που η εκδότης της "Ελευθεροτυπίας" και οι εργαζόμενοι σ΄αυτήν καταγγέλουν ανίερες μεθοδεύσεις, παρελκυστική πολιτική, αδυναμία εκπρόσωπησης του κλάδου σε τόσο κρίσιμες στιγμές αλλά και παραπλάνηση.

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Οι προβοκάτορες και η επίθεση κατά Κ.Χατζηδάκη

Κοινοί προβοκάτορες, είναι αυτοί που επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν τον βουλευτή και τέως υπουργό της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη στο κέντρο της Αθήνας. Γιατί το λέμε με τόση βεβαιότητα; Μα διότι σήμερα, όλα τα μέσα ενημέρωσης, οι τηλεοπτικοί σταθμοί, τα ραδιόφωνα και τα διάφορα sites και blogs, αντί να ασχολούνται με τη μεγαλειώδη χτεσινή πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση και τις τεράστιες μαχητικές απεργιακές διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καταπιάνονται αποκλειστικά σχεδόν με την επίθεση κατά του κ. Χατζηδάκη. Βλέποντας έτσι το δέντρο και αποκρύβοντας το δάσος.

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ο εξευτελισμός της πολιτικής.....

«Κι αν την πολιτική δεν μπορείς να την κάνεις όπως θες, τουλάχιστον μην την εξευτελίζεις» ήταν η απάντηση του βουλευτή Πρεβέζης του ΠΑΣΟΚ,  Βαγγέλη Παπαχρήστου, παραφράζοντας στίχο του Κ.Π.Καβάφη, όταν ανακοινώθηκε στη Βουλή ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, τον έθεσε εκτός Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, επειδή  ψήφισε «όχι» στην επί της αρχής ψηφοφορία του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, με το οποίο τινάζονται στον αέρα τα εργασιακά δικαιώματα. Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι ο κ. Παπαχρήστος ήταν επί χρόνια σύμβουλος και συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου στο Υπουργείο Εξωτερικών……

Πόσο ακόμη θα αντέξουν οι Έλληνες;

Μα καλά, δεν έχουν αντιληφθεί οι "σοσιαλιστές" που μας κυβερνούν ότι έχασαν κάθε λαϊκό έρεισμα με αυτά τα μέτρα λιτότητας, πείνας και ξεφτίλας που κάθε δυο και τρεις επιβάλλουν στους Έλληνες; Πόσο μπορούν ακόμη να αντέξουν οι μεροκαματιάρηδες, οι συνταξιούχοι, οι πενόμενοι επαγγελματίες και βιοτέχνες, οι ανήμποροι αυτής της χώρας πριν ξεσηκωθούν; Δεν βλέπουν ότι καθημερινά και περισσότερο η οργή και η αγανάκτηση του κόσμου γίνονται ποτάμι; Και ως γνωστόν, το ποτάμι ποτέ δεν γυρίζει πίσω...  

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Δυσθεώρητο το μέγεθος της κρίσης !!

Είναι τρομακτικά τα στοιχεία που παρουσιάζει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» για το μέγεθος της κρίσης που πλήττει την ελληνική οικονομία και την κοινωνία μας. H ανεργία πλέον στο σύνολο της χώρας ξεπερνάει το 38%, η μείωση των καταθέσεων είναι -8,80%, η μείωση στην οικοδομή είναι -20% ενώ οι πωλήσεις των Ι.Χ. αυτοκινήτων έχουν πέσει κατά -48%. Την πρώτη θέση στους δείκτες αυτούς, την έχει η περιοχή της πρωτεύουσας, καθώς η ανεργία στην Αττική ξεπέρασε το 41,5%.

"Καζάνι που βράζει" η βάση του ΠΑΣΟΚ λόγω μέτρων...

«Καζάνι που βράζει» είναι η βάση του ΠΑΣΟΚ, εξ αιτίας των αντιλαϊκών μέτρων που διαρκώς παίρνει η κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου. Και όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» της Θεσσαλονίκης, το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ περιμένει μια «σπίθα» για να ανάψει. Κι αυτή πιθανότατα θα τη δει από τη διαρκώς κλιμακούμενη αύξηση των κοινωνικών αντιδράσεων. Η απόσταση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνησή του είναι εμφανής εδώ και καιρό. Ομως, οι αποφάσεις της περασμένης Τετάρτης προκάλεσαν την οργή των μεσαίων στελεχών, των συνδικαλιστών και μεγάλης μερίδας της βάσης του κυβερνώντος κόμματος.