Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Καθολική η συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στον Τύπο

Tα «Μηχανιώτικα Νέα» δεν αναρτούν ειδήσεις, μετέχοντας όπως και όλοι οι δημοσιογράφοι στις δύο 48ωρες, επαναλαμβανόμενες απεργίες, από τις 6 π.μ. της 7ης Απριλίου έως τις 6 π.μ. της Δευτέρας 11 Απριλίου, που κήρυξαν τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεων των εργαζομένων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Σκουπιδότοπος η περιοχή γύρω από την ιχθυόσκαλα της Ν.Μηχανιώνας


Σε σκουπιδότοπο, έχει μεταβληθεί όλος ο χώρος έξω και γύρω από την Ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας, με σωρούς σκουπιδιών που όχι μόνο προκαλούν αισθητικά άσχημη εικόνα, αλλά δημιουργούν και κινδύνους ασθενειών.

Το μεγάλο φαγοπότι με τα υποβρύχια - Έφτασε στη Βουλή η δικογραφία



Διαβιβάστηκε το μεσημέρι στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση των υποβρυχίων. Η δικογραφία, που αποτελείται από 50 ογκωδέστατους φακέλους, έχει δύο σκέλη. Το ένα σκέλος αφορά ονομαστικά τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τα μέλη των κυβερνήσεων που επόπτευαν και υλοποίησαν τις συμβάσεις την περίοδο 1998 εως 2002.

Η αναγκαιότητα και οι αντιδράσεις για τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη

Η συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ στις 17-2-2011 όπου ο πρόεδρός της
Ν.Κακλαμάνης έκανε την καταγγελία για τις αυξήσεις δημοτικών τελών
Κατανοούμε απόλυτα τους συμπολίτες μας εκείνους οι οποίοι αντιδρούν για το ύψος των δημοτικών τελών που αποφάσισε να επιβάλει ο δήμος Θερμαϊκού και χειροκροτούμε τις πρωτοβουλίες τους. 

Τα κόμματα "χτενίζονται" μπροστά στην ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια

Tην ώρα που οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί θρυμματίζονται υπό το βάρος των συνταγών της τρόικας και τα αντιλαϊκά μέτρα που λαμβάνονται στο όνομα της "ανάκαμψης της οικονομίας", οι μετρήσεις της κοινής γνώμης ξαφνιάζουν με την επιμονή τους σε αποτελέσματα που τα υφιστάμενα κόμματα αρνούνται να διαβάσουν.

Σήμερα η εκδήλωση για ελικοβακτηρίδιο και παλινδρόμηση

Σήμερα το απόγευμα, από τις 6,00 μμ έως τις 9,00 μμ, γίνεται στο χώρο του Καψαλάκειου Πολιτιστικού Κέντρου, στη Ν.Μηχανιώνα, η εκδήλωση με θέμα "Συμπτώματα ανωτέρου πεπτικού", που οργανώνει ο Δήμος Θερμαϊκού. Και όπου θα γίνει δωρεάν εξέταση για το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού αλλά και εξέταση για τη διάγνωση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Χωρίς σύριγγες τα νοσοκομεία και με σοβαρούς κινδύνους υγείας

Γιατροί, νοσοκόμοι και ασθενείς αναγκάζονται να κουβαλάνε από το σπίτι τους ακόμη και το ... χαρτί υγείας!
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις από τους γιατρούς
του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός"
Στις 25 Μαρτίου, μέρα της Εθνικής μας Εορτής, γράφαμε: «Να μας έχει καλά ο Θεός και να μην χρειαστεί να εισαχθούμε σε κάποιο νοσοκομείο. Καθώς η κατάσταση στα νοσηλευτικά μας ιδρύματα είναι απελπιστική το τελευταίο διάστημα, μια και όπως λένε γιατροί και νοσοκόμοι «δεν υπάρχουν υλικά καθημερινής χρήσης, όπως γάζες, χαρτί υγείας και βαμβάκι». Δυστυχώς, η κατάσταση αυτή πλέον συμβαίνει στα νοσοκομεία όλης της χώρας και οι ελλείψεις έχουν φτάσει σε τραγικό επίπεδο. 

Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων καρκίνου θυρεοειδή στη Βορ.Ελλάδα


Αρχίζει σήμερα Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη το 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού και μία από τις μελέτες που θα παρουσιαστούν, είναι για τα ανησυχητικά υψηλά επίπεδα κρουσμάτων καρκίνου του θυρεοειδή στη Βόρεια Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια.

Ξενώνας στη Θεσσαλονίκη για θύματα του trafficking


Ένας μοναδικός ξενώνας, λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από τον Μάρτιο του 2008, για γυναίκες θύματα trafficking. Ο ξενώνας, δημιουργήθηκε από την παγκόσμια οργάνωση “Εκστρατεία Α 21” και φιλοξενεί γυναίκες, κυρίως από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που είχαν πέσει θύματα σωματεμπόρων οι οποίοι τις ανάγκαζαν με τη βία, ακόμη και με βασανιστήρια, να εκδίδονται.

Επιτέλους και ένα καλό νέο από τη Φουκουσίμα: Σταμάτησε η διαρροή


Eπιτέλους και ένα καλό νέο από την Ιαπωνία: Η Tepco, εταιρεία που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε ότι κατάφερε να σταματήσει τη διαρροή ραδιενεργού νερού στον Ειρηνικό ωκεανό.

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Μειώθηκε ο πληθυσμός της Βουλγαρίας κατά 581.750 άτομα


Κατά 581.750 άτομα μειώθηκε ο πληθυσμός της Βουλγαρίας στην περίοδο μεταξύ των δύο απογραφών το 2001 και 2011, όπως έγινε γνωστό από τα πρώτα αποτελέσματα της φετινής απογραφής που ολοκληρώθηκε στη γειτονική μας χώρα. Σήμερα ο πληθυσμός της Βουλγαρίας ανέρχεται σε 7.351.000 άτομα. 

"Παγώνει" η δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου στο Μπέλενε Βουλγαρίας


Η κατασκευή των εγκαταστάσεων στο Μπέλενε για την τοποθέτηση
των πυρηνικών αντιδραστήρων, είχε ήδη αρχίσει. Τώρα "παγώνει".
«Παγώνει» για τρεις μήνες η Βουλγαρία το σχέδιο κατασκευής δεύτερου πυρηνικού εργοστασίου στην πόλη Μπέλενε, στα βόρεια της χώρας, δίπλα στον ποταμό Δούναβη, μετά την πυρηνική καταστροφή στην Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι.

Εντείνεται η κριτική στην κυβέρνηση από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Εντείνεται καθημερινά η κριτική που ασκούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική του Μνημονίου. Η κριτική αυτή ήταν ιδιαίτερα αυστηρή την Τρίτη από τα μέλη του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα  παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο Τζωρτζ Σόρος στην Ελλάδα: "Τι ζητά η αλεπού στο παζάρι;"


Τι ζητά η αλεπού στο παζάρι; Αυτό μας ήρθε στο νου, διαβάζοντας για την επίσκεψη του πολυεκατομμυριούχου Τζωρτζ Σόρος στην Ελλάδα και τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Απριλίου 2011 με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Κι αυτό γιατί ο Ουγγροαμερικανός μεγαλοεπενδυτής κάνει την παρουσία του μόνο στις χώρες εκείνες που οσμίζεται αναταραχή και «αρπαχτές».

Κατάλογο με επώδυνα μέτρα 22 δις παραδίδει η κυβέρνηση στην τρόϊκα


Κατάλογο με επώδυνα μέτρα, κόστους 22 δισ. ευρώ, έως το 2015, αλλά και με πολλές αβεβαιότητες κοινοποιεί στο κλιμάκιο της τρόικας το υπουργείο Οικονομικών, την ίδια ώρα που πυκνώνουν οι αντιδράσεις, μέσα και έξω από την κυβέρνηση.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Βραδιά-αφιέρωμα στον Πρόδρομο Μάρκογλου στην Καλαμαριά


Βραδιά-Αφιέρωμα στον λογοτέχνη Πρόδρομο Μάρκογλου, οργανώνουν την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 και ώρα 8:30 μ.μ. στον Πολυχώρο Τέχνης "Remezzo"  (Ν. Πλαστήρα 2 - Καλαμαριά) ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς και η Κεντρική Βιβλιοθήκη.

"Τσεκούρι" στα προνοιακά επιδόματα


Απογραφή όλων των δικαιούχων προνοιακών επιδοµάτων, ετοιµάζει η κυβέρνηση, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί έως το φθινόπωρο, µε στόχο τον εξορθολογισµό του συστήµατος καταβολής τους.

Με μηνύσεις απειλεί ο Λιάπης για δημοσιεύματα περί 178 εκατ. ευρώ


Έντονη ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού της ΝΔ Μιχάλη Λιάπη στα δημοσιεύματα που τον φωτογραφίζουν ως τον υπουργό που, όπως ανακάλυψε το ΣΔΟΕ, διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό με καταθέσεις ύψους 178 εκατ. ευρώ.

Τι είναι το «κούρεμα του χρέους» και ποιες οι συνέπειές του


Οι επόμενοι μήνες και μέχρι το τέλος του χρόνου, πιστεύουμε ότι θα είναι οι κρισιμότεροι για τη χώρα. Καθώς θα ξεκαθαρίσει ότι είτε θα επιπλεύσουμε και θα πάρουμε ένα ακόμη «φιλί της ζωής» για να συνεχίσουμε τη μάχη για την αποφυγή της οριστικής χρεοκοπίας, είτε θα δοθεί η χαριστική βολή που θα μας οδηγήσει στην πτώχευση. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Απίστευτη περιπέτεια για την κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα

Μία απίστευτη περιπέτεια έζησε η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα 52 χρόνων, όταν πηγαίνοντας να μαζέψει χόρτα στην περιοχή της Πουλίτσας Βραχατίου Κορινθίας, βρέθηκε  σε πηγάδι γεώτρησης, βάθους 15 μέτρων.

Τετραπλό "κούρεμα" αποδοχών στο Δημόσιο με το Ενιαίο Μισθολόγιο


«Σφαγή» σε μισθούς, επιδόματα και ενταφιασμό του 13ου και 14ου μισθού (Δώρα Χριστουγέννων, αδειών και Πάσχα) σχεδιάζει η κυβέρνηση με την άμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από 1ης Ιουλίου.

Δικάζεται στο 5μελές Εφετείο ο περιφερειάρχης Παν. Ψωμιάδης


Εκδικάζεται αύριο Τρίτη 5 Απριλίου στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης η έφεση του  περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Εάν καταδικαστεί ο περιφερειάρχης, διατρέχει τον κίνδυνο να εκπέσει από το σημερινό αξίωμά του.

Νέος πονοκέφαλος στα νοικοκυριά από την αύξηση των ευρωεπιτοκίων


To ενδεχόμενο ανόδου των ευρωεπιτοκίων, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, δημιουργούν πλέον σοβαρό πονοκέφαλο στα ήδη υπερχρεωμένα ελληνικά νοικοκυριά.

Θα περάσουν μήνες ή και χρόνια για να σταματήσει η ραδιενέργεια

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα περάσουν «αρκετοί μήνες» μέχρι να σταματήσει η διαρροή ραδιενέργειας και αρκετά χρόνια πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες στο εργοστάσιο. Το πιθανότερο είναι ότι θα περάσουν μήνες ή και χρόνια μέχρι να μπουν κάμερες στα κτίρια των αντιδραστήρων της Φουκουσίμα για να καταγράψουν τη ζημιά. 

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ν.Μηχανιώνα:Ποιοί δεν πλήρωναν επί 8 χρόνια τους λογαριασμούς ύδρευσης;

Μας το έλεγαν και δεν μπορούσαμε τα το πιστέψουμε: Μεγαλοστελέχη της παράταξης Μαυρομάτη, έχουν απλήρωτους λογαριασμούς πολλών χρόνων προς την ΔΕΥΑΜ, την «Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Μηχανιώνας»  για κατανάλωση νερού. 

Άρχισε 10ήμερη απεργία στα ΕΛΠΕ-Προβλήματα στην αγορά καυσίμων


Προβλήματα στην αγορά καυσίμων, ενδέχεται να προκύψουν από σήμερα καθώς οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια άρχισαν δεκαήμερη απεργία με αιτήματα τη στελέχωση των μονάδων στη Θεσσαλονίκη και την Ελευσίνα και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. 

Στα όρια της η κυβέρνηση


Του Νίκου Λιονάκη
Κομβικό σημείο για την ίδια την πορεία της κυβέρνησης, αλλά και το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, αποτελεί η 15η Απριλίου, οπότε θα κατατεθούν στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2012-2015, το σχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις και τα διορθωτικά μέτρα για το 2011.

Tι προβλέπουν τα καινούρια μέτρα για νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων

Έρχονται από 15 Απριλίου καθ΄υπόδειξη της τρόϊκας
Σε τούνελ μείωσης των μισθών και των συντάξεων μπαίνουν οι Έλληνες εργαζόμενοι από τις 15 Απριλίου, όταν και θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση, καθ' υπόδειξη της τρόικας που έρχεται στη χώρα μας το επόμενο δεκαήμερο, τα νέα διαρθρωτικά μέτρα και το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο.

Αντισυνταγματικό το Μνημόνιο!

Τι λέει ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γεώργιος Κασιμάτης
Είναι παράνομο το Μνημόνιο, καθώς δεν εισήχθη στη Βουλή για έγκριση από πλειοψηφία 180 τουλάχιστον βουλευτών, όπως απαιτεί το Σύνταγμα. Κι αυτό, όπως κατήγγειλε ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Γεώργιος Κασιμάτης, οικονομικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου, συνιστά ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, εξαιτίας του οποίου απωλέσαμε την εθνική μας κυριαρχία.

Βγαίνει στο σφυρί η δημόσια περιουσία

Ποιά είναι η συμμετοχή του κράτους στις δημόσιες επιχειρήσεις
Tην εβδομάδα που μας πέρασε, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόσληψη συμβούλων για την επέκταση της σύμβασης με τη «Χόχτιφ» για το αεροδρόμιο των Σπάτων, την παράδοση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού σε ιδιωτικά συμφέροντα, την ιδιωτικοποίηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Ποιές άλλες δημόσιες επιχειρήσεις ακολουθούν;

Ολοκληρώνεται το τουρνουά τέννις του "Καψάλας Τέννις Club"

Ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή οι αγώνες του 1ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΕΝΝΙΣ που οργάνωσε το «ΚΑΨΑΛΑΣ TENNIS CLUB». Στο τουρνουά, που άρχισε χτες Σάββατο, συμμετείχαν συνολικά 102 άτομα κάθε ηλικίας, από 12 μέχρι 70 χρονών και έγιναν συνολικά 93 αγώνες.   Σήμερα Κυριακή, θα γίνουν οι ακόλουθοι αγώνες:

Εξαγωγές καλού κρασιού από τη Νέα Μηχανιώνα στη Γερμανία


Σημαντικές εξαγωγές καλού κρασιού στη Γερμανία, κάνει η οινοποιία Ασλάνης Wine που βρίσκεται στην Ανθούπολη της Νέας Μηχανιώνας. Η οικογένεια Ασλάνη θεωρεί τον οίνο έργο τέχνης και ο πατέρας Λάσκαρης Ασλάνης δηλώνει αφοσιωμένος στην παραγωγή εκλεκτών κρασιών.

Στο βρόντο πήγαν οι θυσίες και οι στερήσεις του ελληνικού λαού!

Το έλλειμμα πήγε στο 10,6% με συνέπεια νέα σκληρά μέτρα
"Φούμαρα" φαίνεται ότι ήταν όσα μας έλεγε μέχρι τώρα
ο υπουργός Οικονομικών για μείωση του ελλείμματος
Στο βρόντο, φαίνεται ότι πήγαν οι θυσίες του ελληνικού λαού, καθώς όπως αποκαλύπτεται τώρα, το τελικό ύψος του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2010 ήταν μεγαλύτερο κατά 3 δισ. ευρώ από αυτό που είχε υπολογίσει η κυβέρνηση όταν κατάρτιζε τον προϋπολογισμό του 2011, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί τελικά στο 10,6% του ΑΕΠ, αντί στο 9,4%, που είχε ανακοινώσει!