Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Επεισόδια και συλλήψεις αγροτών στον Προμαχώνα


Επεισόδια και συλλήψεις αγροτών το απόγευμα της Δευτέρας στον Προμαχώνα, σε μία προσπάθεια της αστυνομίας να κρατήσει ανοιχτή τη συνοριακή διέλευση από και προς τη Βουλγαρία. Έξι αγρότες, που κατάφεραν μέσω αγροτικών παράδρομων να παρακάμψουν το «μπλόκο» των ΜΑΤ λίγο πριν από τη γέφυρα Πετριτσίου και μέσω Αγκίστρου να φτάσουν στον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα, προχώρησαν άνδρες της αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών.

Παράλληλα, ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ αστυνομικών, αγροτών και διερχόμενων οδηγών, όταν οι παραταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ εμπόδισαν τη διέλευση όλων των οχημάτων από και προς τον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα, λίγο πριν από τη γέφυρα του Πετριτσίου.
Στην αστυνομική δύναμη συμμετέχουν διμοιρίες των ΜΑΤ από τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα και τις Σέρρες, ενώ αναμένεται αστυνομική δύναμη και από την Ημαθία.
Την ίδια στιγμή σε προσυγκεντρώσεις έχουν προχωρήσει αγρότες από άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς συγκεντρώθηκαν στα Μάλγαρα, αγρότες της Ημαθίας στον κόμβο της Κουλούρας, παραγωγοί από την Πέλλα στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών, από τη Φλώρινα και το Αμυνταίο στον κόμβο Φιλώτα και από τη Θεσσαλία στον κόμβο της Γυρτώνης.
Εως το βράδυ οι αγρότες αναμένεται να έχουν αποφασίσει τη μορφή των κινητοποιήσεών τους και δηλώνουν ότι από αύριο θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Όπως δήλωσε νωρίτερα ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Σιδηρόπουλος, οι αγρότες του νομού Λάρισας δεν αποκλείεται να κατευθυνθούν με τα τρακτέρ τους προς τα διόδια Μακρυχωρίου και να σηκώσουν τις μπάρες. Διευκρίνισε πάντως πως η κεντρική εισήγηση και ο προσανατολισμός τους είναι να μην κλείσουν τους δρόμους.

1 σχόλιο:

  1. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι αγρότες κλείνουν τα σύνορα γιατί απλά δεν έχουν τι να κάνουν. Ξεφτίλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή