Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Τι έφταιξε και δεν υπήρξε προσέλευση θεατών στο "ΚΑΠΠΑ";


Δεν ήταν ούτε… εξήντα, μετρημένοι ένας προς έναν, οι θεατές που παρακολούθησαν το βράδυ της Κυριακής την παράσταση του έργου «Οίκος Ευγηρίας “Η ευτυχισμένη Δύσις”», στο θέατρο «ΚΑΠΠΑ» της Περαίας.  Και εάν μεταξύ αυτών υπολογίσει κανείς τους συγγενείς και φίλους των 14 ερασιτεχνών ηθοποιών της «Καψαλάκειου Πολιτιστικής Στέγης Μηχανιώνας» που παίζουν στο έργο, καταλαβαίνει κανείς για ποιο αριθμό θεατών μιλάμε. Σκέτη απογοήτευση!

Τι έφταιξε; Μήπως ο άστατος καιρός και ο κίνδυνος μπόρας; Μήπως η τιμή του εισιτηρίου των 5 ευρώ; Μήπως πάλι το γεγονός ότι δεν έγινε επαρκής ενημέρωση;
Ίσως κάποιοι κάτοικοι της Περαίας φοβήθηκαν μήπως βραχούν. Ίσως κάποιοι άλλοι να υπολογίζουν, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς της εφιαλτικής κρίσης, ακόμη και το τάλιρο του εισιτηρίου.
Όσο για το τρίτο, η μη προσέλευση θεατών σε μία εκπληκτική παράσταση, που όταν παίχτηκε τον περασμένο Μάρτιο στη Ν.Μηχανιώνα, γνώρισε κοσμοπλημμύρα με ορθίους και τα δύο βράδια, μας δημιούργησε ορισμένες σκέψεις:
Μήπως, όταν πρόκειται να πραγματοποιηθεί κάποια πολιτιστική εκδήλωση, στην οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι εμπλεκόμενος και ο Δήμος, θα έπρεπε με ευθύνη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού να αναρτώντας ανακοινώσεις στα ΚΑΠΗ, τα δημοτικά καταστήματα, στους πολιτιστικούς φορείς, στις αθλητικές εγκαταστάσεις; Και όχι μόνο την τελευταία στιγμή, αλλά καιρό πριν;
Υστερεί που υστερεί ο δήμος στο θέμα της επικοινωνιακής πολιτικής, ας φροντίσουμε να υπάρχουν κάποια έστω ψήγματα ενημέρωσης.  Γ ια να μην «θαύονται» εξαιρετικές παραστάσεις, όπως αυτή που παρουσίασε η θεατρική ομάδα της Καψαλάκειου στο «ΚΑΠΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου