Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ ταλαιπωρούνται κι αυτοί "χτενίζονται"


Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ που αναζητούν γιατρούς για να εξεταστούν ή να γράψουν φάρμακα, παρά το σχέδιο της κυβέρνησης για εξυπηρέτησή τους από γιατρούς που έχουν συμβάσεις με τα Ταμεία του Δημοσίου και Ελευθέρων Επαγγελματιών. Στο μεταξύ, κλειστά παραμένουν τα φαρμακεία, ενώ στάσεις εργασίας έχουν σήμερα ηλεκτρικός, μετρό και τραμ.

Αλαλούμ στην υγεία
Περισσότερα από 30.000 ραντεβού ακυρώνονται καθημερινά στο ΙΚΑ, ενώ αλαλούμ επικράτησε με τις λίστες γιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ που αναρτήθηκαν καθώς περιλαμβάνουν ακόμα και γιατρούς που έχουν πεθάνει ή δεν συνεργάζονται πλέον με τα ταμεία!
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μόλις το 37% των συμβεβλημένων γιατρών δέχθηκε ασθενείς του ΙΚΑ, που από σήμερα θα μπορούν να ενημερώνονται και τηλεφωνικά μέσω του 184.
Πολλοί γιατροί, κυρίως στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, αρνήθηκαν να δεχθούν τους ασφαλισμένους, με εξαίρεση κάποια επείγοντα περιστατικά, φοβούμενοι πειθαρχικές κυρώσεις από τους Ιατρικούς Συλλόγους.
Στο μεταξύ, οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την Παρασκευή, ενώ έως και την Πέμπτη απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας  - Πειραιά.
Την ίδια ώρα, κλιμάκωση των απεργιών αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με τα φαρμακεία όλης της χώρας να μένουν κλειστά μέχρι και την Τετάρτη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής εξαπέλυσε δριμεία επίθεση σε συντεχνίες, κατεστημένα, συμφέροντα και ΝΔ, ξεκινώντας από την υπόθεση της απεργίας των γιατρών. «Το πάρτι, το πανηγύρι με τις τεράστιες σπατάλες στον χώρο της Υγείας, που φυσικά δεν απέδιδαν και δεν είχαν αντίκρισμα στην παροχή υπηρεσιών Υγείας προς τον πολίτη, έχει σταματήσει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου