Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Λαϊκισμός και λαϊκότητα

του Ανάργυρου Σεβαστού
Η αποδοκιμασία βουλευτών και τα υβριστικά συνθήματα κατά της Βουλής που απηύθυναν προχθές το βράδυ διαδηλωτές είναι αρνητικά φαινόμενα, που δεν πρέπει, όμως, να οδηγήσουν σε υποκριτικά σχόλια. Δεν κινδυνεύει η δημοκρατία από μερικές δεκάδες διαδηλωτών, οι οποίοι, εξοργισμένοι από τα όσα ζουν σήμερα, ξυπνούν από τον ύπνο της δικομματικής τριακονταετίας και επιτίθενται λεκτικά κατά των βουλευτών.

Τα εκατό χρόνια από την ίδρυσή της γιορτάζει η Ε.Μ.Σ.

Με την έκδοση 15 πρωτότυπων επιστημονικών μελετών οι οποίες αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2012 η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών αποτελεί τη μοναδική οργανωμένη δύναμη η οποία έμπρακτα μετέχει στον πανελλαδικό εορτασμό για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και μεγάλου μέρους της Μακεδονίας.

Τι συμφωνήθηκε με την τρόϊκα

Οι βασικές πτυχές του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδίου 2011-2015, συμφωνήθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης, παρά το γεγονός ότι η τρόικα επέμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή σε απολύσεις στο δημόσιο και το πολιτικό βαρομετρικό στο κυβερνών κόμμα να προμηνύει καταιγίδα, μετά και την κίνηση των 16 βουλευτών να στείλουν επιστολή στον πρωθυπουργό.

Ταραχή στην κυβέρνηση από την επιστολή των 16 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Ταραχή στην κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου από την επιστολή στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που έστειλαν 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ζητούν τη σύγκληση της ΚΟ του κόμματος για να συζητηθεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και να υπάρξει ενημέρωση για τα πεπραγμένα στην οικονομία. Από τους βουλευτές Θεσσαλονίκης την επιστολή υπέγραψαν η Εύα Καϊλή, ο Βασίλης Γερανίδης και ο Θωμάς Ρομπόπουλος. 

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Σε κρίσιμη κατάσταση από ηλεκτροπληξία 18χρονος Μηχανιώτης

Διασωληνωμένος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, ένας 18χρονος μαθητής,  από τη Νέα Μηχανιώνα, υποψήφιος για το ΤΕΦΑΑ, που χτυπήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα την Τετάρτη 1η Ιουνίου στο Καυτανζόγλειο στάδιο.

Ανοίγει νέα πανιά η ΔΑΝΕΘ

Η αναπτυξιακή εταιρία του δήμου Θερμαϊκού με την Περιφέρεια
Ανοίγει νέα πανιά η Δημοτική Αναπτυξιακή Εταιρία Θερμαϊκού (ΔΑΝΕΘ) ΑΕ μετά την ανασυγκρότησή της σε νέα βάση και τις ευχές όλων για «Καλή πορεία», προκειμένου να προκύψουν ουσιαστικά αποτελέσματα για την περιοχή μας.Ήδη, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, την περασμένη Τρίτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση της εταιρίας, στην οποία ο δήμος Θερμαϊκού θα μετέχει με τρεις συμβούλους, τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο κ. Γ.Λαζαρίδη και τον δημοτικό σύμβουλο κ.Β.Αθανασιάδη, ενώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα μετέχει με 4 συμβούλους. Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας παραμένει ο οικονομολόγος κ. Βασίλης Βουτέρος.

Υπογραφές συγκεντρώνουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητώντας ενημέρωση

Περισσότεροι από 16  βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επιστολή που ετοιμάζουν να στείλουν στον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, ζητούν τη σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για να συζητηθεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και να υπάρξει ενημέρωση για τα πεπραγμένα στην οικονομία. Οι βουλευτές, μεταξύ των οποίων και οι Θεσσαλονικείς Εύα Καϊλή, Βασίλης Γερανίδης και Θωμάς Ρομπόπουλος, ήδη βρίσκονται στη διαδικασία συλλογής υπογραφών.

