Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Εντείνεται η κριτική στην κυβέρνηση από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Εντείνεται καθημερινά η κριτική που ασκούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική του Μνημονίου. Η κριτική αυτή ήταν ιδιαίτερα αυστηρή την Τρίτη από τα μέλη του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα  παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Ιδιαίτερα σκληρή στις εκφράσεις της ήταν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου η οποία παρατήρησε ότι συνεχώς η κυβέρνηση λέει πως δεν θα πάρει νέα μέτρα, αλλά πάντα παίρνει, προσθέτοντας ότι απαιτείται άλλη πολιτική.
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι δεν είπε πως δεν θα λάβει νέα μέτρα, αλλά πως δεν θα λάβει οριζόντια μέτρα.
Σε ό,τι αφορά τις πρόσθετες εγγυήσεις προς τις τράπεζες, η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πείσει για την ανάγκη να δωθούν 30 δισ. ευρώ στις τράπεζες, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ως αντιπολίτευση είχαμε βγει στα κεραμίδια για τα 28 δισ. [που είχε δώσει η κυβέρνηση της ΝΔ στην αρχή της κρίσης], αλλά τώρα κάνουμε κάτι ανάλογο».
Η κ. Γιαννακοπούλου τάχθηκε υπέρ της ρευστότητας στις τράπεζες με εγγυήσεις, ενώ σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρό τραπεζικό σύστημα.
Επί του ιδίου θέματος ο βουλευτής Θανάσης Οικονόμου φέρεται ότι διατύπωσε την πρόταση οι τράπεζες να μην πάρουν το μερίδιο από τα 30 δισ. που τους αναλογεί αν δεν προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις.
Νιώθω ότι θέλω να υποστηρίξω την κυβέρνηση, αλλά δυσκολεύομαι με τις ανακολουθίες σας, ανέφερε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η βουλευτής Σοφία Γιαννακά.
ΝΔ: Σε κατάσταση διάλυσης η κυβέρνηση
«Η σημερινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ απέδειξε για μια ακόμη φορά πως, ενώ η κυβέρνηση ζητά συναίνεση στα σκληρά μέτρα που σχεδιάζει, δεν μπορεί να τα βρει ούτε με τους βουλευτές που τη στηρίζουν», σχολίασε σχετικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.
Ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι την κριτική που έκανε η ΝΔ από την αρχή, την υιοθετούν τώρα και οι ίδιοι, και μάλιστα, όπως σημείωσε, με βαρύτατες εκφράσεις.
«Ομολογούν τώρα ότι είναι ''ανακόλουθοι στις δεσμεύσεις'' τους, ότι ''όλο λένε πως δεν θα πάρουν νέα μέτρα και όλο παίρνουν'', ότι ''το Μνημόνιο δεν βγαίνει'' και ότι ''χρειάζεται αλλαγή πολιτικής''», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επισήμανε ακόμη πως ο ελληνικός λαός διερωτάται «πώς, ενώ δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, προφασίζονται ότι ζητούν συνεννόηση με τους άλλους; Και πώς, ενώ ο πρωθυπουργός συνομιλεί τακτικά με πρωταγωνιστές της παγκόσμιας κερδοσκοπίας (αυτής που υποτίθεται ότι ο ίδιος δημόσια καταγγέλλει), δεν ακούει τους δικούς του βουλευτές;».
Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, «αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλά και μόνο σκορποχώρι. Είναι σε κατάσταση διάλυσης και αποσύνθεσης. Και αυτό, την ώρα που διαλύουν την αγορά, πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα και αυξάνουν την ανεργία. Τη δική τους ασυνέπεια, τη δική τους αναξιοπιστία, τη δική τους διάλυση πληρώνει, δυστυχώς, ο λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου