Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

"Δημόσιος διάλογος" για το θεαθήναι...


Συγνώμη δηλαδή τώρα: Από τη μία η κυβέρνηση υπέγραψε την παράδοση της χώρας στην τρόϊκα, χωρίς να έχει ενημερώσει πριν τα πολιτικά κόμματα της χώρας, προχώρησε και στην απόφαση για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στους ξένους, πάλι ερήμην των κομμάτων και τώρα έρχεται και δια του υπουργού των Οικονομικών, καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων σε δημόσιο διάλογο, όπως λέει «για την εκπόνηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής με χρονικό ορίζοντα το 2015». Πως λέγεται αυτό;

Σε επιστολές που τους απέστειλε το απόγευμα, τους καλεί να ορίσουν εκπροσώπους «για έναν ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας και παρουσίασης του σχεδίου του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής, στο τέλος Μαρτίου, με τελικό στόχο την έγκρισή του από τη Βουλή εντός του Μαΐου».
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, στις επιστολές επισημαίνεται η ανάγκη εκπόνησης ενός μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου, δεδομένου του μεγέθους του δημοσίου χρέους της χώρας μας, με στόχο τη δραστική μείωση των ελλειμμάτων και την ανάληψη πρωτοβουλιών που φέρνουν ανάπτυξη, εμβαθύνοντας ταυτόχρονα και στην κοινωνική συνοχή.
Όπως αναφέρεται στις επιστολές, «δεδομένου ότι οι σημαντικές αυτές αποφάσεις θα καθορίσουν την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια, τα οποία υπερβαίνουν την κοινοβουλευτική θητεία αυτής της κυβέρνησης, είναι απαραίτητο να στηριχθούν από ένα όσο το δυνατόν ευρύτερο φάσμα της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου».
Σημειώνεται ότι η Βουλή ψήφισε πέρυσι ένα δημοσιονομικό πλαίσιο με μεσοπρόθεσμο χαρακτήρα. Στόχος ήταν ο δημοσιονομικός προσανατολισμός, κάθε χρόνο, για τα επόμενα χρόνια. Με το νέο πλαίσιο που θα ψηφισθεί από τη Βουλή τον Μάιο εφέτος, καλύπτεται η περίοδος έως το 2015, ενώ αντίστοιχη σχετική υποχρέωση έως το 2014 περιέχεται και στο μνημόνιο.
Οι επιστολές απευθύνονται στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, τον πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου