Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Προσφυγή Μαυρομάτη στο ΣτΕ;


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν, όπως μαθαίνουμε, σχετικά με την απόφαση του Τριμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που απέρριψε στην ένσταση του ηττημένου των εκλογών κ. Γιάννη Μαυρομάτη στο Δήμο Θερμαϊκού κατά του κύρους των εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου. Κάποια στελέχη του κ. Μαυρομάτη, λέει, συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης και συζήτησαν το ενδεχόμενο να συγκεντρώσουν χρήματα από όλους τους υποψήφιους που μετείχαν στο συνδυασμό «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» για το δημοτικό συμβούλιο και τα τοπικά διαμερίσματα, προκειμένου να γίνει προσφυγή κατά της δικαστικής απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας!

Δεν ξέρουμε ποιος είχε τη φαεινή ιδέα για μία τέτοια ενέργεια και εάν την εγκρίνει ο κ. Μαυρομάτης. Διότι, εάν όντως πραγματοποιηθεί, θα αποτελεί ένα ακόμη σοβαρό πολιτικό λάθος της παράταξης του πρώην δημάρχου Μηχανιώνας, το σοβαρότερο ίσως από όσα υπέπεσε μέχρι σήμερα.
Είναι σε όλους γνωστό, ακόμη και σε όσους δεν έχουν νομικές γνώσεις, ότι για να εκδικαστεί μία προσφυγή στο ένα από τα δύο ανώτατα δικαστήρια της χώρας, μέχρι να πάρει σειρά προτεραιότητας, απαιτείται να περάσει ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα πολλών μηνών ή και χρόνων ακόμη.
Επομένως, όσο θα εκκρεμεί η προσφυγή Μαυρομάτη, θα υπάρχει εκ μέρους του μόνιμη αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος της 14ης Νοεμβρίου 2010, ενώ και ο ίδιος θα βρίσκεται μονίμως «με την πλάτη στον τοίχο» στο δημοτικό συμβούλιο. Καθώς σε κάθε του αντιπολιτευτική κίνηση, η διοίκηση του Δήμου και οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης θα του αντιτείνουν το γνωστό «δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε». Πολύ περισσότερο που μετά την αμφισβήτηση της λαϊκής ετυμηγορίας στις δημοτικές εκλογές, θα έλθει και μία αμφισβήτηση – με την έφεση- της δικαστικής απόφασης με την οποία απορρίφθηκαν οι αιτιάσεις περί «παχουλών» και «ωχρών» (τι εφεύρημα κιαυτό, Θεέ μου) ψηφοδελτίων.
Το γράφαμε από την πρώτη στιγμή που εκδόθηκε η απόφαση του Τριμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με την οποία απορρίφθηκε η ένσταση του τέως δημάρχου Μηχανιώνας κατά του κύρους των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Θερμαϊκού. Ότι δηλαδή η ένσταση ήταν μία ατυχής ενέργεια του κ. Μαυρομάτη. Εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι δεν θα δευτερώσει τα λάθη του με μια παρόμοια κίνηση.  Οι πολίτες κρίνουν και η κρίση τους είναι αμείλικτη πολλές φορές. Και ο κ. Μαυρομάτης, όπως επισημαίναμε, μπορεί πολλά να προσφέρει από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θερμαϊκού. Εάν, αντί για μία δημιουργική αντιπολίτευση και μία κριτική στάση, επιλέξει τον δρόμο της μόνιμης πολεμικής αντιπαράθεσης απέναντι στη διοίκηση, και ο ίδιος θα ζημιώσει ανεπανόρθωτα πολιτικά, αλλά και θα δυναμιτίσει την κοινή προσπάθεια για ανόρθωση του Δήμου μας. Και στο τέλος-τέλος, πίσω από τα δικά του λάθη θα μπορούν να κουκουλώνονταν οι όποιες αδυναμίες και παραλείψεις της δημοτικής αρχής.
Μπορεί να βρεθήκαμε πολιτικά απέναντι στον κ.Γιάννη Μαυρομάτη. Μπορεί να τον επικρίναμε με σφοδρότητα-πάντα όμως με επιχειρήματα και στοιχεία- για τα σοβαρά λάθη που διέπραξε κατά τη διάρκεια της οκταετούς διοίκησης του Δήμου Μηχανιώνας, με κορυφαία την υπόθεση της κατάχρησης στον Δήμο. Δεν παραγνωρίζουμε όμως το γεγονός ότι είναι ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης και γιαυτό του οφείλουμε όλοι τον προσήκοντα σεβασμό για τον συγκεκριμένο διακριτό θεσμικό ρόλο. Ας μην ακυρώσει μόνος του, με τις άστοχες ενέργειές του, αυτό τον ρόλο….   

1 σχόλιο:

  1. Μάλλον, από ότι καταλαβαίνουμε, ο κ. Μαυρομάτης θέλει να πάμε στις επόμενες εκλογές, μετά από 4 χρόνια και να λέει στον κόσμο ότι τάχα άδικα έχασε τη Δημαρχία. Πιστεύει ότι μέχρι τότε θα ξεχαστούν όλα όσα έκανε. Οι συνδημότες μας όμως έχουν γερή μνήμη. Και θα έχουν τότε πολλά να του θυμίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή