Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Εξαγωγές καλού κρασιού από τη Νέα Μηχανιώνα στη Γερμανία


Σημαντικές εξαγωγές καλού κρασιού στη Γερμανία, κάνει η οινοποιία Ασλάνης Wine που βρίσκεται στην Ανθούπολη της Νέας Μηχανιώνας. Η οικογένεια Ασλάνη θεωρεί τον οίνο έργο τέχνης και ο πατέρας Λάσκαρης Ασλάνης δηλώνει αφοσιωμένος στην παραγωγή εκλεκτών κρασιών.

 Ο λόγος για την οινοποιία Ασλάνης Wine. Αν και νεόκοπη στο χώρο του κρασιού (δημιουργήθηκε το 2005, στη Νέα Μηχανιώνα) η εταιρεία έχει κατορθώσει να κεντρίσει τους ουρανίσκους όσων αγαπούν το καλό κρασί. 
Όπως διαβάζουμε σε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Μακεδονία», δεδομένης της περιορισμένης παραγωγής κρασιού (10.000 έως 12.000 φιάλες ετησίως), ο πρωταρχικός στόχος για τις πωλήσεις της εταιρείας ήταν τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα καταστήματα που είναι αφιερωμένα στην πώληση κρασιού. 

Κερδίζει τη Γερμανική αγορά
Τελικά ο στόχος επετεύχθη και πλέον η Ασλάνης Wine εκτός από την Ελλάδα φαίνεται να κερδίζει και τη Γερμανία, καθώς το 25% της παραγωγής της κατευθύνεται σε επιλεγμένα εστιατόρια και πολυτελή ξενοδοχεία της χώρας, με αιχμή του δόρατος το Μόναχο, τη Φραγκφούρτη και το Όφενμπαχ. Οι Γερμανοί επιλέγουν κατά κύριο λόγο το κόκκινο κρασί της εταιρείας, που αποτελεί και το “βαρύ πυροβολικό”, καθώς επί του συνόλου της παραγωγής της το 90% είναι ερυθρός οίνος.       
“Θέλουμε να παράγουμε κρασιά ‘περιορισμένης έκδοσης’, για τα οποία θα είμαστε περήφανοι”, λέει ο δημιουργός της Ασλάνης Wine, ο Λάσκαρης Ασλάνης, που όπως εξομολογείται η αγάπη του για το κρασί κρατάει χρόνια. “Η ενασχόλησή μου με την οινοποιία για χρόνια ήταν ερασιτεχνική. Όλη η οικογένειά μου ασχολείται με την οινοποιεία” λέει ο ίδιος.  
Μάλιστα η ευχαρίστηση που ένιωσε ο κ. Ασλάνης, όταν οι κόρες του αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν στην επιχείρηση κρασιού της οικογένειας με σπουδές στην οινολογία και τη διοίκηση επιχειρήσεων αντίστοιχα, ήταν πολύ μεγάλη.

Εν αναμονή… οινοποιείου και ξενώνα
Η ιστορία της Ασλάνης Wine ξεκινά το 2005. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες της εταιρείας βρίσκονται στην περιοχή της Νέας Μηχανιώνας. Ωστόσο στα σχέδια του κ. Λάσκαρη είναι να εγκαταστήσει νέους αμπελώνες το Γενάρη του 2012, προκειμένου να επεκτείνει την παραγωγή του κρασιού που τη φετινή χρονιά αναμένεται να φτάσει τις 14.000 φιάλες. Παράλληλα διερευνά και νέες αγορές, με τα γειτονικά μας Βαλκάνια να έχουν μπει στο μικροσκόπιο της εταιρείας. Όπως λέει ο κ. Ασλάνης, οι εν λόγω χώρες έχουν περιθώρια διείσδυσης, ωστόσο αυτό θα επιτευχθεί όταν το επιτρέψουν οι συγκυρίες. Άλλωστε η παραγωγή της εταιρείας, που θα επιτρέψει μία ακόμη έξοδο εκτός ελληνικών συνόρων, αυξάνεται σταδιακά κατά τη διάρκεια των ετών. Παράλληλα ο κ. Ασλάνης δρομολογεί τη δημιουργία ενός επισκέψιμου οινοποιείου, όπου οι λάτρεις του κρασιού θα γεύονται τα κρασιά της εταιρείας αλλά και ξενώνα με υπηρεσία “bed and breakfast”, που θα ενισχύσει την εμπειρία του οινικού τουρισμού.

Ωριμάζουν σε γαλλικά βαρέλια 
Οι ετικέτες του κτήματος είναι ένα Cabernet Sauvignon - Merlot, ένα Cabernet Sauvignon και ένα Merlot. Τα νέα αποκτήματα του κτήματος είναι η Μαλαγουζιά και ένα Syrah, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το Νοέμβριο. Η ωρίμανση των κρασιών γίνεται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για ένα τουλάχιστον χρόνο, συνεισφέροντας στη δομή και στη φρουτώδη γεύση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου