Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Αντισυνταγματικό το Μνημόνιο!

Τι λέει ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γεώργιος Κασιμάτης
Είναι παράνομο το Μνημόνιο, καθώς δεν εισήχθη στη Βουλή για έγκριση από πλειοψηφία 180 τουλάχιστον βουλευτών, όπως απαιτεί το Σύνταγμα. Κι αυτό, όπως κατήγγειλε ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Γεώργιος Κασιμάτης, οικονομικός σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου, συνιστά ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, εξαιτίας του οποίου απωλέσαμε την εθνική μας κυριαρχία.
Την καταγγελία αυτή, ο καθηγητής κ. Κασιμάτης τη διατύπωσε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του Γιώργου Παπαδάκη, όπου υπαινίχθηκε αδυναμία αποφασιστικής διαπραγμάτευσης εκ μέρους της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, απέναντι στην τρόικα. Ενώ, όπως είπε, εάν θα είχαμε μια κυβέρνηση ισχυρής διαπραγμάτευσης, είναι δυνατόν, ακόμη και τώρα, να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες από εκείνες που μας οδηγούν, σαν χώρα, σε πλήρες αδιέξοδο.
Ακόμα, στην τηλεοπτική αυτή συζήτηση, έγινε λόγος για πολιτική ευθύνη, για το σύμφωνο του μνημονίου, που έγινε ερήμην του ελληνικού λαού, με την υπογραφή μιας συμφωνίας που απέστειλε μια ιδιωτική  νομική εταιρία, με συνέπεια να παραδοθεί η χώρα στα χέρια των ξένων, χάνοντας την δυνατότητα για ανεξάρτητη πολιτική. Κι αυτό γιατί η κυβέρνηση,  αβασάνιστα αποδέχθηκε να μην μπορεί η χώρα, χωρίς τη σύμφωνη  γνώμη των δανειστών μας, να απευθυνθεί σε άλλους διεθνείς φορείς, για οικονομικές συμφωνίες. Την ίδια στιγμή που δεν γνωρίζουμε στην πραγματικότητα, τι έχει εκχωρηθεί στην τρόικα από το εθνικό κεφάλαιο της Ελλάδας.
Ακόμα, ο καθηγητής Κασιμάτης είπε ότι είναι παράνομες συνταγματικά, οι περικοπές των μισθών και πρέπει ατομικά οι Έλληνες να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Για να τονίσει επιπρόσθετα την ανάγκη για σωστή ενημέρωση του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου