Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

"Έφυγε" ο Ντίνος Κοσμόπουλος

Πέθανε αργά το απόγευμα του Σαββάτου από ανακοπή καρδιάς ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ντίνος Κοσμόπουλος. Ο πρώην δήμαρχος βρισκόταν σε εκδήλωση στο Καυτανζόγλειο στάδιο για την ονομασία του προπονητηρίου αλμάτων και δρόμου σε «Νίκος Ζαχαριάδης». Παρά το γεγονός ότι ήταν παρόντες στην εκδήλωση τρεις γιατροί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρά τις προσπάθειες που έγιναν, δεν κατέστη δυνατό να διασωθεί.
Ο Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος, ο Ντίνος ,όπως τον φώναζαν οι φίλοι του, γεννήθηκε το 1928 και εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 1986. Το 1989 εκλέχθηκε δήμαρχος Θεσσαλονίκης και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το 1998. Έγινε δήμαρχος το 1989 σε αντικατάσταση του Σωτήρη Κούβελα και στη συνέχεια κέρδισε τις εκλογές του 1990 και του 1998 με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

Ξεκαρδιστικά μαθήματα ιστορίας από τον Ιεροκλή και τον Σταρόβα


Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης με τον Δημήτρη Σταρόβα, έδωσαν και φέτος στην Αθήνα, στην Πλάκα, ρεσιτάλ γέλιου με τους «Αγαμους Θύτες». Από τους σπαρταριστούς μονολόγους του Ιεροκλή σας δίνουμε παρακάτω μια χορταστική γεύση. Ο εξάψαλμος του καθηγητή προς τους ανιστόρητους μαθητές και το… πρωινάδικο μιας σύγχρονης κυρίας. Οι Άγαμοι Θύται μετά από μια τετραετία δημιουργικής αντρανάπαυσης (κοινώς: αφασίας) επιστρέφουν εναντίον σας δριμύτεροι και παγκοσμιοποιημένοι, ως «Άγαμοι Θύται International».

Έγκλημα κατά του μητρικού θηλασμού!!


Μαιευτήρια χορηγούν στις νέες μητέρες χάπια για να κόψουν το μητρικό γάλα και να δώσουν στα βρέφη τους ξένο γάλα
Στο όνομα της εμπορευματοποίησης των πάντων, όλα στο σφυρί, ακόμη και ο μητρικός θηλασμός.  Και όπως αποκαλύπτει σε έρευνά της η εφημερίδα «Καθημερινή», μαιευτήρια σαμποτάρουν τον μητρικό θηλασμό για να προωθήσουν συγκεκριμένες μάρκες βρεφικού γάλακτος. Μάλιστα, κάποια από αυτά, χορηγούν εγκληματικά στις νέες μητέρες ακόμη και χάπια για να κόψουν το μητρικό γάλα και να δώσουν στα βρέφη ξένο γάλα. Το «πάρτι» με τις εταιρείες γάλακτος, όπως αποκάλυψε έρευνα της Εθνικής Επιτροπής Θηλασμού και του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, συνεχίζεται, αφού μαιευτικές κλινικές έχουν αναλάβει την προώθηση των προϊόντων τους με τη μορφή δώρων προς τις μητέρες.

Νέα διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη κατά των αυξήσεων του ΟΑΣΘ


Νέα διαδήλωση, πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, εκπρόσωποι και πολίτες της κίνησης «Δεν πληρώνω», που διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στα τιμολόγια των εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).
Με πρωτοβουλία της επιτροπής «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» και άλλων οργανώσεων, έγινε στην αρχή  συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πικετοφορία στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς και στη συνέχεια οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους, φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια σε θαμώνες καφετεριών και περαστικούς. 

Οι "τζαμπατζήδες" και ο ... Αυλωνίτης


Στο στόχαστρο λοιπόν οι «τζαμπατζήδες». Τους καταγγέλλουν με τεντωμένο το δάχτυλο κυβερνητικοί βουλευτές. Αυτοί οι οποίοι, ως γνωστόν, πληρώνουν τα έξοδα των γραφείων, των τηλεφώνων και των μετακινήσεών τους με τον ιδρώτα του προσώπου τους. Τους «τσακίζουν» πρωταγωνιστές τηλεοπτικών παραθύρων με πλούσια εμπειρία σε πολυδάπανες εκδρομές συν γυναιξί και τέκνοις δαπάναις μεγάλων εταιρειών, με προεξάρχουσα την πάλαι ποτέ SIEMENS του εντιμοτάτου και αξιότιμου κυρίου Μιχάλη Χριστοφοράκου.

"Ξύπνησε" από το λήθαργο η κυβέρνηση με 12ωρη καθυστέρηση

Χρειάστηκε να περάσει μία ολόκληρη ημέρα, μέχρι η κυβέρνηση να «ξυπνήσει» υπό το βάρος των λαϊκών αντιδράσεων και να εκφράσει «έντονη δυσφορία» για όσα ειπώθηκαν κατά τη χθεσινή συνέντευξη των εκπροσώπων της τρόικα. Για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Γενικό Διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε: «Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό».

Τα "ασημικά" του Δημοσίου

Όπως έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε μόλις χτες από τους Κομισάριους της τρόικας, την επόμενη τριετία η "προσπάθεια εξυγίανσης" θα συνεχιστεί με την εκποίηση των "ασημικών" του Δημοσίου.
Στο κυοφορούμενο Μνημόνιο η τρόικα αξιώνει να εγγραφούν έσοδα 50 δισ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις μέχρι το 2015. Στην ουσία πρόκειται για πρόγραμμα γενικής εκποίησης του δημόσιου πλούτου. Στρατηγικοί τομείς, όπως η ενέργεια και οι συγκοινωνίες, αλλά και ευαίσθητα τμήματα της δημόσιας περιουσίας, όπως οι ακτές, θα ριχτούν βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

"Πάγωμα" των καταθέσεων Μουμπάρακ στην Ελβετία


Το «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του Χόσνι Μουμπάρακ και της ακολουθίας του για τρία χρόνια, διέταξε η κυβέρνηση της Ελβετίας μετά την ανακοίνωση παραίτησης του Αιγύπτιου προέδρου, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
Η απόφαση της Ελβετίας ισχύει για μετρητά και επενδύσεις σε λογαριασμούς σε τράπεζες της χώρας αλλά και σε ενδεχόμενη πώληση ή μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας.
Σημειώνεται πως παρόμοια απόφαση η Ελβετία είχε πάρει και για τον πρώην πρόεδρο της Τυνησίας Ζίνε Μπεν Άλι.

Άλλα 30 δις στις τράπεζες !


Μπορεί οι στρόφιγγες στις χορηγήσεις προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έχουν κλείσει ερμητικά, μπορεί τα νοικοκυριά να στενάζουν και οι συμπολίτες μας να μην έχουν ούτε ένα ευρώ περισσευούμενο για να αγοράσουν το πετρέλαιο του χειμώνα και τα είδη πρώτης ανάγκης, μπορεί να έχει επιβληθεί μία άγρια φορομπηχτική πολιτική στο όνομα του ότι «τα ταμεία του κράτους είναι άδεια», όμως την ίδια ώρα βρίσκονται χρήματα και σύντομα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, θα δοθούν στις τράπεζες άλλα 30 δις ευρώ! Κι έτσι, τα 55 δις που έχουν μέχρι τώρα διατεθεί από το ελληνικό Δημόσιο για το τραπεζικό μας σύστημα, θα γίνουν πλέον 85 δις. Μήπως είπατε τίποτα;

Το όργιο σπατάλης σε δήμους της χώρας


Το περιστατικό που αποκαλύφθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης, με τα ολοκαίνουρια "άχρηστα" σάρωθρα, δείχνει ξεκάθαρα το όργιο σπατάλης που γίνονταν σε πολλούς δήμους της χώρας, με συνέπεια να συσσωρεύονται απίστευτα χρέη στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Και τα «σπασμένα» φυσικά, καλείται τώρα να τα πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

"Δημόσιος διάλογος" για το θεαθήναι...


Συγνώμη δηλαδή τώρα: Από τη μία η κυβέρνηση υπέγραψε την παράδοση της χώρας στην τρόϊκα, χωρίς να έχει ενημερώσει πριν τα πολιτικά κόμματα της χώρας, προχώρησε και στην απόφαση για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στους ξένους, πάλι ερήμην των κομμάτων και τώρα έρχεται και δια του υπουργού των Οικονομικών, καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων σε δημόσιο διάλογο, όπως λέει «για την εκπόνηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής με χρονικό ορίζοντα το 2015». Πως λέγεται αυτό;

Στη χώρα της μπανανίας και της φαιδράς πορτοκαλέας


Τελικά, η υποδούλωση της χώρας στην Τρόϊκα,  έφερε την Ελλάδα σε κατάσταση μπανανίας, θυμίζοντάς μας την αλήστου μνήμης εποχή Πιουριφόϋ, όταν τα ξένα αφεντικά έδεναν και έλυναν στην πατρίδα μας. Μόνο έτσι, μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει την προκλητική στάση των εκπροσώπων της τρόϊκας, οι οποίοι ανέφεραν θρασύτατα και απροκάλυπτα αυτό που επιμελώς μας έκρυβε η κυβέρνηση: Ότι δηλαδή,  θα πρέπει τα επόμενα τέσσερα χρόνια να ξεπουλήσουμε όποια δημόσια περιουσία υπάρχει, προκειμένου να συγκεντρωθεί το ιλιγγιώδες ποσό των 50 δις ευρώ για τη μείωση του δημόσιου χρέους. Το γούστο δε είναι ότι μας έκαναν και… παραχώρηση ότι δεν ζητούν επί του παρόντος να πουλήσουμε κάποια από τα αρχαία μνημεία της χώρας. Τυχεροί ο Παρθενώνας, η αρχαία Ολυμπία και ο Λευκός Πύργος. Τη γλύτωσαν για την ώρα.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας καταστηματαρχών της Επανομής

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, οργανώνουν την ερχόμενη Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί, έξω από το πρώην δημαρχείο Επανομής οι καταστηματάρχες της Επανομής με αιτήματα την άμεση αποκατάσταση όλων των δρόμων της πόλης, που παραμένουν ανοιχτοί λόγω του έργου της αποχέτευσης και το άνοιγμα του πεζόδρομου. Την εκδήλωση διαμαρτυρίας, οργανώνει ο Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών Επανομής. "Όλοι στο πρώην Δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούμε για την απαράδεκτη κατάσταση των δρόμων της πόλης μας", αναφέρεται σε αφίσα που κυκλοφόρησε ο Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών.

Μουμπάρακ τέλος !!


Μουμπάρακ τέλος!! Ο επί 30 χρόνια Αιγύπτιος πρόεδρος, παραιτήθηκε από το αξίωμά του μεταβιβάζοντας την εξουσία στις ένοπλες δυνάμεις και τον αντιπρόεδρο Ομάρ Σουλεϊμάν, μετά από 18 ημέρες μαζικών διαδηλώσεων με αίτημα την αποχώρηση του Χόσνι Μουμπάρακ. Στο σύντομο ανακοινωθέν του, ο Σουλεϊμάν ανακοίνωσε ότι ο Μουμπάρακ «παραιτείται» από το αξίωμά του και παρέδωσε την εξουσία στο Ανώτατο Συμβούλιο των Ενοπλων Δυνάμεων.

Η αγωνία των νέων για το μέλλον του Δήμου Θερμαϊκού

Πολύ κόσμο μπέρδεψε αυτό το γαϊτανάκι των ενστάσεων Μαυρομάτη κατά του κύρους των εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου στο Δήμο Θερμαϊκού. Έκδηλο το ενδιαφέρον των συνδημοτών μας για το μέλλον του Δήμου μας. Ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων που θέλουν να δουλέψουν ανιδιοτελώς για να πάει μπροστά η περιοχή μας, για να ξεφύγει από τη μιζέρια και την απομόνωση. Γιαυτό και θεωρούμε ως εξαιρετική τιμή μας να δημοσιεύσουμε το μήνυμα που μας έστειλε η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μηχανιώνας, Μαίρη Λιόλιου. Θεωρώντας ότι ο σκεπτικισμός που εκφράζει, αντιπροσωπεύει όλους τους Μηχανιώτες και τους άλλους κατοίκους του Δήμου Θερμαϊκού. Ας δούμε τι ακριβώς γράφει:

Σύγχυση για τις κινήσεις Μουμπάρακ


Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του Χόσνι Μουμπάρακ, κι ενώ η λαϊκή οργή ξεχειλίζει ύστερα από τις δηλώσεις του Αιγυπτιου προέδρου ότι δεν εγκαταλείπει την εξουσία.  Ο Χόσνι Μουμπάρακ και η οικογένειά του αναχώρησαν από το Κάιρο προς άγνωστη κατεύθυνση από στρατιωτική βάση στα περίχωρα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, μεταδίδει το αραβόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια δίχως να επικαλείται την πηγή της πληροφόρησής του. Αρχικά το ειδησεογραφικό δίκτυο είχε μεταδώσει ότι ο Μουμπάρακ και η οικογένειά του «έφυγαν από τη χώρα», αλλά ανασκεύασε λέγοντας ότι έφυγαν από το Κάιρο και όχι από την Αίγυπτο.

Προσφυγή Μαυρομάτη στο ΣτΕ;


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν, όπως μαθαίνουμε, σχετικά με την απόφαση του Τριμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που απέρριψε στην ένσταση του ηττημένου των εκλογών κ. Γιάννη Μαυρομάτη στο Δήμο Θερμαϊκού κατά του κύρους των εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου. Κάποια στελέχη του κ. Μαυρομάτη, λέει, συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης και συζήτησαν το ενδεχόμενο να συγκεντρώσουν χρήματα από όλους τους υποψήφιους που μετείχαν στο συνδυασμό «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» για το δημοτικό συμβούλιο και τα τοπικά διαμερίσματα, προκειμένου να γίνει προσφυγή κατά της δικαστικής απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας!

Ποινική δίωξη για "ιερή" κομπίνα σε μοναστήρι του Λαγκαδά


Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τα κακουργήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για κομπίνα ύψους 17 εκατ. ευρώ γύρω από το γυναικείο μοναστήρι Αναστάσεως του Κυρίου Εμμαούς, στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Η δίωξη ασκήθηκε με βάση το πολυσέλιδο πόρισμα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ στο οποίο «φωτογραφίζονται» ως εμπνευστές της απάτης δύο μοναχοί κι ένας δικηγόρος. Σύμφωνα με το πόρισμα, οι μοναχοί έπειθαν πιστούς να συνάψουν τραπεζικά δάνεια για την αγορά ακινήτων τα οποία αποπλήρωνε το μοναστήρι.

Συνέχεια έργων ανάπλασης της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης


Νέα έργα για την ανάπλαση του τμήματος της νέας παραλίας από το ύψος του Βασιλικού Θεάτρου μέχρι και τους Ομίλους Θαλασσίων Αθλημάτων, πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στο προσεχές δίμηνο. Στην έκταση των περίπου 80.000 τ.μ., την οποία καλύπτει το συγκεκριμένο κομμάτι του παραλιακού μετώπου, πρόκειται να διαμορφωθούν επτά νέα πάρκα, με κυρίαρχα το πράσινο και τις χρήσεις πολιτισμού.

Με καλό καιρό το τριήμερο


Θα συνεχιστούν και την Παρασκευή οι καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις στα Δυτικά αλλά και στα νότια. Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά. Στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας θα σχηματιστεί τοπικά παγετός.  Και πάλι αίθριος θα είναι ο ουρανός με κάποιες τοπικές συννεφιές προς το μεσημέρι αργα και το απόγευμα.Η θερμοκρασία απο -3 εώς 13 βαθμούς. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.  

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η βαριά κληρονομιά, υποθήκη για το μέλλον

 του Κυριάκου Στεφανίδη, προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού


Οικονομική καταστροφή και «καμένη γη», παραλαμβάνει η νέα διοίκηση του Δήμου μας από ματαιόδοξους, ανεύθυνους και επιπόλαιους καιροσκόπους. Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο της νέας Διοίκησης του Δήμου Θερεμαϊκού, το έλλειμμα και των τριών Καποδιστριακών Δήμων που συνενώθηκαν ξεπερνά τα 21.500.000 ευρώ. Το νούμερο αυτό έχει την τάση να αυξηθεί αφού υπάρχουν ακόμα προμηθευτές που έρχονται και ζητούν χρήματα τα οποία δεν έχουν τιμολογηθεί. Όσο για τον Δήμο Μηχανιώνας, που η προηγούμενη διοίκηση, προεκλογικά αναφερόταν σε πλεόνασμα 3.000.000 ευρώ, το έλλειμμα της ξεπερνά τα 7.500.000 ευρώ. Ποσό που αποτελεί ρεκόρ για την Μηχανιώνα, αλλά και έλλειμμα τεράστιου μεγέθους σε σχέση με τον πληθυσμό και σε σύγκριση με άλλους δήμους της χώρας.

Μουμπάρακ: "Θα φύγω τον Σεπτέμβρη"


Δεν αποχωρεί από την εξουσία ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, αλλά σε διάγγελμα που απηύθυνε προς τον Αιγυπτιακό λαό, το βράδυ της Πέμπτης, ανακοίνωσε την παράδοση μερικών εξουσιών στον αντιπρόεδρο Ομάρ Σουλεϊμάν, συνταγματικές μεταρρυθμίσεις και την άρση του στρατιωτικού νόμου. Οι ανακοινώσεις αυτές, προκάλεσαν εμφανή απογοήτευση στους εκατοντάδες χιλιάδες συγκεντρωμένους στην πλατεία Ταχρίρ.  Οι διαδηλωτές κουνούσαν τα παπούτσια τους στον αέρα σε ένδειξη οργής και περιφρόνησης και φώναζαν «Κάτω ο Μουμπάρακ!» και «Φύγε!».

Πανελλαδικό ενδιαφέρον για την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στη Θεσσαλονίκη


Πανελλαδικό ενδιαφέρον, προκαλεί η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στο «Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο» της Θεσσαλονίκης, όπου θα παρουσιάσει τις θέσεις του κινήματος ανεξάρτητων πολιτών «Σπίθα» για την αυτοοργάνωση και την αφύπνιση του Έλληνα πολίτη, με έναν στόχο: Το κοινό καλό, την αναγέννηση μιας Νέας Ελλάδας, ενός αξιοκρατικού και δημοκρατικού κοινωνικού κράτους Δικαίου.  

"Σε δύο βάρκες" έκθεση της Ευρωβουλής για το Σκοπιανό

Σε δύο βάρκες, πατά η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Σκοπιανό, που συζητήθηκε στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, ζητώντας και από τις δύο πλευρές, Ελλάδα και ΠΓΔΜ την άμεση λύση του Σκοπιανού, παραγνωρίζοντας όμως το γεγονός ότι το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει στις σχέσεις των δύο χωρών, το θέμα της ονομασίας της γειτονικής μας χώρας, δεν προχωράει εξαιτίας της αδιαλλαξίας της κυβέρνησης των Σκοπίων.

Πλησιάζει το τέλος του Μουμπάρακ


Όλα δείχνουν ότι έχει δρομολογηθεί η απομάκρυνση από την προεδρία της χώρας του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος απόψε αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα από την κρατική τηλεόραση προς τον Αιγυπτιακό λαό. Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Αχμέντ Σαφίκ δήλωσε στο BBC ότι είναι υπό συζήτηση το σενάριο παραίτησης του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και ότι η κατάσταση θα ξεκαθαριστεί σύντομα. Για παραίτηση ακόμα και εντός της ημέρας κάνει λόγο το αμερικανικό NBC και ο επικεφαλής της CIA πληροφορίες που ωστόσο διαψεύδει ο υπουργός Πληροφοριών.

H ανεργία καλπάζει και οι αρμόδιοι.. "προσμένουν το θαύμα"

"Πρωταθλήτρια" η Βόρεια Ελλάδα με την ανεργία να φτάνει στο 16,2% σε Ανατ.Μακεδονία-Θράκη και 15,4% στη Δυτ.Μακεδονία
Στην ουρά για το επίδομα ανεργίας !!
H ανεργία καλπάζει, οι εργαζόμενοι, κυρίως οι νέοι και οι νέες μας αυξάνουν την μακριά λίστα της ανεργίας και οι κυβερνώντες αυτό τον τόπο, αντί να πιάσουν το πρόβλημα-Μινώταυρο «από τα κέρατα» και να πάρουν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα για την τιθάσευση του προβλήματος, παρακολουθούν αμήχανοι τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν την έκρηξη της ανεργίας. Και όπως θα περιέγραφε ο ποιητής μας Κώστας Βάρναλης, «δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θαύμα».

48ωρη απεργία σε όλες τις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης

Σοβαρές εξελίξεις σημειώνονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης, που έχουν φέρει τον δημοσιογραφικό κόσμο της Μακεδονικής πρωτεύουσας σε απόγνωση. Έτσι, στις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά, η ιδιοκτησία τους επέβαλε την εκ περιτροπής εργασία σε όλους τους εργαζόμενους, με συνέπεια να εργάζονται πλέον μόνο τρεις μέρες την εβδομάδα, ενώ ανάλογη τακτική επιχειρεί και η ιδιοκτησία της εφημερίδας Αγγελιοφόρος. Την ίδια στιγμή, την προσεχή Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης θα ασχοληθεί με το θέμα της TV-100 και του FM-100 και ίσως υπάρξει και νέος γύρος απολύσεων και από εδώ, όπως φοβούνται οι εργαζόμενοι.

Αποκαλύπτουμε το πόρισμα για την υπεξαίρεση στο Δήμο Μηχανιώνας!!

Καταπέλτης κατά του πρώην δημάρχου κ.Γιάννη Μαυρομάτη το πόρισμα 
 Καταπέλτης κατά του τέως δημάρχου Μηχανιώνας, Γιάννη Μαυρομάτη, είναι το πόρισμα των Οικονομικών Επιθεωρητών του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την υπεξαίρεση ύψους 895.765,83 ευρώ από τα ταμεία του δήμου. Καθώς διαπιστώνει τις βαρύτατες ευθύνες προσωπικά του κ. Μαυρομάτη και την αμέλεια που επέδειξε για την προστασία του δημοτικού χρήματος για χρονικό διάστημα δύο ολόκληρων ετών (2008 και 2009), θεωρώντας ότι έχει συνευθύνη, για την τεράστια ζημία που υπέστη ο Δήμος Μηχανιώνας.

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Βάζουν "λουκέτο" τα περίπτερα


Μετά τις διαδοχικές αυξήσεις της φορολογίας καπνού και εν μέσω της οικονομικής κρίσης, μεγάλο μέρος των περιπτέρων έχει ήδη βάλει «λουκέτο» και η συντριπτική τους πλειοψηφία αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης, επισημάνθηκε στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ελλάδος (ΟΠΚΕ) που αποφάσισε να προχωρήσει ο κλάδος πανελλαδικά σε κινητοποιήσεις.

Φοιτήτρια πέθανε από ένεση σιλικόνης


Μια εικοσάχρονη αγγλίδα φοιτήτρια, πέθανε σε ξενοδοχείο της αμερικανικής πόλης Ντέλαγουέρ, όταν της έγινε ένεση σιλικόνης για να αυξηθούν τα οπίσθιά της. Στο  ξενοδοχείο αυτό, που είχε μετατραπεί σε αυτοσχέδια κλινική, πήγαιναν γυναίκες απ' όλο τον κόσμο προκειμένου να αλλάξουν την εμφάνισή τους. Όλα αυτά όμως με κίνδυνο της ζωής τους.

Υβρεολόγιο Θέμου για Θεσσαλονικείς

Θέμος Αναστασιάδης. Ο μεγαλοεκδότης, που ενεπλάκη στην υπόθεση Ζαχόπουλου-DVD, σε απίστευτες ύβρεις για τους Θεσσαλονικείς. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Θέμος Αναστασιάδης γνωστός για τα ερυθρόλευκα αισθήματά του είναι εκδότης της εφημερίδας "Πρωταθλητής" (αν όχι, διορθώστε με, καθώς δεν συνηθίζω να διαβάζω εφημερίδες και μάλιστα οπαδικές, παντός χρώματος). Μετά το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός λοιπόν, δημοσίευσε άρθρο με την υπογραφή του, στο οποίο γίνεται κριτής των πάντων! Συγκεκριμένα των Θεσσαλονικιών. Στο κείμενο αυτό, τους χαρακτηρίζει τυφλοπόντικες και χρησιμοποιεί απίστευτα προσβλητικά λόγια.

Οι Σερραίοι αγρότες και οι μέθοδοι "Αρκουδέα"


Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, οι αγρότες των Σερρών και τα παραταγμένα τρακτέρ τους, στα σύνορα προς τη Βουλγαρία, έγιναν θέμα διαξιφισμών στη Βουλή, ενώ την ίδια ώρα οι αγρότες στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στη Θεσσαλία αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους.

Εναρμονισμένες προς τα επάνω οι τιμές στα βενζινάδικα

Εναρμονισμένες, αλλά προς τα πάνω, ήταν οι τιμές στα περισσότερα βενζινάδικα της Θεσσαλονίκης, καθώς εκτός από ένα πρατήριο που εντοπίσαμε στο Πλαγιάρι με τιμή 1,509 στην αμόλυβδη των 95 οκτανίων, στα υπόλοιπα η τιμή άρχιζε από το 1,518 ευρώ το λίτρο και έφτανε μέχρι 1,682 που την βρήκαμε σε ένα βενζινάδικο στην Ασπροβάλτα. Πάντως, η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα παραμένουν οι δύο φθηνότερες περιοχές, με μέση τιμή 1,567 και 1,574 ευρώ αντίστοιχα, ενώ αντίθετα οι ακριβότερες είναι το Λασίθι και η Κεφαλονιά με 1,74 και 1,85 ευρώ.
Αναλυτικά, τα 25 πιο φτηνά πρατήρια βενζίνης που βρήκαμε, είναι τα εξής:

Δήλωση Αλεξανδρή για την απόρριψη της ένστασης Μαυρομάτη


Ο δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Αλεξανδρής αναφορικά με την απόρριψη από το Τριμελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης της ένστασης κατά του κύρους των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Θερμαϊκού, που είχε καταθέσει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θερμαίκός Νέα Πορεία» κ. Γιάννης Μαυρομάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Τα βαριά ρίξτε, τα βαριά"!!

Όλο το σκεπτικό της απόφασης για την ένσταση Μαυρομάτη
Καθαρογράφτηκε και δόθηκε στη δημοσιότητα η απόφαση του Τριμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης επί της ένστασης που είχε υποβάλει κατά του κύρους των εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου στο Δήμο Θερμαϊκού ο ηττημένος των εκλογών, Γιάννης Μαυρομάτης. Μία απόφαση που κονιορτοποιεί τα επιχειρήματα του πρώην δημάρχου Μηχανιώνας περί των… «λίγο βαριών» και λίγο λευκών» ψηφοδελτίων, χαρακτηρίζοντας  ως αλυσιτελείς τους ισχυρισμούς του.

Μία νοερή επίσκεψη στο "καυτό" καρναβάλι του Μοντεβιδέο

Καθώς πλησιάζουν οι αποκριές, σκεφθήκαμε να σας μεταφέρουμε νοερά στο καρναβάλι του Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, που είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, αφού ξεκινάει στα τέλη Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται αρχές Μαρτίου! 

Οδηγίες στους μαθητές για πρόληψη από την επιδημία γρίπης

Καλύτερη ατομική υγιεινή και παράλληλα καθαρισμός και απολύμανσης των χώρων, επιφανειών και αντικειμένων, είναι οι οδηγίες που δίνει το υπουργείο Παιδείας στους μαθητές, για την προστασία τους από την γρίπη, με εγκύκλιο που έστειλε στα σχολεία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο:

Στους δρόμους γιατροί, φαρμακοποιοί - Στο έπακρο η ταλαιπωρία ασθενών

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση της κυβέρνησης με τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς, την ίδια ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΙΚΑ γνωρίζουν μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία. Με συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή κορυφώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις των γιατρών κατά του νομοσχεδίου για τις διαρθρωτκές αλλαγές στην Υγεία. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν το μεσημέρι στο Λευκό Πύργο και οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης.

"Χειρόφρενο" στη μεταφορά χιλιάδων μαθητών στα σχολεία

Χιλιάδες μαθητές του νομού Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής  αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τη μεταφορά τους στα σχολεία, καθώς οι ιδιοκτήτες λεωφορείων διέκοψαν από σήμερα τις μεταφορές, λόγω της μη καταβολής των περσινών οφειλών τους, και της μη υπογραφής της σύμβασης για την τρέχουσα σχολική χρονιά. Tο πρωί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι λεωφορειούχοι παρέταξαν τα λεωφορεία τους έξω από το κτίριο της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας (πρώην νομαρχία), αποκλείοντας την είσοδο.

Τι θα απογίνουμε χωρίς "παπαγαλάκια";


Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς «παπαγαλάκια»; Ξέρετε για ποια «παπαγαλάκια» μιλάμε. Για εκείνους που είχαν εξαπολυθεί το προηγούμενο τρίμηνο στο Δήμο Θερμαϊκού, προεξοφλώντας ότι όχι μόνο θα κέρδιζε την ένσταση κατά του κύρους των εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου ο κ. Γιάννης Μαυρομάτης, αλλά θα κέρδιζε και τις εκλογές που –στα όνειρά τους- προεξοφλούσαν ότι θα προκηρύσσονταν. Και ήταν τόσο σίγουροι οι αιθεροβάμονες αυτοί, ώστε ενόψει της… βέβαιης επανεκλογής Μαυρομάτη, μοίραζαν και τις θέσεις των αντιδημάρχων, των προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων, των μελών των δημοτικών επιτροπών και πάει λέγοντας.  Για τέτοια βεβαιότητα μιλάμε.

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Εθνικά υπερήφανοι ως "τζαμπατζήδες"

Νοιώθουμε εθνικά υπερήφανοι αδέλφια, που η σοσιαλιστική μας κυβέρνηση, εισήγαγε την ορολογία «τζαμπατζήδες» στο επίσημο λεξιλόγιό μας. Και μας χαροποιεί το γεγονός ότι μετά τον υπουργό Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα, τη σκυτάλη πλέον παραλαμβάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, για να εξαπολύσει μύδρους εναντίον όσων διαμαρτύρονται για τις ληστρικές αυξήσεις στα διόδια από τους μεγαλοεργολάβους που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς μας δρόμους. Πρότασή μας πάντως είναι να καταργηθεί η ονομασία «εθνική οδός» και να αντικατασταθεί από την «Παπαδοπουλική οδό» ή όπως αλλιώς ονομάζεται ο εργολάβος που με τις ευλογίες των κυβερνώντων μας, τσεπώνει το αντίτιμο των διοδίων.

Μαθήτρια σε κατάθλιψη λόγω Ιντερνετ!

Οι παγίδες τις οποίες κρύβει το διαδίκτυο, αναφέρθηκαν στην ημερίδα, που οργανώθηκε την Τρίτη στο  υπουργείο Παιδείας με την ευκαιρία της «Hμέρας Ασφαλούς Δικτύου», όπως ήταν η σημερινή. Ομιλητές στην ημερίδα, εκτός από την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου, ήταν ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Μ. Κοντογιάννης, εκπρόσωποι του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Δικτύου αλλά και έφηβοι που εξέθεσαν τις εμπειρίες τους από το Διαδίκτυο.

Ο θυμός των πολιτών κατά των ΜΜΕ

Η οργή, που εκφράζουν οι πολίτες κατά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, πρέπει να ξυπνήσει από το βαθύ λήθαργο όλους: Όχι μόνο τους καναλάρχες και τους ιδιοκτήτες των εφημερίδων και των ραδιοφωνικών σταθμών, αλλά πρωτίστως τις δημοσιογραφικές οργανώσεις. Δεδομένου ότι, όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO που παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011 στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega, οι πολίτες εκφράζουν τον θυμό τους πρωτίστως για τα ΜΜΕ (39%) και στη συνέχεια για το πολιτικό σύστημα συνολικά (36,9%) και τα συνδικάτα (35,6%). Κι αυτό γιατί; Διότι θεωρούν τα ΜΜΕ συνυπεύθυνα στη συγκάλυψη των σκανδάλων και στην απόκρυψη της καταστροφικής ολισθηρής πορείας την οποία ακολουθούσε η χώρα, με συνέπεια να φτάσουμε στη σημερινή κατάντια.

Ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα των Δήμων της Θεσσαλονίκης


«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι δήμοι και οι τοπικοί άρχοντες, είναι σημαντικά και δυσχεραίνουν την ομαλή λειτουργία των νέων δήμων», επισημαίνει ο Βουλευτής της Β’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ.,  Θεόδωρος Καράογλου, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εσωτερικών, αναφορικά με τα προβλήματα των δήμων της Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρει ο κ. Καράογλου:

"Όλα στο φως για τα υποβρύχια", δηλώνει ο Ευ.Βενιζέλος


Θα διερευνηθούν τόσο από τη γερμανική όσο και από την ελληνική δικαιοσύνη, όλα τα στοιχεία για την υπόθεση της αγοράς των γερμανικών υποβρυχίων, ενώ σε εξέλιξη είναι σχετική έρευνα του ΣΔΟΕ, δήλωσε την Τρίτη στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος. Σημειώνοντας ότι εφόσον έχει διακινηθεί μαύρο χρήμα, οι ποινικές ευθύνες είναι ισχυρές και δεν έχουν παραγραφεί.

Άλλο Ισλανδία, άλλο Ελλάδα....

Το πόρισμα των Ισλανδών για τα σκάνδαλα και η συγκάλυψη στην Ελλάδα
Πήραμε και ευχαρίστως αναδημοσιεύουμε το e-mail που μας έστειλε φίλος αναγνώστης σχετικά με το πόρισμα που συνέταξαν οι Ισλανδοί για τα αίτια που οδήγησαν σε κρίση την οικονομία της χώρας τους, αποδίδοντας ευθύνες σε όλους, ακόμη και στον πρωθυπουργό τους. «Σε εμάς τι γίνεται;», ρωτάει ο φίλος. Το τι γίνεται, το ξέρουμε όλοι, το διαπιστώνουμε και από τις προσπάθειες συγκάλυψης της υπόθεσης Siemens.

Αρχίζει η λειτουργία του "Τρενοσκί"


Ξεκινά την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 την δοκιμαστική λειτουργία του το θεματικό τραίνο «Τρενοσκί», το οποίο θα μεταφέρει επιβάτες στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Άρνισσα και από εκεί με λεωφορείο στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρρα-Καϊμάκτσαλαν κάθε Σάββατο και Κυριακή δύο φορές την ημέρα. Οι επιβάτες θα φθάνουν με το τραίνο στο σταθμό της Άρνισσας και από εκεί θα προωθούνται στο χιονοδρομικό κέντρο με λεωφορείο. 

Τι σκέφτεται για τη συνέχεια ο κ. Γιάννης Μαυρομάτης;


Περιμέναμε όλοι, μετά την έκδοση της χτεσινής απόφασης του Τριμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία απορρίφθηκε ως αβάσιμη η ένσταση Μαυρομάτη κατά του κύρους των δημοτικών εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου στο Δήμο Θερμαϊκού, να βγει ο τέως δήμαρχος Μηχανιώνας και να δηλώσει ότι αποδέχεται το εκλογικό αποτέλεσμα. Ώστε μαζί με τις άλλες δυνάμεις του Δήμου, τη διοίκηση του δημάρχου Γιάννη Αλεξανδρή και τις υπόλοιπες τέσσερις παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης, να εργαστεί για το καλό του τόπου. Αν και πέρασαν όμως 24 ώρες από τη στιγμή που εκφωνήθηκε η απόφαση του δικαστηρίου, ο κ. Γιάννης Μαυρομάτης σιωπά και δεν ανακοινώνει τις προθέσεις του.

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ ταλαιπωρούνται κι αυτοί "χτενίζονται"


Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ που αναζητούν γιατρούς για να εξεταστούν ή να γράψουν φάρμακα, παρά το σχέδιο της κυβέρνησης για εξυπηρέτησή τους από γιατρούς που έχουν συμβάσεις με τα Ταμεία του Δημοσίου και Ελευθέρων Επαγγελματιών. Στο μεταξύ, κλειστά παραμένουν τα φαρμακεία, ενώ στάσεις εργασίας έχουν σήμερα ηλεκτρικός, μετρό και τραμ.

Καλά νέα: Υποχωρούν διεθνώς οι τιμές του πετρελαίου


Η «ανάπαυλα» των τελευταίων δύο ημερών στην πολιτική κρίση και την εσωτερική αναταραχή στην Αίγυπτο, είχε σαν συνέπεια να  υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς καθώς οι φόβοι ότι θα μπορούσε να προκληθεί διαταραχή στα αποθέματα της περιοχής, σταματούν και το επενδυτικό ενδιαφέρον επιστρέφει στα αυξανόμενα αποθέματα των ΗΠΑ.