Η πλατεία να κηρύξει τον πόλεμο στο ρουσφέτι

της Σοφίας Βούλτεψη
Ψεύτες; Κλέφτες; Φαύλοι; Προδότες; Είναι δυνατόν; Μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους; Γι’ αυτούς που, ενταγμένους σ’ αυτό που σήμερα καταγγέλλουμε ως κομματοκρατία, τους ψηφίζουμε ανελλιπώς επί είκοσι, τριάντα, σαράντα χρόνια; Πρόκειται για μια πρωτοφανή ανανέωση εμπιστοσύνης και νομιμοποίηση, που αυτή τη στιγμή τους επιτρέπει να υποστηρίζουν πως θα ισχύσει και σ’ αυτήν την περίπτωση η γνωστή ρήση «Ο τρώσας και ιάσεται».

Κλίμα οξύτητας στο Δήμο Θερμαϊκού

Αποχώρηση της παράταξης Μαυρομάτη από το δημοτικό συμβούλιο με βαριές κουβέντες περί "χούντας"
Κλίμα οξύτητας, το βράδυ της Τετάρτης στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού, που σημαδεύτηκε με  την αποχώρηση από τη συνεδρίαση των συμβούλων της παράταξης Μαυρομάτη και τις βαρύτατες καταγγελίες που εκτόξευσε κατά του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και της διοίκησης του δήμου για «χούντα».

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

"Θεσσαλονίκη Αλλιώς"

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις εκδηλώσεις της ομάδας «Θεσσαλονίκη Αλλιώς» με τίτλο «Το Λιμάνι αλλιώς! Ιδέες για το μέλλον» που διοργανώνει το περιοδικό Parallaxi το Σάββατο 4 Ιουνίου.

Αλαβάνος: "Να αποχωρήσουν οι βουλευτές της αριστεράς από τη Βουλή"


Την αποχώρηση των κοινοβουλευτικών δυνάμεων της Αριστεράς από τη Βουλή, αλλά και κάθε βουλευτή τους ξεχωριστά «από τη Βουλή της Ντροπής και να δώσουν το παρών τους, ως απλοί πολίτες, στο Σύνταγμα», ζήτησε ο επικεφαλής του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής» Αλέκος Αλαβάνος.

"Σκηνές από τον ελληνικό κινηματογράφο"


Τα παιδιά της ΣΤ1 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Μηχανιώνας παρουσιάζουν την παράσταση «Οι σκηνές από τον Ελληνικό Κινηματογράφο», ερμηνεύοντας διάφορα στιγμιότυπα από τις γνωστές κινηματογραφικές επιτυχίες «Ο μπακαλόγατος», «Φωνάζει ο κλέφτης», Η παριζιάνα», «Γοργόνες και Μάγκες» και «Οι γαμπροί της Ευτυχίας».

Πρωτοβουλία δημιουργίας Εθελοντικής Ομάδας Θερμαϊκού


Προσπάθεια δημιουργίας εθελοντικής ομάδας στο δήμο Θερμαϊκού, που θα είναι ανεξάρτητη από κόμματα, παρατάξεις και διάφορα πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα, ανέλαβε μία ομάδα συμπολιτών μας που καλεί για το σκοπό αυτό την πρώτη συνάντηση γνωριμίας.

Στον αέρα η … «δικαίωση» Μαυρομάτη


Αναστάτωση, προκάλεσαν το πρωί της Τετάρτης κάποιες αναρτήσεις σε τοπικά site περί … δικαίωσης του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη για την προσφυγή που είχε κάνει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης σχετικά με τη δημιουργία από το Δήμο της εταιρίας «Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού ΑΕ».

Κινδυνολογούντες καταστροφολόγοι


Προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην Επανομή και στους συνδημότες τους, όσοι συνεχίζουν να σπέρνουν την αμφιβολία ότι δεν θα ολοκληρωθεί το έργο της αποχέτευσης. Το έργο θα γίνει, διότι είναι έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοίμονο για τους Επανομίτες εάν τελικά το έργο εγκαταλειφθεί στην τύχη του και δεν φροντίσει η δημοτική αρχή να το τελειώσει.

Ποιά κρίση; Οι μεγάλες επιχειρήσεις θησαυρίζουν, ενώ ο λαός συνθλίβεται


Τι σόϊ κρίση είναι αυτή, όταν οι μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας ανακοινώνουν αύξηση των κερδών τους, τη στιγμή που συνθλίβονται οι μισθοί των εργαζομένων και οι συντάξεις των απομάχων της ζωής; Και όμως, 248 μεγάλες εισηγµένες στο Χρηµατιστήριο επιχειρήσεις, σημείωσαν στο πρώτο τρίμηνο του 2011 αύξηση κατά 7,9% στα 444,45 εκατ. ευρώ στα καθαρά κέρδη, ενώ ο τζίρος ενισχύθηκε κατά 1,6% στα 18,944 δισ. ευρώ. 

Αγάδες και άγαν-άχτι-σμένοι


του Γιάννη Πανούση*
Ο δικομματισμός, οι ιστορικές πολιτικοοικογενιακές δυναστείες και οι συν-εταίροι τους (ΜΜΕ και διανοούμενοι) δεν πιστεύουν στα μάτια τους. Τόσα χρόνια, τόσα, κόλπα, τόσος φόβος και τους αμφισβητούν ακόμα και τα μωρά στα καροτσάκια. Τόσες Μνημονιακές δόσεις, τόση καταστολή, τόσοι σοφοί και κάποια αμούστακα μωράκια τους ακυρώνουν. Κι αν όλοι αυτοί συγκροτηθούν σε πολιτικό φορέα; Κι αν βρουν πραγματικό ηγέτη έξω από τα κομματικά κλισέ της μεταπολίτευσης; Κι αν η ειρηνική διαμαρτυρία γίνει βελούδινη επανάσταση;

Άρειος Πάγος: Άρση της ανωνυμίας των Blogs για υβριστικά δημοσιεύματα


Υπέρ της άρσης της ανωνυμίας των bloggers όταν αναρτώνται υβριστικά, απειλητικά ή εκβιαστικά δημοσιεύματα ή φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας ή γενικότερα διαπράττονται εγκλήματα, τάσσεται με γνωμοδότησή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθ. Κατσιρώδης, επικυρώνοντας τις δύο προηγούμενες σχετικές γνωμοδοτήσεις του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά και του νυν εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Ιωάννη Τέντε. 

Τρίωρος αποκλεισμός της Βουλής


Διαδηλωτές που μετέχουν στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, απέκλεισαν τη νύχτα της Τρίτης την κεντρική είσοδο της Βουλής επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποχωρήσουν από το κτήριο βουλευτές και εργαζόμενοι. Μάλιστα ορισμένοι βουλευτές αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τον Εθνικό Κήπο.

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Δεν έχουν το Θεό τους: Ιερείς σε κύκλωμα τοκογλυφίας


Κύκλωμα τοκογλυφίας στο οποίο εμπλέκονται δύο ιερείς αποκαλύφθηκε στη Λάρισα, ύστερα από τη σύλληψη ενός Αλβανού και ενός τσιγγάνου που λειτουργούσαν ως "βαποράκια" τους.
Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε από έναν 45χρονο, επίσης ιερέα. Ο τελευταίος είχε ανάγκη από 10.000 ευρώ και απευθύνθηκε σε έναν από τους δύο ιερείς, ο οποίος και τον παρέπεμψε στον Αλβανό συνεργό του.

Νέα εκστρατεία καθαρισμού ακτών


Με σύνθημα «Όλοι μαζί για καθαρές ακτές»,  ο Όμιλος φίλων κυνηγών ακτής Θερμαϊκού του κυνηγετικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει, σε συνεργασία με το δήμο Θερμαϊκού, την Κυριακή 5 Ιουνίου, εκστρατεία καθαρισμού των ακτών της ευρύτερης περιοχής.  Ο καθαρισμός των θα αρχίσει στις 9,30 το πρωί από την πλατεία Ιστορικής Μνήμης, στην περιοχή του Ξενία, με κατεύθυνση προς τους Νέους Επιβάτες

"ΟΧΙ" πρέπει να πουν όλοι οι δήμοι στο ξεπούλημα της ΕΥΑΘ


Η κατηγορηματική άρνηση των μελών του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης – ακόμη και των προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ δημοτικών συμβούλων- να συναινέσουν στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, καθώς το νερό είναι δημόσιο αγαθό και σαν τέτοιο πρέπει να παραμείνει στους Θεσσαλονικείς, πρέπει να ευαισθητοποιήσει και τους υπόλοιπους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης.

Διοίκηση από νόμους ή από ανθρώπους;


Του Κυριάκου Στεφανίδη*
Το άρθρο αυτό γράφτηκε με αφορμή την καταδίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη για παράβαση καθήκοντος, γιατί μείωσε υπερβολικά το πρόστιμο σε κάποιον πρατηριούχο, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Χωρίς να θέλω να κρίνω πόσο δίκαιη ήταν η δικαστική απόφαση, και φυσικά χωρίς να μπορώ να εξακριβώσω πόσο ανθρώπινη ήταν η πράξη του Παναγιώτη, αναρωτιέμαι αν τελικά θα έπρεπε να ορίζονται δικαστικοί για να μας διοικούν «με το γράμμα του νόμου» ή αν ξαφνικά γίναμε «βασιλικότεροι του Βασιλέως» - ίσως λόγω της οικονομικής κρίσης - και θεωρούμε τους κανόνες αλάνθαστους και πάνω από τους ανθρώπους. Κατά πόσο αυτό το φαινόμενο απαντάται σε επίπεδο Δήμου;

Συνάντηση των μελών της "Σπίθας" Θερμαϊκού


Συνάντηση των μελών της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα» Θερμαϊκού, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 5 Ιουνίου, στις 10,45 το πρωί στην «Τράτα» στην παραλία της Περαίας (50 μ. αριστερά από τη σκάλα Περαίας).

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Δικαστήρια Θεσσαλονίκης: "Πάρτι" ποντικών και προβλήματα ασφαλείας


«Πάρτι» κάνουν τα ποντίκια στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, ενώ δικαστές, δικηγόροι αλλά και οι πολίτες που βρίσκονται στο κτίριο για υποθέσεις τους, κινδυνεύουν να βρεθούν παγιδευμένοι σαν τα ποντίκια, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στην κτιριακή υποδομή του δικαστικού μεγάρου.

Πρύτανης ΑΠΘ: «Το πανεπιστήμιο εν κινδύνω»

Με τα πιο μελανά χρήματα, περιέγραψε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, την δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εξ αιτίας της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στον τομέα των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

Τι έφταιξε και δεν υπήρξε προσέλευση θεατών στο "ΚΑΠΠΑ";


Δεν ήταν ούτε… εξήντα, μετρημένοι ένας προς έναν, οι θεατές που παρακολούθησαν το βράδυ της Κυριακής την παράσταση του έργου «Οίκος Ευγηρίας “Η ευτυχισμένη Δύσις”», στο θέατρο «ΚΑΠΠΑ» της Περαίας.  Και εάν μεταξύ αυτών υπολογίσει κανείς τους συγγενείς και φίλους των 14 ερασιτεχνών ηθοποιών της «Καψαλάκειου Πολιτιστικής Στέγης Μηχανιώνας» που παίζουν στο έργο, καταλαβαίνει κανείς για ποιο αριθμό θεατών μιλάμε. Σκέτη απογοήτευση!

Επιτέλους, ανακοινώνεται η απογραφή στους 3 τέως δήμους Θερμαϊκού


Τριάντα πέντε θέματα, περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011 και ώρα 20:00. Μεταξύ αυτών, η ανακοίνωση των στοιχείων της απογραφής που έγινε στους τρεις τέως δήμους, του ισολογισμού του δήμου, η αναβάθμιση του Λιμενικού Τμήματος Ν.Μηχανιώνας σε Υπολιμεναρχείο κ.α.


Η γραφειοκρατία καθυστερεί τους ψεκασμούς για τα κουνούπια;

Ιδιαίτερα έντονο το πρόβλημα στις ακτές του Θερμαϊκού
Η καταπολέμηση των κουνουπιών στο νομό Θεσσαλονίκης, σταμάτησε στην… γραφειοκρατία, όπως ισχυρίζεται η Αναπτυξιακή Εταιρία Νομού Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΑΝΕΘ) σε επιστολή της στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», αναφέροντας ότι το σχετικό πρόγραμμα καθυστερεί να εγκριθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Αντίθετα στη Χαλκιδική, όπου φαίνεται πως κινήθηκαν νωρίτερα, ήδη γίνονται ψεκασμοί.

To 5o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών Ν.Επιβατών


Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Στέλιος Ζαχαριάδης

Το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Νέων (Παίδων-Εφήβων), διοργανώνει το προσεχές Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουνίου στην παραλία των Νέων Επιβατών (γήπεδο Beach Volley),  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Επιβατών, με ώρα έναρξης 8 μ.μ.

Επιβλητικές συγκεντρώσεις των "Αγανακτισμένων Πολιτών"


Δεκάδες χιλιάδες «Αγανακτισμένοι» κατέκλυσαν το βράδυ της Κυριακής την πλατεία Συντάγματος αλλά και τον Λευκό Πύργο, στη μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή συγκέντρωση του κινήματος που διαδηλώνει εδώ και πέντε ημέρες κατά των μέτρων λιτότητας και της ανεργίας.

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Πρεζόνια εξουσίας και λαϊκή οργή


του Δημήτρη Χρήστου
«Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας, ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή. Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες». Το δίλημμα αυτό έθεσε δημοσίως στους Έλληνες πολίτες η επίτροπος Μαρία Δαμανάκη. Από πού προκύπτει όμως πως ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών, σαν αυτό που δοκιμάζει ο κ. Παπανδρέου στις πλάτες του ελληνικού λαού, θα φέρει αποτέλεσμα;

Ξεθάβουν παλιές φωτογραφίες οι "πράσινοι" συνδικαλιστές


Ο Γ.Παπανδρέου μαζί με συνδικαλιστές έξω από το κτίριο της
ΔΕΗ, το 2007, διαδηλώνοντας κατά της ιδιωτικοποίησης της. 

Τα… αποκαλυπτήρια του Γιώργου Παπανδρέου, κάνουν οι «πράσινοι» συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ, επιστρατεύοντας τις δηλώσεις του όταν ήταν στην αντιπολίτευση και τον καλούν να εφαρμόσει όσα υποσχόταν τότε, «διαφυλάσσοντας την όποια αξιοπιστία έχει μείνει στην πολιτική ζωή του τόπου».

"Ζημίωσε τον λαό η ένταξη της Ελλάδος στην Ε.Ε.", λέει το ΚΚΕ


«Η ένταξη της χώρας στη λυκοσυμμαχία των ευρωπαϊκών μονοπωλίων έφερε τεράστια οφέλη για την πλουτοκρατία και τεράστιες ζημιές για το λαό και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας», παρατηρεί το ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ-ΕΕ.

Γκένσερ: "Σαν σώμα δίχως άκρα θα ήταν η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα"


Μία Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα θα ήταν «σαν ένα σώμα δίχως άκρα», δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ «27 της Ευρώπης».

Σιωπηλή βουή κοινωνικής οργής

Του Γιώργου Δελαστίκ
Χιλιάδες άνθρωποι και χθες στην πλατεία Συντάγματος και στις πλατείες της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, της Πάτρας, της Τρίπολης και άλλων ελληνικών πόλεων. Εδωσαν τη συνέχεια στις προχθεσινές δεκάδες χιλιάδες και προετοιμάζουν τον κόσμο για τις παρόμοιες εκδηλώσεις της Κυριακής που αυτήν τη φορά θα επεκταθούν σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Πρωτοπόροι οι νέοι, αλλά όχι μόνοι τους.

Επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη στους "Αγανακτισμένους"

Επιστολή προς το κίνημα των “Αγανακτισμένων” έστειλε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και ιδρυτής της κίνησης πολιτών “Σπίθα”, Μίκης Θεοδωρακής, δείχνοντας την συμπαράσταση του και χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία. Η επιστολή του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής:

Καθίζηση του πολιτικού συστήματος δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Βυθίζονται στην αναξιοπιστία τα δύο μεγάλα κόμματα
Καθίζηση του πολιτικού συστήματος, προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις που υπάρχουν σε μερικές Κυριακάτικες εφημερίδες, καθώς αυξάνεται η αποστροφή της κοινής γνώμης προς τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν φαίνεται να εισπράττουν την απογοήτευση του κόσμου απέναντι στους μονομάχους του δικομματισμού. Οι δημοσκοπήσεις, δείχνουν οριακές διαφόρες στα ποσοστά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και εμφανή βύθισή τους.