Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ξενώνας για τους καρκινοπαθείς από την Εκκλησία στο Θεαγένειο

Μόνο καλά λόγια, μπορεί να πει κανείς για τη θαυμάσια πρωτοβουλία της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, να κατασκευάσει στη Θεσσαλονίκη ξενώνα για τους καρκινοπαθείς και τους συνοδούς τους. Ο ξενώνας, θα γίνει σε ιδιόκτητο οικόπεδο πίσω από το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ, το οποίο προβλέπει την κατασκευή πολυώροφης οικοδομής που θα φέρει την ονομασία «Θεοξενία».
Η τελετή θεμελίωσης θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του οικοπέδου, επί της οδού Ηπείρου 25, στις 11 το πρωί της 14ης Φεβρουαρίου, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου.
Όσοι είχαν διαχρονικά δικό τους άνθρωπο στο Θεαγένειο, διαπίστωσαν με τα μάτια τους την τεράστια ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται οι καρκινοπαθείς και οι συγγενείς τους που τους συνοδεύουν, ιδιαίτερα εκείνοι που βρίσκονται στο στάδιο των χημειοθεραπειών και των ακτινοβολιών. Γιαυτό και θεωρούμε χρέος μας να πούμε ένα μεγάλο «μπράβο» στον Αρχιεπίσκοπο και γενικά την ηγεσία της Εκκλησίας για τη θαυμάσια αυτή πρωτοβουλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου