Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Πως χάθηκε οριστικά για τη Μηχανιώνα το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος


Δεν θα σχολιάσουμε την προεκλογική «τελετή αποφοίτησης», για το «Ανοιχτό Πανεπιστήμιο» που έστησε τις τελευταίες ημέρες ο απερχόμενος δήμαρχος Μηχανιώνας.  Και μόνο όποιος είδε στη σχετική φωτογραφία να φιγουράρει φαρδιά-πλατιά  η βινιέτα του εκλογικού του συνδυασμού,  κατάλαβε αμέσως τη σκοπιμότητα της φιέστας που οργάνωσε ο κ. Μαυρομάτης.
Είδαμε όμως έκπληκτοι στο τέλος του σχετικού δελτίου τύπου που απέστειλε στα ΜΜΕ ο κ. Μαυρομάτης να γράφει  ότι… «η Μηχανιώνα είναι ο τόπος όπου αποφασίστηκε και έγινε η εγκατάσταση του Διεθνούς Πανεπιστημίου» !!

Μαθήματα ήθους και αξιοπρέπειας



Καινοτομεί ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Απόστολος Οικονομίδης παραδίδοντας μαθήματα ήθους, δημοκρατίας και αξιοπρέπειας στους πολιτικούς του αντιπάλους. Διαβάστε τι αναφέρει στο πρόγραμμά του για το περιοδικό του Δήμου:
"Το περιοδικό του Δήμου Θερμαϊκού, θα πάψει να είναι μέσο προσωπικής προβολής του δημάρχου, αλλά βήμα αντικειμενικής-πλουραλιστικής ενημέρωσης. Για να γίνει επιτέλους μέσο ενημέρωσης, αληθινού διαλόγου και προβληματισμού των δημοτών". 
Είναι γνωστό ότι οι απερχόμενοι δήμαρχοι Μηχανιώνας, Γιάννης Μαυρομάτης και Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής, είχαν μετατρέψει όλα αυτά τα χρόνια το περιοδικό του Δήμου Μηχανιώνας και την εφημερίδα του Δήμου Θερμαϊκού, σε προσωπικά προπαγανδιστικά τους έντυπα, στραγγαλίζοντας τη φωνή της αντιπολίτευσης και απαγορεύοντας τη δημοσίευση κάθε αντίθετης με τη δική τους άποψης.
Επιτέλους να μπούν η Δημοκρατία, η Πολυφωνία και ο Πλουραλισμός στο νέο Δήμο Θερμαϊκού. Γιαυτό κι εμείς, με τον καλό συνάδελφο Νίκο Δημαρά επιλέξαμε να συνεργαστούμε μαζί του και κατερχόμαστε μαζί του στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Οι συνέπειες της κρίσης και ο τρόπος αντίδρασης


Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι θα περάσουμε ένα πολύ δύσκολο χειμώνα. Με την ανεργία να καλπάζει. Με τις τιμές στα καταναλωτικά αγαθά να φτάνουν διαρκώς και περισσότερο στα ύψη. Με τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας να βουλιάζουν ολοένα και περισσότερο στα χρέη, στη μιζέρια, στη δυστυχία. Με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους μας να βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς μία άστοργη, ανίκανη και λαοπλάνα κυβέρνηση («Τα λεφτά υπάρχουν») φόρτωσε στις πλάτες τους τις συνέπειες της κρίσης, αντί για μία δίκαιη κατανομή των βαρών και αντί να πληρώσουν τα σπασμένα «οι έχοντες και κατέχοντες». Στο κάτω-κάτω της γραφής, δεν ήταν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που δημιούργησαν το χρέος και τα ελλείμματα. Και το «Δώρο των Χριστουγέννων» που περίμεναν για να βουλώσουν κάποιες τρύπες, να εξοφλήσουν το πετρέλαιο του χιονιά, τα φροντιστήρια των παιδιών, την εξόφληση της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, έχει πλέον χαθεί. Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς από τους κυβερνώντες πως θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι; Πως θα τα βγάλουν πέρα το χειμώνα που έρχεται;

Συμμετέχοντας στις εκλογές μετά από 36 χρόνια….

                                                                                            
Την πρώτη φορά που πήρα μέρος σε εκλογές, ήταν  πριν 42 χρόνια, στις 29 Σεπτεμβρίου 1968, όταν στο στημένο δημοψήφισμα της χούντας για την έγκριση του ψευδοσυντάγματός της, έριξα ένα καραμπινάτο ΟΧΙ που πολύ το ευχαριστήθηκα. Πέντε χρόνια αργότερα, η χούντα των συνταγματαρχών είχε οργανώσει πάλι δημοψήφισμα, τον Ιούλιο του 1973, με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο να προσπαθεί να εκδικηθεί τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ για το κίνημα του Ναυτικού που αυτός είχε υποθάλψει. Σ΄εκείνο το δημοψήφισμα, πήγα μεν να ψηφίσω, καθώς η προσέλευση ήταν υποχρεωτική και κάθε αποχή τιμωρούνταν με φυλάκιση.  Στόλισα όμως το ψηφοδέλτιο που έριξα στην κάλπη με τις μουτσούνες δύο τετράποδων, καθώς σκέφθηκα ότι επρόκειτο για τη διαμάχη «δύο γαϊδάρων που μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα», κατά πως λέει και ο λαός μας.

Προσερχόμαστε στις κάλπες με φανατισμό και αποφασιστικότητα

Πολλοί συμπολίτες μας, θυμωμένοι βαθειά από τα σκληρά μέτρα που λόγω ΔΝΤ επιβλήθηκαν στη χώρα μας, αγανακτισμένοι από τον τρόπο άσκησης της εξουσίας από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν από τον τόπο ειδικά την τελευταία πεντηκονταετία, εξοργισμένοι από τα όσα βλέπουν να γίνονται γύρω τους, δηλώνουν πως δεν πρόκειται να πάρουν μέρος στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Λέγοντας μάλιστα ότι θα απέχουν από την εκλογική διαδικασία ή αν προσέλθουν στις κάλπες, θα ψηφίσουν λευκό ή άκυρο.
Πρόκειται για μία βαθειά λαθεμένη αντίληψη, καθώς:

Αθλιότητες δημάρχων με τα χρήματα των φορολογουμένων


Ένα απίθανο θέαμα, παρακολούθησαν οι κάτοικοι της Μηχανιώνας, της Κερασιάς και του Αγγελοχωρίου, βλέποντας  όλη τη μέρα της Πέμπτης 30/9/2010, πολυπληθή συνεργεία του απερχόμενου δημάρχου Θερμαϊκού, Γιάννη Αλεξανδρή, να μοιράζουν την επίσημη μηνιαία εφημερίδα του Δήμου Θερμαϊκού «ΘΕΑ του Θερμαϊκού» σε δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα παντού: Σε σπίτια, καταστήματα, στη λαϊκή αγορά, στα καφενεία, στους δρόμους, στις εισόδους των σπιτιών και εκκλησιών, στα γραμματοκιβώτια, στα Σούπερ-μάρκετ.  Ενώ ακόμη και στα κάγκελα των νεκροταφείων της Ν.Μηχανιώνας, είχαν τοποθετηθεί φύλλα της εφημερίδας, ίσως για να πληροφορηθούν οι αποδημήσαντες εις Κύριον συνδημότες το  ανύπαρκτο «μέγα έργο» και τα δήθεν «επιτεύγματα» του απερχόμενου δημάρχου Θερμαϊκού.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Μέθοδοι Γκέμπελς και Γεωργαλά στο Δήμο Θερμαϊκού


Ο αρχηγός των «Ες-Ες» Χάινριχ Χίμλερ, είχε κάποτε πει για τον διαβόητο  υπουργό Προπαγάνδας του Χίτλερ, Πάουλ Γιόζεφ Γκέμπελς:«Δώστε σε αυτόν τον άνθρωπο ένα μικρόφωνο ή έναν στυλογράφο και θα κάνει τους εβραίους να αυτοκτονήσουν από ενοχές».

Το θυμηθήκαμε, διαβάζοντας το τελευταίο, νο 5, τεύχος της προεκλογικής φυλλάδας που εκδίδει μέρα παρά μέρα ο απερχόμενος δήμαρχος Μηχανιώνας και υποψήφιος για το Δήμο Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης. Μία φυλλάδα που αποπνέει μία φασίζουσα νοοτροπία. Καθώς, ενώ κραυγάζει πρωτοσέλιδα ότι … «χρεωκόπησε ο νυν δήμαρχος Θερμαϊκού», από την άλλη, επιχειρώντας μία πλήρη διαστροφή της αλήθειας και κάνοντας «το μαύρο-άσπρο», διατείνεται πως «ο δήμος Μηχανιώνας αναδεικνύεται για μία ακόμη τετραετία οικονομικά εύρωστος και υγιής» !!