Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Εσείς πως θέλετε να σας κουρέψουμε;


Εδώ το καλό κουρείο. Όλα τα κουρεύουμε, όλα τα χτενίζουμε... Πως το θέλετε το κουρεματάκι σας; Αναλαμβάνουμε κούρεμα για όλα τα γούστα. Έχουμε κοντοκουρεμένα κεφάλια, κλασικό κούρεμα, ξυρισμένο μαλλί, Trendy μαλλί, κούρεμα «σοφιστικέ», ατημέλητο look, μαλλί με ζελέ ή χωρίς ζελέ. Όλα εδώ στο καλό κουρείο. Αναλαμβάνουμε και κουρέματα των επικουρικών συντάξεων, ακόμη και των μισθών σας. Όλα τα σφάζουμε. Όλα τα μαχαιρώνουμε….
Για να αφήσουμε όμως την πλάκα και να έρθουμε στη σοβαρή επικαιρότητα:
Μας ήρθε στο νου αυτό με το κουρείο, διαβάζοντας ότι η σοσιαλιστική μας κυβέρνηση, στο σχέδιο της επόμενης ασφαλιστικής της παρέμβασης, σκέφτεται περικοπές ακόμα και στις επικουρικές συντάξεις που καταβάλλονται ήδη.!
Όπως αναφέρεται στο «Βήμα της Κυριακής», το σχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2012, προβλέπει -μεταξύ άλλων- «κούρεμα» στις επικουρικές με στόχο να πέσουν κάτω από το 20% του συντάξιμου μισθού.
Σημειώνεται ότι σήμερα οι επικουρικές παρουσιάζουν σημαντικές διακυμάνσεις και μπορούν να φτάσουν έως και το 80% του συντάξιμου μισθού.
Εκτιμάται δε ότι εννέα στα δέκα επικουρικά ταμεία παρουσιάζουν οικονομικό πρόβλημα και θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε μειώσεις.
Το οξυμένο πρόβλημα της επικουρικής ασφάλισης τέθηκε έντονο τρόπο -όπως αναφέρει η εφημερίδα- στην πρόσφατη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα.
Η «κόκκινη κάρτα» των εκπροσώπων της τρόικας αφορούσε στην καθυστέρηση των σχετικών αναλογιστικών μελετών.
Πάντως, τα στελέχη του υπουργείου διαβεβαιώνουν ότι έως το φθινόπωρο θα έχει ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο.
Στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, απαντώντας στην παρατήρηση ότι ανάλογες περικοπές δεν υπήρξαν στις κύριες συντάξεις, σημείωσε ότι στην κύρια σύνταξη υπάρχει η επιδότηση του κρατικού προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου