Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Πρωτοβουλία δημιουργίας Εθελοντικής Ομάδας Θερμαϊκού


Προσπάθεια δημιουργίας εθελοντικής ομάδας στο δήμο Θερμαϊκού, που θα είναι ανεξάρτητη από κόμματα, παρατάξεις και διάφορα πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα, ανέλαβε μία ομάδα συμπολιτών μας που καλεί για το σκοπό αυτό την πρώτη συνάντηση γνωριμίας.

Όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά τα μέλη της επιτροπής πρωτοβουλίας, «Θέλουμε μόνο να βοηθήσουμε τον τόπο μας. Απλά και αγνά».
Η συνάντηση γνωριμίας, θα γίνει αυτή την Πέμπτη 2 Ιουνίου, στις 8.00 μμ, στην παλιά αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του πρώην Δήμου Μηχανιώνας (Καψαλάκειος Πολιτιστική Στέγη).
Όπως αναφέρει ένα από τα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας, ο κ. Γιώργος Καράμπαλης, «η πρόσκληση αφορά τους εθελοντές απ’ όλο τον νέο Δήμο Θερμαϊκού, για όλο τον Δήμο μας

1 σχόλιο:

  1. Εθελοντισμός : η κουβέντα μεγάλη , αλλά με αφορμή το κάλεσμα θεωρώ απαραίτητο να εκφράσω επιγραμματικά κάποιες προσωπικές σκέψεις :
    Πρώτα ότι ο Εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία ( μου τη δίνουν οι κυρίες με τις γούνες και τα τσιουαουα που εκτελούν το φιλανθρωπικό τους έργο μπροστά στις κάμερες ) .
    Ο Εθελοντισμός Οφείλει να έχει κριτική στάση απέναντι στο κοινωνικό Κρατικό έργο (Δημοτικό εν προκειμένω), με απόψεις, θέσεις και αντιθέσεις. Να μπορεί να γίνει φορέας κοινωνικών αλλαγών και βελτιώσεων ανεβάζοντας το κοινωνικό επίπεδο και καλλιεργώντας και αναδεικνύοντας την υποχρέωση του ατόμου προς το σύνολο, αλλά ταυτόχρονα και την υποχρέωση του κράτους (Δήμου) προς το άτομο.
    Ο εθελοντισμός και το κράτος πρέπει να λειτουργούν συμπληρωματικά και όχι εξαρτημένα .
    Οι δράσεις του,να μηναφήνουν περιθώρια
    « κατάργησης» των υποχρεώσεων των Δημοσίων –Δημοτικών φορέων (διοικούντων και εργαζομένων) απέναντι στους πολίτες.
    Στις μέρες μας αφού όλοι, όχι απλώς καλούμαστε αλλά μας υποχρεώνουν , να « σώσουμε» τις μικρές κοινωνίες μας και κατ’ επέκταση τη χώρα , πληρώνοντας, χωρίς να το οφείλουμε, για την κακή και ανέντιμη διαχείριση της κρατικής περιουσίας , η συμμετοχή μας σε ομάδες δράσεων εθελοντισμού ή άλλων , να γίνονται με γνώμονα την ευαισθητοποίηση στην προσπάθεια αντιμετώπισης κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων, για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής, χωρίς να αλλάξουν οι ρόλοι και η διεκδικήσεις των κεκτημένων .

    ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ
    ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ Τ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή