Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Τι σκέφτεται για τη συνέχεια ο κ. Γιάννης Μαυρομάτης;


Περιμέναμε όλοι, μετά την έκδοση της χτεσινής απόφασης του Τριμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία απορρίφθηκε ως αβάσιμη η ένσταση Μαυρομάτη κατά του κύρους των δημοτικών εκλογών του περασμένου Νοεμβρίου στο Δήμο Θερμαϊκού, να βγει ο τέως δήμαρχος Μηχανιώνας και να δηλώσει ότι αποδέχεται το εκλογικό αποτέλεσμα. Ώστε μαζί με τις άλλες δυνάμεις του Δήμου, τη διοίκηση του δημάρχου Γιάννη Αλεξανδρή και τις υπόλοιπες τέσσερις παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης, να εργαστεί για το καλό του τόπου. Αν και πέρασαν όμως 24 ώρες από τη στιγμή που εκφωνήθηκε η απόφαση του δικαστηρίου, ο κ. Γιάννης Μαυρομάτης σιωπά και δεν ανακοινώνει τις προθέσεις του.
Τι συμβαίνει; Μήπως σκέφτεται να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που του δίνει ο νόμος, ώστε εντός δέκα ημερών να υποβάλει έφεση κατά της απόφασης, προκειμένου η ένστασή του κατά του κύρους των εκλογών να κριθεί σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο; Δεν θέλουμε να πιστέψουμε στη φήμη αυτή που από το πρωί κυκλοφορεί. Θεωρούμε ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο, ο κ. Μαυρομάτης θα έχει πέσει για μια ακόμη φορά θύμα κακών συμβούλων.  
Το γράφαμε και χτες ότι υπήρξε ατυχής ενέργεια η ένστασή του. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα δευτερώσει τα λάθη του με μια παρόμοια κίνηση.  Οι πολίτες κρίνουν και η κρίση τους είναι αμείλικτη πολλές φορές. Και ο κ. Μαυρομάτης, όπως επισημαίναμε και χτες, μπορεί πολλά να προσφέρει από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θερμαϊκού.  Γιαυτό και θα πρέπει σήμερα κιόλας να βγει με μία δήλωση αποδοχής του εκλογικού αποτελέσματος και της δικαστικής απόφασης. Καθώς κάθε μέρα που περνά, είναι εις βάρος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου