Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Προσπαθούν να μπει ταφόπλακα στην υπόθεση Siemens;


Έντονες μεθοδεύσεις, γίνονται το τελευταίο διάστημα προκειμένου, όπως γράφει η εφημερίδα «Το Παρόν» του Μάκη Κουρή, στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής να μπει βουλοκέρι και να θαφτεί στα αρχεία της Βουλής το μέγα σκάνδαλο της Ζήμενς, που εκμαύλισε πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους οι οποίοι πλούτισαν σε βάρος του Δημοσίου και του λαού. Απώτερος στόχος; Να μη συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή, με πρόσχημα ότι έχει επέλθει παραγραφή.
 Δηλαδή, στου κουτρούλη τον γάμο συνεδρίαζε 11 μήνες η Εξεταστική Επιτροπή; Και μη μας πουν ότι εκεί στην κυβέρνηση δεν ήξεραν ότι υπάρχει θέμα παραγραφής. Κορυφαίος υπουργός, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, το είχε επισημάνει. Αλλά άλλοι ήταν οι σχεδιασμοί...
Δεν ξέρουμε αν αληθεύουν οι διαδόσεις περί παρασκηνιακών επαφών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για από κοινού σύμπλευση στη... διαπίστωση της παραγραφής. Με τη δικαιολογία ότι η Βουλή δεν μπορεί να αγνοήσει, να ξεπεράσει την απόφαση στην οποία έχει καταλήξει το Δικαστικό Συμβούλιο για την άλλη σκανδαλώδη ιστορία, το Βατοπέδι, ότι υπάρχει παραγραφή. Ότι δεσμεύεται απ’ αυτήν.
Οτιδήποτε όμως και αν συζητείται πίσω από τις πόρτες, όποιες συμφωνίες κι αν σκαρώνονται, όποια προσχήματα και αν επιστρατευτούν, θα είναι έγκλημα για το πολιτικό σύστημα αν δεν σταλεί η Ζήμενς στη Δικαιοσύνη.
Θα έχουν βάλει τα κόμματα που θα ψηφίσουν να κλείσει ο φάκελος την ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ. Και θα δώσουν στον λαό και την απόδειξη του κουκουλώματος.
Το σκάνδαλο της Ζήμενς πρέπει να βρουν τρόπο να πάει στη Δικαιοσύνη. Ακόμη κι αν χρειαστεί να κλείσουν τα μάτια. Και η έρευνα να επεκταθεί και σ’ όλους εκείνους που πήραν δωράκια... Που δείχνουν κάτι παραπάνω από σχέσεις φιλίας και αγάπης. Διαφορετικά, τότε είναι που θα τους πάρουν όλους με τις πέτρες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου